nicoline

Manager Radiologie en Nucleaire geneeskunde (36 uur) Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Sluitingstermijn

Organisatie

Het Catharina ziekenhuis heeft een bijzonder profiel door de combinatie van de geografische positie en de opgebouwde kennis. Het Catharina Ziekenhuis is lid van Santeon, een samenwerkingsverband van 7 top klinische ziekenhuizen gericht op kwaliteitsverbetering en innovatie. Het Catharina ziekenhuis is een modern, gastvrij, topklinisch opleidingsziekenhuis. Landelijk staat het Catharina ziekenhuis bekend om de hooggespecialiseerde zorg bij kanker en hartziekten. Werken bij het Catharina ziekenhuis in Eindhoven betekent werken in een open, gastvrije en bovenal deskundige omgeving. In een topklinisch opleidingsziekenhuis met veel ambitie. Waar de patiënt, maar ook de medewerker voorop staat. Werken bij Catharina betekent dagelijks het enthousiasme en de gedrevenheid ervaren van ruim 3.500 collega’s. Het Catharina ziekenhuis is er trots op dat ze reeds 11 jaar tot het selecte gezelschap van Top Employers behoort.

Het Catharina ziekenhuis wil elke dag de kwaliteit van leven merkbaar verbeteren. Daarin hebben Radiologie en Nucleaire Geneeskunde, met het diagnosticeren en behandelen van patiënten, een steeds belangrijkere rol. De afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde hebben de afgelopen jaren een constante groei gekend.
Binnen de afdeling Radiologie worden diagnostiek en behandelingen verricht gebruikmakend van beeldvormende technieken. Op de afdeling Nucleaire Geneeskunde worden beeldvormende onderzoeken en therapieën uitgevoerd met behulp van verschillende radioactieve stoffen. Radiologie en Nucleaire Geneeskunde vormen ieder een aparte RVE en omvatten in totaliteit 164 medewerkers. Een integratie van beide afdelingen op management en RVE niveau is in voorbereiding.  Betrouwbare, deskundige en gastvrije diagnostiek en behandeling van patiënten, alsmede goede dienstverlening aan huisartsen en andere zorginstellingen staan hoog in het vaandel.

Voor deze complexe afdelingen zijn wij op zoek naar een manager met oog voor resultaat en mens. Een manager die op sturende en stimulerende wijze leiding weet te geven aan de professionals op de afdeling in nauwe samenwerking met de specialistmanagers.

De Functie

De manager stuurt de beide RVE’s aan en werkt nauw samen (duaal management) met de specialistmanagers Radiologie en Nucleaire Geneeskunde en met de radiologen en nucleair geneeskundigen. De manager geeft direct leiding aan 4 teamleiders, die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse aansturing. Daarnaast geeft de manager direct leiding aan ondersteunende medewerkers (praktijkopleiders, planners en functioneel beheerders). Je hebt een duidelijke visie over de inrichting, ontwikkeling en het leiderschap van de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. De komende tijd gaat je aandacht uit naar het samenvoegen van beide RVE’s tot één afdeling.

Je geeft op een mensgerichte en coachende manier direct leiding aan teamleiders en indirect aan de medewerkers en handelt vanuit een basis van vertrouwen. In verband met een dynamische periode vraagt het bouwen aan en onderhouden van de stabiliteit van de teams en teamontwikkeling jouw aandacht. Je bevordert effectieve onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling.

Je rapporteert aan de manager Zorg en Bedrijfsvoering. De afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde werken nauw samen met verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis en hebben een belangrijke rol in de ontwikkeling van de speerpunten oncologie en hart-vaat. Je bent daarom gericht op het onderhouden van interne relaties om de samenwerking en processen te optimaliseren. 
Je bent gesprekspartner in de samenwerking met andere ziekenhuizen en in de onderhandelingen met externe leveranciers betreffende investeringen, prestaties en (onderhouds-)contracten. 
Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van het jaarplan, het activiteitenplan en jaarbudget aan de hand van de PDCA-cyclus.

Het Profiel

Je bent een gedreven people manager die beschikt over een natuurlijke leiderschapsstijl. Hiermee ben je in staat om je medewerkers te inspireren, te motiveren en verantwoordelijk te maken voor de uitvoering en controle van hun eigen werkzaamheden. Je bent verbindend, energiek, wekt vertrouwen en je bent gericht op samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Je bent authentiek en reflectief. 
In deze brede en veelzijdige rol is het belangrijk dat je aan deze eisen voldoet:

 • Afgeronde WO opleiding;
 • Aantoonbare en ruime ervaring met integraal en duaal management op operationeel/tactisch niveau in een professionele organisatie;
 • Affiniteit met zorg en het dienstverlenend karakter van de afdelingen;
 • In staat om externe contacten te onderhouden en uit te bouwen.

Verder herken je jezelf in de volgende competenties:

 • Coachend leidinggevende
 • Veranderkundig
 • Politiek vaardig
 • Faciliteren en initiëren
 • Warm en betrokken maar ook duidelijk, zorgvuldig en vasthoudend
 • Nieuwsgierig en je staat open voor innovaties
 • Helicopterview
 • Nuanceren en humor

Aanbod en procedure

Een uitdagende functie bij een sterk zorgmerk in Eindhoven. Het Catharina ziekenhuis is een moderne, inhoudelijk gedreven organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorzieningen en een marktconform salaris. 
De functie is volgens Cao ziekenhuizen ingeschaald in FWG 70 (max € 6.345,= bruto per maand ), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring. 
Een Verklaring Omtrent het Gedrag en mogelijk een (ontwikkel)assessment maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Je CV met motivatie (in Word documenten) zien we graag tegemoet. Reacties zijn welkom t/m 1 juli 2019. De intakegesprekken bij ons bureau worden in de week van 1 juli gevoerd. De gespreksrondes bij het Catharina Ziekenhuis vinden plaats in de week van 8 en/of 15 juli. Deze wervingsprocedure wordt begeleid door Nicoline Franken, 070 307 29 80.


Deel deze pagina in uw netwerk