francine 1483 80 Banner

Manager revalidatie dwarslaesie/heelkunde Rijndam revalidatie (36 uur) Rotterdam

Sluitingstermijn

Organisatie

Rijndam is specialist in revalidatie. Rijndam is een revalidatiecentrum met verschillende expertisegebieden met een uitstekende reputatie. De revalidatie die men biedt, is niet alleen regionaal, maar ook landelijk. Op 18 locaties in de regio Rotterdam wordt met 800 medewerkers gewerkt aan de medisch specialistische revalidatie op lichamelijk en cognitief gebied. Dit wordt geboden aan kinderen, jongeren en volwassenen, die als gevolg van een ziekte, ongeval of aandoening beperkingen hebben in hun functioneren. Een team van diverse disciplines op (para)medisch gebied begeleidt revalidanten in hun proces om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Om deze topzorg in de regio groot Rotterdam en Drechtsteden te bieden, investeert Rijndam voortdurend in wetenschappelijk onderzoek, innovaties en opleiding.
Onlangs is een nieuw besturingsmodel ingevoerd, waardoor er nu twee divisies zijn ontstaan: volwassenen en kinderen, met elk hun eigen algemeen en medisch divisiemanager. Het nieuwe besturingsmodel heeft ook geleid tot een aantal vacatures. Eén daarvan is de positie van manager binnen de divisie volwassenen, klinische afdeling dwarslaesie/heelkunde.
Rijndam is één van de 8 specialisten in het land die hooggespecialiseerde zorg biedt op het gebied van Dwarslaesie/Heelkunde zorg. Deze afdeling bestaat uit ruim 100 zorgprofessionals, verdeeld over de polikliniek en de kliniek met ruim 40 bedden.

De Functie

Jij zorgt ervoor dat de bedrijfsvoering op orde is en dat de jaarlijkse doelstellingen van de afdeling worden behaald. Voor het komend jaar betekent dat continu verbeteren van kwaliteit, leiderschap en sturing en positionering in de regio. Deze doelen zijn met jouw team afgeleid van het strategisch beleid van de divisie. Je bewaakt de budgetten en het wachtlijstbeheer, stuurt op de te behalen productie en draagt op gedreven wijze bij aan de (verdere) inrichting van zorgpaden en gestandaardiseerde behandelprogramma’s. Ook geef je samen met collega’s uitvoering aan het personeels-, kwaliteits- en veiligheidsbeleid. Hierin staan focus op continue ontwikkeling van medewerkers en kwaliteit van zorg centraal. Je deelt het enthousiasme van de inbreng van professionals aan vakinhoudelijke ontwikkelingen en innovaties en toetst de mogelijkheden binnen de gestelde kaders. Je stuurt samen met het opname- en transferbureau op een goede in-, door- en uitstroom van revalidanten. Voor de bijhorende administratieve processen heb je een team van ruim 20 medewerkers tot je beschikking. Je staat vooral voor en tussen de medewerkers en je weet teams te enthousiasmeren en inspireren. Je neemt deel aan uitdagende innovatieprojecten (bijvoorbeeld zorg op afstand).
Intern heb je overleg met onder meer de verpleegkundig manager, de medisch divisiemanager en de algemeen divisiemanager en word je ondersteund door een managementassistent.

Het Profiel

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en weet uit ervaring hoe je hoogopgeleide professionals moet begeleiden om tot de gewenste resultaten te komen. Jouw natuurlijk overwicht zorgt ervoor dat de randvoorwaarden die je schept en de kaders die je stelt vanzelfsprekend zijn. Je biedt duidelijkheid over de verwachtingen en te behalen resultaten en je bent in staat om helder uit te leggen waarom. Hiermee laat je je gedrevenheid zien om inhoud en bedrijfsvoering aan elkaar te koppelen. Je staat stevig in je schoenen en houdt van hun nuchtere Rotterdamse mentaliteit. Je werkt planmatig en gestructureerd en behoudt overzicht. Je bent gericht op het maken van contact en verbinding, zowel met de individuele medewerker, het team als ook je collega-managers. Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en weet de juiste persoon op het juiste moment te betrekken of benaderen. Gezien de dynamiek is ziekenhuiservaring een duidelijke pre.

Competenties die bovenstaande ondersteunen zijn:

  •        Organiseren en implementeren: haalbare prioriteiten en doelstellingen, planmatig werken
  •        Vooruitstrevend: signaleert en onderzoekt verbetermogelijkheden, neemt het initiatief
  •        Verbinden: informeert, luistert, vraagt door en staat open voor mening, feedback en wensen
  •        Ruimte en vertrouwen geven: biedt kaders en nodigt uit regie te nemen en zich te ontwikkelen
  •        Besluitvaardig: weegt argumenten af, neemt zelf standpunt in en neemt besluit tijdig
  •        Duidelijk zijn: drukt zich duidelijk, bondig en overtuigend uit, is duidelijk in wat je verwacht en vindt
  •        Netwerken en samenwerken: onderhoudt actief contact met relevante partners en ziet en benut de mogelijkheden om met andere afdelingen samen te werken

Kijk nog eens terug naar het tv-programma: ‘Pauw komt binnen bij Rijndam’, Dit is de kans om bij te dragen aan het geweldige domein van revalidatie.

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in schaal FWG 65 van de CAO ziekenhuiswezen met een maximaal salaris  van
€ 5.620,= bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een goede pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8,33%. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Je kunt tot en met 20 december 2020 op de functie reageren via onze website.
De intakegesprekken worden vanuit ons bureau via beeldbellen gevoerd vanaf 14 december. De 1e gespreksronde bij Rijndam vindt plaats in de week van 11 januari 2021 en de 2e ronde in de week van 18 januari. Een assessment (waarschijnlijk in de week van 25 januari) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Net als een integriteitsverklaring en referentenonderzoek. Je moet een actuele VOG kunnen overleggen.


Deel deze pagina in uw netwerk