francine

Manager wonen zorg welzijn (32-36 uur) Apeldoorn

Sluitingstermijn

Organisatie

Atlant is een ambitieuze organisatie, waar de visie om ruimte te geven aan bewoners en cliënten centraal staat. Letterlijk ruimte, kijkend naar de opzet van de locaties, en figuurlijk de ruimte om jezelf te zijn. En dat geldt ook voor de medewerkers. Atlant is een ondernemende organisatie met diverse doelgroepen en woonvormen. Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden ongeveer 1200 medewerkers, aangestuurd door 20 managers wonen, zorg en welzijn aan oudere mensen thuis, aan mensen met dementie, mensen met het syndroom van Korsakov, met de ziekte van Huntington, of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg (CPV) nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington bezit Atlant het predicaat Topcare. Atlant is aangesloten bij het Universitair Netwerk Ouderenzorg en doet onderzoek naar de complexe aandoeningen, geeft kennis door en koppelt scholing voor de medewerkers aan de onderzoeksbevindingen. De bevlogenheid die binnen de organisatie aanwezig is om kwetsbare mensen te ondersteunen komt voort uit de visie dat ieder mens prachtig is en zichzelf moet kunnen zijn. Dat vraagt dus ook telkens weer een unieke en individuele benadering: met elkaar zoeken naar de beste manier om bewoners een aangename leefomgeving en optimale zorg te bieden. Samenwerking is een groot goed binnen de organisatie. In het afgelopen jaar is een aantal diensten gecentraliseerd en onderlinge afstemming is nog belangrijker geworden. In samenwerking met de VU wordt onderzoek gedaan naar dementie, hoe begeleiding verder te ontwikkelen valt en daarmee het wonen en welzijn nog optimaler worden. Voor twee locaties zoeken we twee managers wonen zorg welzijn. Het gaat bij beide locaties om intra- en extramurale zorg, dagopvang en huishoudelijke zorg.

De locatie Koningin Wilhelmina

Deze locatie is spiksplinternieuw, midden in een levendige woonwijk en tegenover een winkelcentrum. Er wonen ouderen wonen met zorgvragen die sterk verschillen. Het zorgaanbod is hier uiteraard op aangepast. Er wonen in totaal zo’n 76 mensen: 40 bewoners met dementie op de 1e étage (met 5 huiskamers) en op de 2e en 3e étage wonen mensen in appartementen, die zorg nodig hebben op somatisch gebied. Op de begane grond van het gebouw vindt dagbesteding plaats en zijn het Restaurant/Grand Café en de Ontmoeting. De Ontmoeting is in samenwerking met de gemeente. Gezellig met anderen een kop koffie drinken of deel nemen aan een activiteit. In de ontmoetingsplekken is van alles te doen en iedereen is welkom. Op 19 ontmoetingsplekken in Apeldoorn kan men ook terecht voor persoonlijke informatie en ondersteuning door professionals in de zorg. Dit zijn de basisontmoetingsplekken. Op alle basisontmoetingsplekken is ook dagbesteding. De dagbesteding is bedoeld voor mensen die moeite hebben om ritme en structuur in de dag aan te brengen. Daarnaast biedt het nieuwe Koningin Wilhelmina de mogelijkheden voor ‘scheiden wonen – zorg’. Het appartement wordt gehuurd via de woningbouw en de geboden zorg en dienstverlening wordt afgenomen bij Atlant.
Samen met een collega-manager en de 90 medewerkers verleen je optimaal woonplezier en kwalitatieve zorg.

De locatie Berkenhove

Berkenhove is een modern appartementencomplex, vlakbij de binnenstad van Apeldoorn gelegen, met 130 (meerkamer)appartementen; 50 daarvan huurt Atlant van woningstichting Ons Huis. Elk appartement is een zelfstandige woonruimte, waar men naar wens thuiszorg kan ontvangen. Behalve in het appartementencomplex leveren medewerkers ook extramurale zorg in de wijk. Naast het appartementencomplex beheert Atlant een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie; Kleinschalig Wonen Berkenhove. Bewoners hebben daar een eigen appartement en delen een keuken en huiskamer met vijf medebewoners. De voorziening bevat in totaal drie woningen voor elk zes bewoners. In de Gouden regen is er ruimte voor dagverzorging. Daarnaast fungeert Berkenhove als ontmoetingsplek in de wijk, voor een ieder die dat gezellig vindt, ongeacht of men woont in Berkenhove of niet. Deze ontmoetingsplek is in samenwerking met de gemeente en op dezelfde wijze als bij Koningin Wilhelmina opgezet.

De Functie

Je bent integraal verantwoordelijk, stuurt samen met je collega manager wonen zorg welzijn 2 of 3 teams aan met totaal ongeveer 54 fte (90 medewerkers) en bent samen verantwoordelijk voor een van de twee locaties. Je zorgt dat medewerkers optimaal hun vak uitoefenen door ze ruimte te geven, te reflecteren op hun handelen en hiervan te leren. Je biedt kaders en bewaakt de financiën, rekening houdend met de verschillende financieringsstromen en de kwaliteit. Je wilt blijven bouwen aan nieuwe mogelijkheden om het welzijn van bewoners continu te verbeteren. Medewerkers faciliteer je het beste uit zichzelf te halen, verantwoordelijkheid te nemen en de samenwerking op te blijven zoeken. Extern onderhoud je de contacten met de woningbouw, de gemeente en andere partijen, waar relevant. Je hebt aandacht voor de medewerkers en bewoners, waardoor je goed op de hoogte bent van persoonlijke mogelijkheden en wensen. Kwaliteit is hier een automatische afgeleide van. Je stemt af met je collega-managers wonen zorg welzijn, met ondersteunende diensten en behandelaren. Vanuit samenspraak kom je tot de gewenste oplossingen. Je gaat steeds voor resultaat met oog voor de mens. Ongeacht of het gaat om bewoners of collega’s.

Het Profiel

Je bent enthousiast en gericht op samenwerking. Je bent nieuwsgierig en leergierig naar hoe de zorg en het wooncomfort nog verder verbeterd kan worden. Je bent duidelijk in je verwachtingen en staat stevig in je schoenen. Samen met je collega-manager stem je af over ontwikkelingen op de locatie en vormen jullie een tandem. Je bent in staat om met aandacht voor de mens kaders te stellen en resultaat te boeken. Je werkt procesmatig en houdt oog voor de langere termijn.
Verder heb je:

  • een afgeronde HBO-opleiding
  • leidinggevende ervaring
  • kennis van de financiering in de zorg is een pré
  • ervaring met verandermanagement
  • ervaring met ontwikkelingsgericht leidinggeven
  • goed reflecterend vermogen en doortastend
  • energie en lef
  • humor en no- nonsens mentaliteit

Aanbod en procedure

Atlant biedt een interessante functie binnen een ambitieuze organisatie die gaat voor ontwikkeling en samenwerking. De functie is ingeschaald in FWG 60 (CAO VVT), het bijbehorende salaris bedraagt maximaal € 4.583,96 bruto per maand op fulltime basis (36 uur).
We zijn benieuwd naar je motivatie en CV en ontvangen deze graag (bij voorkeur als Word-document) via onze website.  Reacties zijn welkom t/m 11 oktober 2019.
De intakegesprekken bij ons bureau in Rijswijk worden gevoerd vanaf 7 oktober 2019. De selectierondes bij Atlant vinden half oktober 2019 plaats. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. De procedure wordt begeleid door Francine van Rosmalen, adviseur Bosman & Vos, bereikbaar via 070-3072980.


Deel deze pagina in uw netwerk