francine

Manager Extramuraal Zorgpartners Midden-Holland (32-36 uur) Gouda

Sluitingstermijn

Organisatie

Zorgpartners Midden-Holland is een full service zorgorganisatie met een diversiteit aan woon- en zorgmogelijkheden in de regio Midden-Holland. Zorgpartners verleent haar zorg en diensten rondom het eigen leven van elke cliënt. De kracht van de dienstverlening van Zorgpartners is de verbinding tussen de woon- en zorgmogelijkheden die zij biedt. Intramurale zorg leveren ze vanuit 16 locaties. Persoonlijke betrokkenheid is erg belangrijk. Daarom organiseert zij met 3.200 medewerkers en 1.700 vrijwilligers de dienstverlening in kleine teams, dicht bij de klant. Er is een tweehoofdige raad van bestuur, een aantal directeuren intramuraal en een directeur extramuraal, een controller, een manager HR en een manager facilitair. 

Binnen de thuiszorg zetten ruim 200 professionals zich elke dag in voor het begeleiden, verzorgen en verplegen van cliënten, zodat de cliënt de regie van het leven in de eigen thuissituatie behoudt. Ze doen dat in zelfstandige teams, maar wel ondersteund door planners en wijkverpleegkundigen. Een aantal teams werkt al oplossingsgericht en gaat flexibel om met de mogelijkheden die ze hebben, maar dit is nog niet voor alle teams het geval. Twee managers, met hun eigen regionale verantwoordelijkheid bewaken de teamontwikkeling en de financiën. In totaal gaat het om een omzet van € 5 miljoen.

Er liggen mogelijkheden om de thuiszorg uit te breiden. In verband met de pensioengerechtigde leeftijd van één van de managers zoeken we voor Zorgpartners Midden-Holland een stevige manager extramuraal.

De Functie

Je geeft leiding aan 5 tot 8 wijkteams met in totaal ongeveer 100 medewerkers: verpleegkundigen en verzorgenden, niveau 2 tot 6. De wijkverpleegkundige neemt de functionele aansturing voor zijn of haar rekening, is verantwoordelijk voor de indicatiestellingen, de externe contacten met huisartsen en ziekenhuizen en verzorgt samen met de planners de routes. Als manager ben je hiërarchisch leidinggevende en integraal verantwoordelijk. Dat betekent dat je aandacht hebt voor onderwerpen op het gebied van HR, financiën, ICT en facilitair. Je volgt wet- en regelgeving en bewaakt nodige aanpassingen, bijvoorbeeld als het gaat om Wet Arbeidsmarkt in Balans en de Wet BIG. Je stemt af met de wijkverpleegkundigen over de samenwerking in het team, de financiën, de kwaliteit en de vernieuwingen. En je bent degene die besluiten neemt die uiteraard aansluiten bij de visie en koers van de organisatie.

 • Je richt je op teamontwikkeling en het vergroten van de zelfstandigheid van de teams.
 • Je bewaakt de kwaliteit van personeel en contractuele afspraken.
 • Er wordt gewerkt met een Elektronisch Cliënten Dossier (ECD); dat kan nog verder geoptimaliseerd dient te worden.
 • Je begeleidt innovatieve projecten (zoals medicatie delen) en uitbreiding van producten.
 • Je bewaakt de financiën, maakt prijsafspraken met uitzendbureaus en optimaliseert efficiency.
  Je werkt niet alleen samen binnen het cluster thuiszorg, maar zoekt ook actief de verbinding met je intramurale collega’s en externe samenwerkingspartners. Organisatie breed moet personeel een passende plek hebben en behouden en hier werk je gezamenlijk aan. Dat geldt ook voor de ontwikkelingen op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en eigenaarschap. Je legt verantwoording af aan de directeur thuiszorg.

Het Profiel

Je hebt een opleiding op hbo-niveau en minimaal 5 jaar managementervaring. Je hoeft niet per se uit de zorg te komen (bij voorkeur wel) en mag dus de dynamiek en financiering van de thuiszorg komen leren. Je moet wel ervaring en affiniteit hebben met financiën en het interpreteren van cijfers. Je werkt planmatig en volgens de PDCA cyclus. Je combineert zakelijkheid met toegankelijkheid, werkt zelfstandig en samen. Je hebt oog voor ontwikkelingen, intern en extern en neemt initiatief. Je houdt ervan te sparren om gezamenlijk verder te komen in denken en doen. Je bent van nature een leider en hoeft het dus niet te hebben van je functietitel. Je bent stevig en je kunt medewerkers spiegelen, motiveren, inspireren en in beweging brengen. Communicatief ben je zowel mondeling als schriftelijk vaardig om een goede presentatie neer te zetten. Kortom, op jou is van toepassing dat je:

 • Bedrijfsmatig inzicht hebt
 • Stevig in je schoenen staat
 • Knopen doorhakt
 • Mouwen opstroopt, maar ook een lange adem hebt
 • Proactief bent

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in de schaal FWG 60 van de CAO VVT met een maximaal salaris van € 4.583,96 bruto per maand op fulltime basis (36 uur). Daarbij bouw je pensioen op bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 % en vakantiegeld van 8%. Je kunt t/m 24 november 2019 (voorkeur met Word documenten) op de functie reageren via www.bosmanvos.nl/vacatures. De intakegesprekken bij Bosman & Vos in Rijswijk worden gevoerd van 28 november tot en met 5 december 2019. De selectie- en adviesgesprekken vinden op 9 en 12 december bij Zorgpartners Midden-Holland in Gouda. Een assessment op 16 december in de ochtend en een referentencheck maken onderdeel uit van de procedure.


Deel deze pagina in uw netwerk