Manager Participatie (36 uur) Zaanstreek, Waterland en West-Friesland

Sluitingstermijn

Organisatie

Leviaan coacht en ondersteunt mensen met psychische kwetsbaarheden tijdens een kwetsbare periode in hun leven. Zij coacht en ondersteunt hen bij het bepalen van het gewenste leven en de stappen om naar dat leven toe te werken. Passend bij de situatie en de mogelijkheden van de persoon en zijn omgeving. Leviaan gaat uit van wat iemand kan en wat iemand kan leren en kijkt naar de mogelijkheden van de omgeving.

Bij Leviaan zijn 500 medewerkers werkzaam in de Zaanstreek, Waterland en West-Friesland. De medewerkers bepalen in hoge mate het succes van de organisatie. Leviaan biedt veelzijdig en interessant werk, innovatieve projecten, veel ruimte en verantwoordelijkheid voor de teams en de individuele medewerkers. Dat doet Leviaan vanuit de ambitie om altijd de cliënt voor ogen te houden en vanuit de kernwaarden: vertrouwen, ontwikkelen en verbinden.

De kerncompetenties van Leviaan zijn Coaching & Ondersteuning en Participatie. Iedereen heeft recht mee te doen met werk of zinvolle dagbesteding en op die manier is participatie onlosmakelijk verbonden met succesvolle coaching en ondersteuning op andere levensgebieden.
De vacature is ontstaan wegens een mooie loopbaanstap van de huidige manager.

De Functie

Coach en ondersteuner

Je bent verantwoordelijk voor een team van veertig medewerkers bestaande uit participatieondersteuners, begeleiders, trajectbegeleiders, jobcoaches, ervaringsdeskundigen en vrijwiligerscoördinatie. Gezamenlijk wordt er gewerkt vanuit vier verantwoordelijkheidsgebieden: ontwikkelingsgerichte dagbesteding vanuit wooncirkels en voor mensen uit de omgeving, arbeidsmatige dagbesteding, re-integratie/trajectbegeleiding  en scholing en training door middel van cursussen en opleidingstrajecten. 
De medewerkers ondersteun je bij zelforganisatie en persoonlijke ontwikkeling. Je staat voor je team, je straalt rust uit, ook al heb je het op momenten druk met vele zaken die tegelijkertijd op je af komen. Je bent bij uitstek degene die knopen doorhakt om anderen te stimuleren doelen te bereiken. Je bent dan ook zichtbaar en vindbaar om echt met je collega’s te sparren.

Accountmanager

Als manager participatie treed je op als dé verbindende factor in de regio Zaanstreek, Waterland en West-Friesland. Je onderhoudt bestaande relaties en legt met name nieuwe contacten met bedrijven en sociale werkplaatsen om passende arbeidsmatige dagbesteding met hen te kunnen realiseren voor cliënten. Je hebt oog voor de ontwikkeling van cliënten en stemt vraag en aanbod, hoe lastig het soms ook is, zo goed mogelijk op elkaar af. Potentiële werkgevers overtuig je door hen te wijzen op sociaal ondernemerschap en wat dit voor meerwaarde heeft voor de samenleving op het gebied van participatie en voor cliënten om écht mee te kunnen doen. Je bent dan ook het gezicht in de regio van Leviaan, netwerken is je tweede natuur waarbij je creatief bent en denkt in kansen en mogelijkheden. Zacht op de relatie en gericht op het realiseren van gezamenlijke projecten (resultaten) zijn begrippen waarin jij jezelf herkent.  

Organisatieontwikkeling

Als manager maak je deel uit van een team van 10 managers die naast participatie de verschillende (nieuw te vormen) wooncirkels bedienen, de keten jongvolwassenen aansturen, het team van P&O en de bedrijfsondersteunende teams (financiële administratie, cliëntadministratie, ict, accountmanagement) aansturen. Samen met je collega’s lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Leviaan en met name aan de uitbreiding van het werkgeversnetwerk. Je bent verantwoordelijk voor het mede ontwikkelen van nieuwe vormen van dienstverlening en de inrichting van de organisatie. Participatie zet jij intern op de kaart waarbij je bruggen slaat naar alle organisatie onderdelen.

Het Profiel

Je bent een stevige gesprekspartner en weet bestaande relaties warm te houden en met name nieuwe relaties te verkrijgen. Je bent een netwerker pur sang en weet daardoor mensen gemakkelijk aan je te binden. Je hebt commerciële affiniteit met het domein, je bent analytisch en zeer adviesvaardig.

Je hebt gevoel voor verhoudingen en schakelt gemakkelijk op verschillende niveaus, zowel tactisch als operationeel. Je bent een begripvolle gesprekspartner voor cliënten en waardeert formele en informele medezeggenschap van cliënten. Je bent een goede onderhandelaar en stelt de vraag achter de vraag. Je herkent ontwikkelingen en kansen binnen het vakgebied en speelt hierop in. Je staat open voor nieuwe ideeën, kansen en mogelijkheden en weet anderen hiervoor te enthousiasmeren. Tactische vraagstukken weet je op een “no nonsens” manier te vertalen richting je team, waarbij je vertrouwen uitstraalt en vertrouwen in elkaars kunnen stimuleert. 

 • Je beschikt over een relevante afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur in een bedrijfskundige of commerciële richting;
 • Je hebt inhoudelijke kennis van de Participatiewet en de WMO;
 • Je heb kennis van arbeidsre-integratie en dagbesteding;
 • Je hebt meerdere jaren management ervaring opgedaan waarbij je één of meerdere teams hebt  aangestuurd;
 • Je bent volhardend en zet de stip op de horizon;
 • Je hebt gevoel voor en ervaring met de doelgroep;
 • Je bent een netwerker waarbij je op verschillende niveaus weet te schakelen, van cliënt tot directie;
 • Je volgt de ontwikkelingen binnen de GGZ en het Sociaal Domein;
 • Je bent gericht op communicatie en legt gemakkelijk contact;
 • Je bent gewend om te sturen op een budget;
 • Je bent bereid consignatiediensten te verrichten (ca. 5 maal per jaar);
 • Je bent in het bezit van een auto.

Aanbod en procedure

De functie is ingeschaald in FWG 60 van de CAO GGZ. Het maximum salaris bedraagt € 4.355,= bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Een pensioenvoorziening, een reiskostenregeling en een eindejaarsuitkering zijn van toepassing.
Aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
Je kunt tot en met donderdag 20 juni 2019 op deze functie reageren (uitsluitend middels Word documenten).
De intakegesprekken bij ons bureau in Rijswijk worden gevoerd op vrijdag 21, maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 juni 2019. De gesprekken bij Leviaan vinden plaats op dinsdag 2 juli 2019 in de avond en woensdag 3 juli 2019 in de ochtend en middag. De procedure wordt begeleid door Ingmar Wielenga. Telefonische informatie over de functie kun je verkrijgen via: 06 111 55 051.
Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel in de procedure.
Een (ontwikkel) assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Deel deze pagina in uw netwerk