francine 1483 80 Banner

Manager kinderrevalidatie Rijndam revalidatie (24 uur) Rotterdam

Sluitingstermijn

Organisatie

Rijndam is specialist in revalidatie. Rijndam is een revalidatiecentrum met verschillende expertisegebieden met een uitstekende reputatie. De revalidatie die men biedt, is niet alleen regionaal, maar ook landelijk. Op 18 locaties in de regio Rotterdam wordt met 800 medewerkers gewerkt aan de medisch specialistische revalidatie op lichamelijk en cognitief gebied. Dit wordt geboden aan kinderen, jongeren en volwassenen, die als gevolg van een ziekte, ongeval of aandoening beperkingen hebben in hun functioneren. Een team van diverse disciplines op (para)medisch gebied begeleidt revalidanten in hun proces om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Om deze topzorg in de regio groot Rotterdam, Zuid-Hollandse eilanden en Drechtsteden te bieden, investeert Rijndam voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding.
Onlangs is een nieuw besturingsmodel ingevoerd, waardoor er nu twee divisies zijn ontstaan: volwassenen en kinderen, met elk hun eigen algemeen en medisch divisiemanager. Het nieuwe besturingsmodel heeft ook geleid tot een aantal vacatures. Eén daarvan is die van manager kinderrevalidatie kliniek Westersingel.
Rijndam Kinderrevalidatie wordt geboden op drie locaties, waarvan Westersingel de enige is met klinische kinderbedden. Op alle locaties wordt behandeld volgens het begrip 'client-centered'. Kenmerkend voor client-centered care is het gezinsgericht werken met als doel autonomie en zelfredzaamheid van het kind te optimaliseren. Elk gezin is uniek en het gezin kent de behoeften en mogelijkheden van het kind. De zorgverleners werken samen met het gezin en gezamenlijk worden keuzes gemaakt over de ondersteuning die het kind en het gezin ontvangen. Hierbij heeft de therapeut een coachende/adviserende rol en hebben ouders en hun kind zo veel mogelijk hun eigen regie.
Voor de kinderafdeling op locaties Westersingel/Erasmus MC Sophia (kliniek, polikliniek en intensieve dagrevalidatie) zoeken we een manager die het team, bestaande uit ca. 45 medewerkers, opgebouwd uit verpleegkundigen en therapeuten (o.a. psycholoog, ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker en pedagogisch medewerker) aanstuurt.

De Functie

Als manager zorg je dat het team zich gefaciliteerd voelt om te schitteren. Dat betekent dat je oog hebt voor de casuïstiek van kinderen die revalideren en hun gezinsleden, dat je teamsamenwerking verder vormgeeft en dat je ruimte biedt aan de professionals binnen de financiële kaders die je worden meegegeven.

Doordat je duidelijk bent over verwachtingen weten de professionals waar ze aan toe zijn en kunnen zij optimale revalidatie leveren aan kinderen. Je zorgt dat je een sluitende begroting opstelt en dat de bezetting en de kwaliteit van je professionals aansluiten bij de vraag. Met de instelling om vanuit gezamenlijkheid en duidelijkheid te willen bouwen aan kwaliteit, bevorder je de arbeidsgeschiktheid van medewerkers, voer je ontwikkelingsgerichte jaargesprekken met hen en boek je goede (financiële) resultaten. Met behoud van het goede ontwikkelen ze continu, zowel binnen het vakgebied als de organisatie. Bijvoorbeeld nieuwe doelgroepen in de kliniek en een nieuwe visie op de zorg voor 0-6 jarigen in de Villa. Je geeft ruimte aan innovatie en je zorgt dat je verbeteringen borgt. In overleg met je collega-managers kinderrevalidatie, de algemeen divisiemanager, de medisch manager en de artsen en therapeuten bespreek je ontwikkelingen en mogelijkheden en maak je keuzes voor je eigen locaties. Je legt verantwoording af aan de algemeen divisiemanager kind.

Het Profiel

Dankzij je HBO managementopleiding of academisch werk- en denkniveau en uit ervaring, weet je hoe je hoogopgeleide professionals begeleidt om tot de gewenste resultaten te komen. Je schept de randvoorwaarden en hebt een stijl van leiderschap die bezielend en dienstbaar is. Met empathie en vanuit verbinding weet je mensen tot optimale samenwerking en resultaten te brengen. Het opstellen van een begroting, bewaken van kwaliteit van zorg en aansturen van een team zijn gesneden koek voor je, waardoor warme zakelijkheid je kenmerkt. Daarnaast zou het mooi zijn als je bekend bent met de klinische (24-uurs) processen. Je hebt ervaring met en gevoel voor teamontwikkeling.

Competenties die bovenstaande ondersteunen zijn:

  • Organiseren en implementeren: haalbare prioriteiten en doelstellingen, planmatig werken
  • Vooruitstrevend: signaleert en onderzoekt verbetermogelijkheden, neemt het initiatief
  • Verbinden: informeert, luistert, vraagt door en staat open voor mening, feedback en wensen
  • Ruimte en vertrouwen geven: biedt kaders en nodigt uit regie te nemen en zich te ontwikkelen
  • Besluitvaardig: weegt argumenten af, neemt zelf standpunt in en neemt besluit tijdig                         
  • Duidelijk zijn: drukt zich duidelijk, bondig en overtuigend uit, is duidelijk in wat je verwacht en vindt
  • Netwerken en samenwerken: onderhoudt actief contact met relevante partners en ziet en benut de mogelijkheden om met andere afdelingen samen te werken

Als jij een energieke manager bent die graag bijdraagt aan optimale revalidatie, dan is dit een mooie kans.

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in schaal FWG 60 van de CAO ziekenhuiswezen met een maximaal salaris van
€ 4.798,= bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een goede pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8,33%. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Je kunt tot en met 10 februari 2021 op de functie reageren via onze website www.bosmanvos.nl/vacatures.

De intakegesprekken worden vanuit ons bureau via beeldbellen gevoerd vanaf 9 februari 2021. De gespreksrondes bij Rijndam vinden plaats op 18 en 19 februari 2021

Een assessment op 22 of 23 februari maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Net als een integriteitsverklaring en referentenonderzoek. Je moet een actuele VOG kunnen overleggen. De procedure wordt begeleid door Francine van Rosmalen van Bosman & Vos. Informatie over deze functie kun je verkrijgen via mail fvanrosmalen@bosmanvos.nl of telefonisch 06 41903994.


Deel deze pagina in uw netwerk