nicoline

Manager Uitvoering Juridisch Loket (32-36 uur) Haarlem-Alkmaar-Almere-Lelystad

Sluitingstermijn

Organisatie

Stichting het Juridisch Loket is erop gericht de burger op een open en transparante manier gratis hoogwaardige juridische informatie en advies te verstrekken. Het Juridisch Loket is er voor alle burgers met een juridische vraag, waarbij kwetsbare groepen in de samenleving zoals ouderen, laagopgeleiden, mensen met beperkte sociale vaardigheden en personen met een andere culturele achtergrond- speciale aandacht krijgen. Het Juridisch Loket is een zakelijke betrouwbare gesprekspartner die de weg wijst in het recht en tevens een rol speelt in het aanbieden van alternatieve geschillenbeslechting. De organisatie is ambitieus, staat midden in de maatschappij en biedt haar medewerkers een stimulerende werkomgeving.

Het Juridisch Loket is een landelijk werkende organisatie met 30 vestigingen. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht worden deze 30 vestigingen ondersteund door de verschillende stafafdelingen: Marketing & Communicatie, Finance & Facilities, ICT en HR. Bij de vestigingen in het landwerken in totaal circa 250 deskundige juristen die gemiddeld 800.000 vragen per jaar beantwoorden.

Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door de Raad voor Rechtsbijstand en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het Juridisch Loket staat dicht bij de klant en is een innovatieve organisatie die zich voortdurend aanpast aan politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen en de vraag naar de dienstverlening van het Juridisch Loket, vragen om een constante focus op de juiste organisatie- en dienstverleningsmodellen. Dit brengt verantwoordelijkheden met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit en toegankelijkheid. In onze visie is de klant de maat der dingen en streven we naar het continue overtreffen van de verwachtingen die onze klant heeft van de dienstverlening. Het Juridisch Loket staat aan de vooravond van uitbreiding van de dienstverlening naar aanleiding van een te verwachten stelsel herziening.

Voor het cluster Haarlem-Alkmaar-Almere-Lelystad zoeken wij een inspirerende en pro actieve Manager Uitvoering.

De Functie

Je bent verantwoordelijk voor het verankeren van kwalitatief hoogstaande dienstverlening en de algehele performance binnen je vestigingen. Je coacht en begeleidt vier teams van (senior)juridische medewerkers, in totaal 24 FTE door middel van (o.a.) coaching gesprekken en het doorlopen van een HR – cyclus.

Je draagt zorg voor het vertalen van het landelijk beleid in je vestigingen en levert input ten behoeve van beleidsontwikkelingen en organisatieveranderingen. Je werkt nauw samen met de andere managers uitvoering en het hoofdkantoor om landelijke doelen te realiseren. Je bent verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering in je vestigingen. Je stelt concrete, ambitieuze doelstellingen voor je teams en creëert een werkomgeving waarbinnen deze behaald kunnen worden. Je bent proactief en denkt actief mee met het management over verbeterprocessen die ertoe leiden dat we onze klanten nog beter kunnen bedienen.

Op korte termijn zijn er enkele belangrijke opdrachten die gerealiseerd moeten worden. Je creëert nieuwe verbindingen met netwerkpartners en je realiseert een nog betere lokale toegankelijkheid voor onze klanten. Op lange termijn zal naar verwachting de dienstverlening van het Juridisch Loket verder uitbreiden. Medewerkers zullen hiervoor moeten worden opgeleid en processen zullen veranderen.

Ten aanzien van je vestiging heb je een sterk verbindende rol en ben je binnen de landelijk vastgestelde kaders, verantwoordelijk voor:

 • De in-, door en uitstroom van medewerkers.
 • Het voeren van voortgangs- en coaching gesprekken met medewerkers.
 • Het geven van werkinstructies en –aanwijzingen aan de medewerkers.
 • Het opbouwen en onderhouden van netwerkrelaties op vestigingsniveau waaronder het maken van afspraken.
 • Het signaleren van relevante ontwikkelingen en daar actie op ondernemen.
 • Het inzetten van lokale pr-activiteiten en het maken van afspraken met externe lokale partijen.
 • Het aangaan en vastleggen van afspraken over de bedrijfsvoering van de vestigingen met de directeur uitvoering.
 • Het besteden van de lokale budgetten

In deze functie ben je mede verantwoordelijk voor de realisatie van een positieve werksfeer, een open communicatie en goede werkomstandigheden. Je rapporteert aan de Directeur Uitvoering en werkt zeer nauw samen met de andere Managers Uitvoering en collega’s op het Hoofdkantoor.

Het Profiel

Wij zijn op zoek naar een Manager Uitvoering met leiderschapskwaliteiten en lef, een echte people manager. Je hebt werkervaring en het is tijd voor je tweede of derde functie als leidinggevende. Je handelt naar de waarden van het Juridisch Loket en je stimuleert jouw teams optimale dienstverlening te leveren voor de klanten van het Juridisch Loket. Als Manager Uitvoering ben je zeer resultaatgericht en kun je je medewerkers aanspreken om continu de operationele resultaten te verbeteren. Je bent in staat om je teams verder te ontwikkelen op kennis en inhoud. Je bent klantgericht, sterk in plannen en organiseren, creatief en gericht op samenwerking binnen de organisatie en je streeft naar gezamenlijke successen. Je ziet kansen en weet ze ook om te zetten in acties. Je hebt niet alleen een beleidsuitvoerende, maar ook een beleidsvoorbereidende rol.

We zoeken kandidaten met:

 • een voltooide relevante HBO of WO opleiding en minimaal WO denkniveau;
 • 4 tot 5 jaar aantoonbare ervaring met organiseren en/of leidinggeven;
 • ervaring met het leiding geven aan professionals;
 • oog voor talent en in staat om talenten te laten ontwikkelen;
 • sterke communicatieve vaardigheden;
 • hands on mentaliteit;
 • affiniteit met juridische dienstverlening is een pré;

Verder ben je:

 • innovatief en ervaren in het initiëren en begeleiden van verander trajecten;
 • een netwerker;
 • nieuwsgierig;
 • zelf organiserend denken en handelen zit in je persoonlijkheid;
 • positief ingesteld, jouw glas is halfvol;
 • in staat om je kwetsbaar op te stellen.

Aanbod en procedure

Het maandsalaris bedraagt maximaal €5203,= bruto op basis van een 36-urige werkweek conform de CAO Rechtsbijstand salaris. Beloning/inschaling afhankelijk van opleiding en leidinggevende ervaring. Het Juridisch Loket kent een eindejaarsuitkering van 8,3%. Het betreft een dienstverband voor de periode van één jaar en verlenging behoort tot de mogelijkheden. De inschrijftermijn sluit op 26 maart 2018. De gesprekken bij Bosman & Vos (Rijswijk) starten in die week. De gesprekken bij het Juridisch Loket vinden begin april plaats. Een (case)assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Voor vragen kan je contact opnemen met Nicoline Franken.


Deel deze pagina in uw netwerk