nicoline

Manager Uitvoering (32-36 uur) Rotterdam

Sluitingstermijn

Organisatie

Stichting het Juridisch Loket is erop gericht de burger op een open en transparante manier gratis hoogwaardige juridische informatie en advies te verstrekken. Het Juridisch Loket is er voor alle burgers met een juridische vraag, waarbij kwetsbare groepen in de samenleving zoals ouderen, laagopgeleiden, mensen met beperkte sociale vaardigheden en personen met een andere culturele achtergrond- speciale aandacht krijgen. Het Juridisch Loket is een zakelijke betrouwbare gesprekspartner die de weg wijst in het recht en tevens een rol speelt in het aanbieden van alternatieve geschillenbeslechting. De organisatie is ambitieus, staat midden in de maatschappij en biedt haar medewerkers een stimulerende werkomgeving.

Het Juridisch Loket is een landelijk werkende organisatie met 30 vestigingen. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht worden deze 30 vestigingen ondersteund door de verschillende stafafdelingen: Marketing & Communicatie, Finance & Facilities, ICT en HR. Bij de 30 vestigingen, het contactcenter in Zutphen en het Klantcontactcenter in Den Haag werken in totaal circa 250 deskundige juristen die gemiddeld 800.000 vragen per jaar beantwoorden.

Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door de Raad voor Rechtsbijstand en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het Juridisch Loket bestaat uit een lijn- en een staforganisatie. De Algemeen Directeur is tevens bestuurder van de stichting.

Het Juridisch Loket staat dicht bij de klant en is een innovatieve organisatie die zich voortdurend aanpast aan politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen en de vraag naar de dienstverlening van het Juridisch Loket, vragen om een constante focus op de juiste organisatie- en dienstverleningsmodellen. Dit brengt verantwoordelijkheden met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit en toegankelijkheid. Het Juridisch Loket staat aan de vooravond van uitbreiding van de dienstverlening naar aanleiding van een te verwachten stelsel herziening.
Voor het cluster Rotterdam zoeken wij een Manager Uitvoering met een moderne visie op klantbediening.

De Functie

Je bent verantwoordelijk voor het verankeren van kwalitatief hoogstaande dienstverlening en de algehele performance binnen je vestigingen. Je coacht  en begeleidt 2 teams van (senior)juridische- en ontvangst medewerkers, in totaal 21 FTE door middel van (o.a.) coaching gesprekken en het doorlopen van een
HR – cyclus.

Je draagt zorg voor het vertalen van het landelijk beleid in je vestigingen en levert input ten behoeve van beleidsontwikkelingen en organisatieveranderingen. Je werkt nauw samen met de andere managers uitvoering en het hoofdkantoor om landelijke doelen te realiseren. Je bent verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering in je vestigingen. Je stelt concrete, ambitieuze doelstellingen voor je teams en creëert een werkomgeving waarbinnen deze behaald kunnen worden. Je bent proactief en denkt actief mee met het management over verbeterprocessen die ertoe leiden dat we onze klanten nog beter kunnen bedienen.
Op korte termijn zijn er enkele belangrijke opdrachten die gerealiseerd moeten worden. Je creëert nieuwe verbindingen met netwerkpartners en je realiseert een nog betere lokale toegankelijkheid voor onze klanten. Op lange termijn zal naar verwachting de dienstverlening van het Juridisch Loket verder uitbreiden. Medewerkers zullen hiervoor moeten worden opgeleid en processen zullen veranderen.

Ten aanzien van je vestiging heb je een sterk verbindende rol en ben je binnen de landelijk vastgestelde kaders, verantwoordelijk voor:

 • De in-, door en uitstroom van medewerkers.
 • Het voeren van voortgangs- en coaching gesprekken met medewerkers.
 • Het geven van werkinstructies en –aanwijzingen aan de medewerkers.
 • Het opbouwen en onderhouden van netwerkrelaties op vestigingsniveau waaronder het maken van afspraken.
 • Het signaleren van relevante ontwikkelingen en daar actie op ondernemen.
 • Het inzetten van lokale pr-activiteiten en het maken van afspraken met externe lokale partijen.
 • Het aangaan en vastleggen van afspraken over de bedrijfsvoering van de vestigingen met de directeur uitvoering.
 • Het besteden van de lokale budgetten.

In deze functie ben je mede verantwoordelijk voor de realisatie van een positieve werksfeer, een open communicatie en goede werkomstandigheden.  Je rapporteert aan de Directeur Uitvoering en werkt zeer nauw samen met de andere Managers Uitvoering en het Hoofdkantoor. 

Het Profiel

Wij zijn op zoek naar een Manager Uitvoering met leiderschapskwaliteiten en lef. Je handelt naar de waarden van het Juridisch Loket en je stimuleert jouw team optimale dienstverlening te leveren voor de klanten van het Juridisch Loket. Als Manager Uitvoering ben je zeer resultaatgericht en kun je je medewerkers aanspreken om continu de operationele resultaten te verbeteren. Je bent in staat om je team verder te ontwikkelen op kennis en inhoud. Je bent klantgericht, sterk in plannen en organiseren, creatief en gericht op samenwerking binnen de organisatie en je streeft naar gezamenlijke successen.

We zoeken kandidaten met:

 • een voltooide relevante HBO of WO opleiding en minimaal WO denkniveau;
 • aantoonbare ervaring met organiseren en/of leidinggeven;
 • ervaring met het leiding geven aan professionals;
 • kennis van juridische dienstverlening (is een pré);
 • oog voor talent en in staat om talenten te laten ontwikkelen;
 • sterke communicatieve vaardigheden.

Verder ben je:

 • innovatief en ervaren in het initiëren en begeleiden van verander trajecten;
 • een netwerker.

Aanbod en procedure

Het maximale maandsalaris bedraagt bij de opstart maximaal € 5101,-bruto op basis van een 36-urige werkweek conform de CAO Rechtsbijstand salaris. Beloning/inschaling afhankelijk van opleiding en leidinggevende ervaring met max uitloop naar schaal K. Het betreft een dienstverband voor de periode van één jaar en verlenging behoort tot de mogelijkheden. De inschrijftermijn sluit op 17 september 2017. De gesprekken bij Bosman & Vos (Rijswijk) starten in de week van 18 september. De gesprekken bij het Juridisch Loket vinden plaats eind september. Een (case)assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Voor vragen kan je contact opnemen met Nicoline Franken, nfranken@bosmanvos.nl
Je CV met motivatie zien we graag tegemoet.


Deel deze pagina in uw netwerk