francine

Manager bedrijfsvoering/Controller (32 uur) Deventer

Organisatie

Onze opdrachtgever, Raster in Deventer, is een brede welzijnsorganisatie (verspreid over 30 locaties) en biedt kinderopvang, vroeg- en voorschoolse educatie en peuterspeelzaalwerk, kinderwerk, jongerenwerk, opbouwwerk en ouderenwerk, in de gemeente Deventer. De gemeente heeft ruim 98.000 inwoners met een grote diversiteit. De 300 medewerkers van Raster zetten zich in voor een leefbare samenleving voor en door iedereen. Hiermee willen zij bereiken dat mensen actief en zelfstandig kunnen meedoen in de maatschappij. Iedereen moet daarvoor de kansen en ondersteuning krijgen, ongeacht leeftijd, achtergrond en omstandigheden. Het zijn de medewerkers die de kwaliteit van het werk en de tevredenheid van de klanten bepalen. De organisatie wordt gedreven door kwaliteit, betrokkenheid, een sociaal karakter en professionaliteit en medewerkers doen met trots en kracht hun werk. Ze heeft een vooraanstaande rol als het gaat om innoverende projecten en ondernemerschap en staat daar ook landelijk om bekend.

De markt voor kinderopvang (€ 6,4 miljoen) en het welzijnsveld (€ 3,4 miljoen) zijn sterk in beweging. Elk met hun eigen uitdagingen en eigen cultuur. Raster speelt in op de veranderingen door vernieuwend te zijn, te anticiperen en bovenal professionele diensten te verlenen. In het afgelopen jaar is een strak reorganisatieplan opgesteld en deels al uitgevoerd. In 2015 staat het laatste deel van het plan binnen de kinderopvang op de agenda, met uiteraard de toetsing van de aannames die aan het begin van dit proces gemaakt zijn. De divisiemanagers welzijn en kinderopvang zijn integraal verantwoordelijk en worden gefaciliteerd vanuit het bedrijfsbureau. Het bedrijfsbureau bestaat uit Financiële administratie, P&O, Facilitaire dienst en Communicatie. In de afgelopen jaren is hebt bureau bijna gehalveerd in het kader van effectiviteit en reorganisatie en wordt nu gevormd door 13 medewerkers. Het team wordt aangestuurd door een manager, die ook de P&C cyclus doet. Vanwege het vertrek van de huidige manager bedrijfsvoering/controller ontstaat deze vacature.

De Functie

De manager bedrijfsvoering/controller is partner in business voor de bestuurder en de divisiemanager kinderopvang en divisiemanager welzijn. Je bent de manager die de interne bedrijfseconomische processen aanstuurt, en je bent verantwoordelijk voor  P&O, Facilitaire Zaken en Communicatie. Je hebt daarbij verschillende rollen: kader stellend en ondersteunend naar de organisatie en leidinggevende van het bureau.
  • Als controller verzorg en bewaak je de planning & control cyclus, je verzorgt de kwartaalrapportages en stelt de jaarrekening op. De financiële bewaking van de organisatie ligt in jouw handen. Je verzamelt de gegevens tijdig, analyseert ze en stelt beleidsadviezen of interventiemaatregelen op voor de bestuurder. In coproductie met de bestuurder stel je de kaders waarbinnen de divisiemanagers de ruimte hebben om de uitvoering op kwalitatief goede wijze vorm te geven.
  • Ondersteunend door te zorgen dat ict-systemen zo ingericht zijn dat de financiële administratie, facilitaire dienst en P&O effectief hun werk kunnen doen om divisiemanagers te informeren en adviseren. P&O ondergaat een omslag naar HR. Dit proces leid je in goede banen met als resultaat dat HR meer adviserend naar het management is en mobiliteit stimuleert met een goed onderbouwd beleids- en ontwikkelingsplan.
  • Leidinggeven aan 13 professionals, met elk hun eigen expertise, Je stelt randvoorwaarden en prioriteiten voor het team om het beleid per discipline en in onderlinge samenhang organisatie breed te implementeren en te borgen.
Je rapporteert aan de bestuurder.

Het Profiel

Je hebt bedrijfskunde gestudeerd en hebt ervaring met de gecombineerde functie van manager bedrijfsvoering en controller. Je weet hoe om te gaan met de verschillende rollen. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met de dynamiek van risicodragend ondernemerschap in de kinderopvang en het politiek gestuurde welzijnswerk. Je hebt ervaring in het aansturen van professionals, die vallen onder het servicebureau. Je hebt kennis van en plezier in het goed op orde hebben van het managementinformatiesysteem en bewaakt de kwaliteit van de applicatiesystemen die nodig zijn om dit goed vorm te geven. Je bent in staat om de financiële kansen en/of consequenties te beoordelen en om te zetten in adviezen. Je houdt overzicht en werkt planmatig. Je bent een stevige persoonlijkheid en beschikt over een ruime mate van organisatiesensitiviteit. Je hebt gevoel voor verhoudingen en weet het zakelijke te combineren met behoud van de relatie.
Je bent conceptueel sterk, een goede schrijver en gericht op kwaliteit. Je bent in staat om een organisatie in beweging duidelijkheid en stabiliteit te geven. Verder herken je je in de volgende competenties:
  • Financieel sterk;
  • Managementkwaliteiten met een coachende stijl van leidinggeven;
  • Creatief en initiatiefrijk;
  • Strategisch en analytisch;
  • Gevoel voor processen in de organisatie;
  • Gericht op samenwerking en besluitvaardig;
  • Integer.
Kortom, een uitdaging voor een autonome, stevige manager en controller die zichtbaar is, stelling durft te nemen en meebouwt aan de verdere ontwikkelingen binnen de organisatie.

Aanbod en procedure

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 6.349,= op fulltime basis (schaal 12 cao welzijn). In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden; het is de intentie dat het na een jaar wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 14 december. De intakegesprekken bij ons bureau vinden plaats in de week van 15 december. De eerste ronde bij Raster vindt plaats op 23 december, de tweede ronde in de tweede week van januari 2015. 

Voor vragen kan je contact opnemen met Francine van Rosmalen. Je cv met motivatie zien we graag via onze website: www.bosmanvos.nl/vacatures .

Deel deze pagina in uw netwerk