francine 1483 80 Banner

Manager Huisvesting en Facilitair Rijndam Revalidatie (32-36 uur) Rotterdam

Sluitingstermijn

Organisatie

Rijndam is specialist in revalidatie. Rijndam is een revalidatiecentrum met verschillende expertisegebieden met een uitstekende reputatie. De revalidatie die men biedt, is niet alleen regionaal, maar ook landelijk. Op 16 locaties in de regio Rotterdam wordt met 800 medewerkers gewerkt aan de medisch specialistische revalidatie op lichamelijk en cognitief gebied. Dit wordt geboden aan kinderen, jongeren en volwassenen, die als gevolg van een ziekte, ongeval of aandoening beperkingen hebben in hun functioneren. Een team van diverse disciplines op (para)medisch gebied begeleidt patiënten in hun proces om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Om deze topzorg in de regio groot Rotterdam en Drechtsteden te bieden, investeert Rijndam voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding.
Vorig jaar is een nieuw besturingsmodel ingevoerd, waardoor nu twee divisies zijn ontstaan: volwassenen en kinderen, met elk hun eigen algemeen en medisch divisiemanager.
Huisvesting en Facilitair is een van de ondersteunende diensten voor het primair proces. Het gaat hierbij om de kwaliteit van huisvesting, technisch onderhoud, contractbeheer, kwaliteit van voeding, schoonmaak en beveiliging. Voor de komende jaren staan verschillende verhuis-, ver- en nieuwbouwprojecten op de agenda. Een stevige klus voor de manager Huisvesting en Facilitair.
In verband met het vertrek van de huidige manager zijn we op zoek naar een ervaren opvolger.

De Functie

Je bent integraal verantwoordelijk voor de processen op het gebied van huisvesting en facilitair en je zorgt dat de bedrijfsvoering op orde is. Je stuurt twee managers aan, die operationeel leidinggeven aan de afdelingen technische dienst en facilitaire services met in totaal ongeveer 35 medewerkers. Een deel daarvan (catering, schoonmaak en beveiliging) is extern ingehuurd. Financieel is de manager Huisvesting en Facilitair verantwoordelijk voor een budget van € 5,4 miljoen.
Aan de hand van de strategische koers van de organisatie en je analyse van wat nodig is, stel je een meerjarenplan voor de afdeling op, inclusief de benodigde (materiële) investeringen. Met de nieuwbouwplannen in het verschiet wordt een substantiële bijdrage gevraagd in werkgroepen om de huisvesting te verbeteren. Je bewaakt, samen met andere betrokkenen, de gezonde en plezierige werkomgeving en kent op termijn de sector zodanig dat je weet wat op het gebied van huisvesting en facilitair nodig is om optimale revalidatiezorg te leveren.
Op proactieve wijze onderhoud je contact met relevante stakeholders, zodat nieuwe projecten tot stand komen. Behalve dat je hier een businesscase voor opstelt, zorg je ook voor een investeringsbegroting en een meerjaren onderhoudsplan.
Voor optimale sturing van de processen, is het van belang inzicht te hebben in en te zorgen voor goed contractenbeheer. Je onderzoekt mogelijkheden tot (her)aanbesteding van diensten, gaat nieuwe samenwerkingsverbanden aan en zorgt voor een (raam)contracten met leveranciers. Je bouwt een goed netwerk op, zowel intern als extern, waardoor je slim het goede weet te organiseren. Je maakt een heldere en overzichtelijke kosten-batenanalyse, stemt je plan af met andere managers en legt het ter besluit voor aan de Raad van Bestuur. Uiteraard ben je verantwoordelijk voor de optimalisatie van beheer en het facilitair managementinformatiesysteem (FMIS). Je rapporteert aan de Raad van Bestuur.

Het Profiel

Voor deze functie zoeken wij een ervaren manager huisvesting en facilitair, die als geen ander de verbinding weet te maken tussen de inhoudelijke expertise binnen de organisatie, de diverse stakeholders en de strategie van de organisatie. Je kan de vergaarde informatie juist interpreteren en bent in staat vanuit verschillende invalshoeken een eigen oordeel te vormen en weet dit op een praktische manier te vertalen naar een strategie van je afdeling waarvoor je draagvlak weet te creëren. Uiteraard beschik je over bedrijfskundig inzicht en ervaring en weet je slim te onderhandelen. Jouw natuurlijk overwicht zorgt ervoor dat de randvoorwaarden die je schept en de kaders die je stelt vanzelfsprekend zijn. Je biedt duidelijkheid over de verwachtingen en te behalen resultaten en je bent in staat om helder uit te leggen waarom. Je staat stevig in je schoenen en houdt van de nuchtere Rotterdamse mentaliteit. Je werkt planmatig en gestructureerd en behoudt overzicht. Bovendien heb je ervaring met projectmatig werken.

Je beschikt over / herkent je in het volgende:

  • Academisch werk- en denkniveau en een relevante afgeronde HBO/WO-opleiding.
  • Minimaal vier jaar relevante werkervaring op het gebied van (strategische) huisvesting/ vastgoed (bij voorkeur binnen het sociaal domein/ publieke sector).
  • Meerjarige werkervaring als leidinggevende, waarbij je ook leiding hebt gegeven aan leidinggevenden.
  • Netwerken is jou niet vreemd en je beschikt over de juiste vaardigheden om contacten op uiteenlopende niveaus te kunnen leggen en te onderhouden.
  • Je bent analytisch ingesteld en doortastend.
  • Je weet prioriteiten te stellen én weet die uit te dragen.
  • Je bent verbindend en communicatief vaardig.
  • Je houdt ervan om meer te leveren dan afgesproken.

Wil je bijdragen aan optimale revalidatie, zonder in de zorg zelf te staan, dan kan je hier jouw energie kwijt.

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in schaal FWG 65 van de CAO ziekenhuizen met een maximaal salaris  van
€ 5.620,= bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8,33%. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Je kunt tot en met 1 april 2021 op de functie reageren via onze website.
De intakegesprekken worden vanuit ons bureau via beeldbellen gevoerd vanaf 29 maart. De 1e gespreksronde bij Rijndam vindt plaats in de week van 12 april 2021 en de 2e ronde in de week van 19 april. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Net als een integriteitsverklaring en referentenonderzoek. Je moet een actuele VOG kunnen overleggen.


Deel deze pagina in uw netwerk