Manager (24-32 uur) wooncirkel Andijk en ambulante teams West-Friesland

Sluitingstermijn

Organisatie

Leviaan coacht en ondersteunt mensen met psychische kwetsbaarheden tijdens een kwetsbare periode in hun leven. Zij coacht en ondersteund hen bij het bepalen van het gewenste leven en de stappen om naar dat leven toe te werken. Passend bij de situatie en de mogelijkheden van de persoon en zijn omgeving. Leviaan gaat uit van wat iemand kan en wat iemand kan leren en kijkt naar de mogelijkheden van de omgeving.

Bij Leviaan zijn 500 medewerkers werkzaam in de Zaanstreek, Waterland en West-Friesland. De medewerkers bepalen in hoge mate het succes van de organisatie. Leviaan biedt veelzijdig en interessant werk, innovatieve projecten, veel ruimte en verantwoordelijkheid voor de teams en de individuele medewerkers. Dat doet Leviaan vanuit de ambitie om altijd de cliënt voor ogen te houden en vanuit de kernwaarden: vertrouwen, ontwikkelen en verbinden.

Leviaan is in transitie van het werken vanuit beschermde woonvormen en ambulante teams naar het werken vanuit wooncirkels. Wooncirkels bestaan uit een woonvorm (als kern) waar cliënten worden begeleid en van waaruit ook cliënten in de nabije omgeving (binnen een straal van 2 km) worden ondersteund. Buiten de wooncirkels zijn nog een aantal ambulante teams verspreid over de regio.

Ter uitbreiding van het managementteam is deze vacature ontstaan.

De Functie

Wooncirkel Andijk 

Als manager ben je verantwoordelijk voor de wooncirkel in Andijk waar 20 medewerkers (persoonlijk begeleiders, woonbegeleiders en woonassistenten) de zorg hebben voor circa 24 cliënten met psychiatrische en/of psychosociale problemen. Binnen de wooncirkel worden verschillende vormen van ondersteuning geleverd, van individuele activiteiten tot groepsactiviteiten alsook somatische zorg. Je zoekt hier veelvuldig de samenwerking op met zorgpartijen in de regio. De medewerkers ondersteun je bij zelforganisatie in het team en persoonlijke ontwikkeling. De wooncirkel bouw je uit tot een echte ontmoetingsplek voor mensen uit de regio waarbij je creatief denkt en je handen uit de mouwen steekt. Je bent veelvuldig in contact met je medewerkers en in verbinding met de omgeving. 

Ambulante teams

Je bent verantwoordelijk voor drie ambulante teams waarvan twee in West-Friesland en één in Heerhugowaard en Alkmaar bestaande uit 25 medewerkers. Deze teams werken zelfstandig in de wijk en geven zorg en begeleiding aan volwassenen thuis. Je onderhoudt contact met gemeenten om te zorgen voor de beste ondersteuning voor cliënten. Je hebt kennis van de sociale kaart in de regio en met je team creëer je een veilige omgeving waarbij je vereenzaming voorkomt. De wooncirkel en de ambulante teams breng je dichter bij elkaar waarbij je werkt vanuit vertrouwen en verbinding. Je bent bij uitstek degene die knopen doorhakt om anderen te stimuleren doelen te bereiken. Je bent dan ook zichtbaar en vindbaar voor je teamleden en regionale partijen om het allerbeste voor de cliënt te bereiken.

Organisatieontwikkeling

Als manager maak je deel uit van een team van 10 managers die naast participatie de verschillende (nieuw te vormen) wooncirkels bedienen, de keten jongvolwassenen aansturen, het team van P&O en de bedrijfsondersteunende teams (financiën, cliëntadministratie, ict, accountmanagement) aansturen. Samen met je collega’s lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Leviaan en met name aan de verdere ontwikkeling van de wooncirkels. Je bent verantwoordelijk voor het mede ontwikkelen van nieuwe vormen van dienstverlening en de inrichting van de organisatie. Je levert een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de teams en individuele medewerkers. Je bent een begripvolle gesprekspartner voor cliënten en waardeert formele en informele medezeggenschap van cliënten.

Het Profiel

Je bent een gemotiveerde, energieke leidinggevende met inhoudelijke kennis van en werkervaring in de GGZ. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van kwalitatieve zorg, begeleiding en ondersteuning aan kwetsbare burgers. Je hebt een pragmatische instelling en schakelt gemakkelijk tussen verschillende aandachtsgebieden. Tactische vraagstukken weet je op een “no nonsens” manier te vertalen richting je team, waarbij je vertrouwen uitstraalt en vertrouwen in elkaars kunnen stimuleert. Op strategisch niveau denk je mee.

 • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding in de zorg en welzijnssector;
 • Inhoudelijk ben je sterk, maar je steekt zeker je handen uit je mouwen;
 • Je hebt enkele jaren management ervaring opgedaan waarbij je één of meerdere teams hebt  aangestuurd;
 • Je hebt gevoel voor en ervaring met de doelgroep;
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van teams;
 • Je hebt gedegen kennis van de GGZ;
 • Je bent bekend met de ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein;
 • Je bent gericht op communicatie en legt gemakkelijk contact;
 • Je bent gewend om te sturen op een budget;
 • Je bent 4 dagen beschikbaar;
 • Je bent bereid consignatiediensten te verrichten (ca. 5 maal per jaar);
 • Je bent in het bezit van een auto.

Aanbod en procedure

De functie is ingeschaald in FWG 60 van de CAO GGZ. Het maximum salaris bedraagt € 4.355,= bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Een pensioenvoorziening, een reiskostenregeling en een eindejaarsuitkering zijn van toepassing.
Aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
Je kunt tot en met donderdag 20 juni 2019 op deze functie reageren (uitsluitend middels Word documenten) via www.bosmanvos.nl.

De intakegesprekken bij ons bureau in Rijswijk worden gevoerd op vrijdag 21, maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 juni 2019. De gesprekken bij Leviaan vinden plaats op dinsdag 2 juli 2019 in de avond en woensdag 3 juli 2019 in de ochtend en middag.  De procedure wordt begeleid door Ingmar Wielenga.
Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplicht onderdeel in de procedure.
Een (ontwikkel) assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Deel deze pagina in uw netwerk