ingrid

Manager Service en Organisatie Ontwikkeling / Manager P&O 32 uur

Organisatie

Kinderopvang Mundo is een marktgerichte organisatie van beroepsopvoeders die kwalitatief hoogwaardige diensten en adviezen aanbiedt op het gebied van de opvoeding in de regio Rijnmond. In al de producten en diensten staat het welzijn en de ontplooiing van het kind centraal. Kinderopvang Mundo is een middelgrote organisatie met 18 verschillende kinderopvanglocaties. De kinderopvang is momenteel sterk in beweging en de komende jaren staat er voor Kinderopvang Mundo veel te gebeuren. Strategische samenwerkingspartners worden gezocht, nieuwe product- marktcombinaties ontwikkeld en ook de bedrijfsvoering vraagt aandacht. Kortom, een periode van voordurende en ingrijpende veranderingen. De organisatie is financieel gezond en heeft een stevige marktpositie. De organisatie staat onder leiding van een (éénhoofdige) bestuurder, die zich ondersteund weet door een managementteam. Er werken ongeveer 220 gediplomeerde pedagogisch medewerkers, groepshulpen en verschillende leerlingen aan de MBO-Kinderopvang. Iedere locatie heeft een locatiemanager, die verantwoordelijk is voor de organisatie en coördinatie van de locaties en voor de kwaliteit van het werk. Wij zoeken voor Kinderopvang Mundo een nieuwe manager Service en Organisatie Ontwikkeling, die verantwoordelijk is voor de afdeling Ouder & Kinder Services, Personeel & Organisatie en de afdeling Advies & Beleid Services.

De Functie

De Manager Service & Organisatie Ontwikkeling / Manager P&O is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van pedagogisch-, P&O- en kwaliteitsbeleid en vervult de rol van P&O-adviseur.
Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het:
 • aansturen van de afdeling Ouder & Kind (4 medewerkers), Personeel & Organisatie (2 medewerkers) en Advies & Beleid Services (2 medewerkers); in deze rol draag je zorg voor de juiste bezetting, voer je functionerings- en beoordelingsgesprekken en bespreek je ontwikkelingen en loopbaanperspectieven;
 • ontwikkelen van P&O beleid en het vertalen van dit beleid naar concrete afdelingsplannen;
 • adviseren van de directie en de lokatiemanagers over in-, door- en uitstroomvraagstukken;
 • bijdragen aan de ontwikkeling en realisatie van het strategisch beleid en het vertalen van dit beleid naar specifieke doelen voor de afdeling; het vertalen van ontwikkelingen naar mogelijkheden voor dienstverlening en ondernemingsbeleid; (adviseren over en) het ontwikkelen van beleid op het gebied van innovatie en ontwikkelingen dat aansluit op de korte en lange termijn marktontwikkelingen;
 • bijdragen aan het vaststellen van de begroting en het budget van de organisatie, budgetbewaking van de eigen afdeling;
 • waarborgen van optimale dienstverlening van de afdelingen;
 • analyseren en toelichten van managementinformatie;
 • leveren van een bijdrage aan de totstandkoming van het jaarverslag;
 • onderhouden van in- en externe netwerk contacten.
Deze manager rapporteert aan de bestuurder en is lid van het directie overleg

Het Profiel

We zoeken voor deze functie kandidaten met HBO+ / academisch werk- en denkniveau met ruime ervaring als P&O professional, bij voorkeur opgedaan in verschillende organisaties. Arbeidsjuridische kennis is in deze functie onontbeerlijk. Je hebt minimaal 3 jaar een leidinggevende positie bekleedt en hebt eerder in een rol als meewerkend voorvrouw geopereerd. Je bent in staat om abstracte zaken te vertalen naar concrete acties. Kennis van de kinderopvang is geen vereiste, ervaring in een dienstverlenende organisatie wel. Uiteraard zoeken wij in deze rol iemand die servicegericht en klantvriendelijk is. Verder passen deze competenties bij jou:
 • analytisch
 • sterke communicatieve vaardigheden
 • adviesvaardig
 • proactief
 • ondernemend
 • plannen en organiseren
 • delegeren
 • netwerker
Iedere medewerker van Mundo herkent zich in de kernwaarden: kwaliteit, integriteit, betrouwbaarheid en respect en heeft de volgende kernvaardigheden: leren, communiceren, kunnen onderscheiden, luisteren, binden. Gezien de samenstelling van de teams en het management team gaat de voorkeur uit naar een vrouw.
 
Dit is een uitdagende functie voor iemand die in staat is om op zelfstandige wijze een innovatieve visie te ontwikkelen, die proactief uitdraagt en op authentieke wijze en met persoonlijke stevigte in haar rol gaat staan.

Aanbod en procedure

Het salaris bedraagt maximaal € 5.179,= op fulltime basis (schaal 13 cao kinderopvang). In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden. Dat wordt bij goed functioneren omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.
De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 13 juni. De intakegesprekken bij ons bureau vinden plaats tussen 14 en 21 juni. Vanaf 28 juni worden de selectiegesprekken bij Kinderopvang Mundo gevoerd.

Deel deze pagina in uw netwerk