francine

Manager behandeling en begeleiding Atlant (28-32 uur) Beekbergen

Sluitingstermijn

Organisatie

Atlant is een ambitieuze zorgorganisatie, waar de visie om ruimte te geven aan bewoners en cliënten centraal staat. Letterlijk ruimte, kijkend naar de opzet van de locaties en figuurlijk de ruimte om jezelf te zijn. En dat geldt ook voor de medewerkers. Atlant is een ondernemende organisatie met diverse doelgroepen en woonvormen. Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden ongeveer 1200 medewerkers, aangestuurd door 20 managers, wonen, zorg en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg (CPV) nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington bezit Atlant het predicaat Topcare. Dit predicaat staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. Atlant is aangesloten bij het Universitair Netwerk Ouderenzorg en doet wetenschappelijk onderzoek naar de complexe aandoeningen, geeft kennis door en koppelt scholing voor de medewerkers aan de onderzoeksbevindingen. De bevlogenheid die binnen de organisatie aanwezig is om kwetsbare mensen te ondersteunen komt voort uit de visie dat ieder mens prachtig is en zichzelf moet kunnen zijn. Dat vraagt dus ook telkens weer een unieke en individuele benadering: met elkaar zoeken naar de beste manier om bewoners een aangename leefomgeving en optimale zorg te bieden. Samenwerking is een groot goed binnen de organisatie. In het afgelopen jaar is een aantal diensten gecentraliseerd en onderlinge afstemming is nog belangrijker geworden. Dat geldt uiteraard niet alleen voor ondersteuning en het primair proces, maar ook voor de samenhang tussen behandelaren en de zorg. Vanwege een interne verschuiving zoeken we een manager behandeling en begeleiding. 

Bij Behandeling en Begeleiding (B&B) werken circa 75 behandelaren in 9 medische, paramedische en psychosociale vakgroepen die elke dag vanuit hun eigen vakgebied in verbinding staan met bewoners, cliënten en zorgmedewerkers. De kennis en expertise die Atlant op deze terreinen in huis heeft, geven zij niet alleen intern aan elkaar door, maar ook extern. Zo zijn de medewerkers beschikbaar voor consultatie, ontwikkelen ze nieuwe tools en zijn ze actief in onderzoek en scholing. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de directeur B&B en voor de inhoudelijke ontwikkeling is er een beleidsadviseur. Als manager B&B vorm je samen met hen een trio dat nauw samenwerkt aan de optimale inzet van de professionals.

De Functie

Je bent integraal verantwoordelijk voor de operationele aansturing van de 75 professionals van behandeling en begeleiding. Je bent de organisatorische spil in het geheel van behandelaren, managers zorg en ondersteunende diensten. Door de heldere kaders en verwachtingen zorg je dat de professionals van de vakgroepen hun vak optimaal uit kunnen oefenen. Ze krijgen de ruimte zich te ontwikkelen, te reflecteren op hun handelen en hiervan te leren. Samen met de beleidsadviseur en de directeur B&B zorg je dat de processen op inhoud en bedrijfsmatigheid goed ondersteund worden. Je faciliteert de professionals en stimuleert het zelfregelend vermogen. Je gaat het gesprek aan, zodat elke vakgroep het beste tot zijn recht komt en iedereen weet wat de mogelijkheden. Je houdt daarbij rekening met personele bezetting voor zowel de korte als de langere termijn. Daarbij houd je overzicht wat er zowel voor het grotere geheel van de afdeling, als de totale organisatie nodig is, zodat de koers van de organisatie gevolgd blijft worden. Je legt verantwoording af aan de directeur behandeling en begeleiding.

Het Profiel

Je bent een energieke people manager en maakt makkelijk contact. Je bent in staat om te delegeren, houdt overzicht en blijft het gesprek aangaan over de stand van zaken. Je maakt duidelijke afspraken over verantwoordelijkheden en laat je niet gek maken door de waan van de dag. Je hebt plezier in het puzzelen om vraagstukken op te lossen en geniet van de complexiteit. Ook als je het even niet weet sta je stevig in je schoenen. Uiteraard hoef je het niet alleen te doen, maar dat betekent dat je het contact op moet willen zoeken en het gesprek aangaat. Communicatief ben je sterk, zonder dat je daarbij de baas wilt zijn. Je bent vooral gericht op meedenken, vooruitkijken en gezamenlijk verbeteren.

Verder heb je:
• een afgeronde academische-opleiding
• minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring, bij voorkeur in de zorg of aanverwante sector
• ervaring met sturen op afstand en aan hoogopgeleide professionals
• ervaring met ontwikkelingsgericht leidinggeven
• goed reflecterend vermogen en abstractieniveau
• energie en lef
• relativeringsvermogen en flexibiliteit
 

Aanbod en procedure

Atlant biedt een interessante functie binnen een ambitieuze organisatie die gaat voor ontwikkeling en samenwerking. De functie is ingeschaald in FWG 60 (CAO VVT), het bijbehorende salaris bedraagt maximaal € 4.583,96 bruto per maand op fulltime basis (36 uur).
We zijn benieuwd naar je motivatie en CV en ontvangen deze graag (bij voorkeur als Word-document) via: www.bosmanvos.nl/vacatures. Reacties zijn welkom t/m 6 oktober 2019.
De intakegesprekken bij ons bureau in Rijswijk worden gevoerd vanaf 1 oktober 2019. De selectierondes bij Atlant worden gepland vanaf half oktober 2019. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. De procedure wordt begeleid door Francine van Rosmalen, adviseur Bosman & Vos, bereikbaar via 070-3072980.
 


Deel deze pagina in uw netwerk