nicoline

Manager zorg met specialisatie thuiszorg Catharina Stichting (36 uur) Westvoorne

Sluitingstermijn

Organisatie

Catharina Stichting: vertrouwd, betrokken en deskundig. Catharina Stichting is een zorg- en welzijnsorganisatie van bescheiden omvang met haar wortels in Westelijk Voorne. De historie van Catharina Stichting gaat terug tot 1293, toen het Catharina Gasthuis in Brielle werd gesticht. Catharina Stichting biedt op vijf locaties –afgestemd op de individuele wensen en behoeften van senioren in de gemeenten Westvoorne en Brielle– een samenhangend assortiment van zorg- en welzijnsproducten. Cliënten kunnen bij Catharina Stichting terecht voor thuiszorg, begeleiding of zorg met verblijf. Dit verblijf kan kortdurend of langdurend zijn. De organisatie biedt met 300 medewerkers zorg aan circa 400 cliënten (PG, somatiek, extramuraal en dagverzorging). De omzet van de organisatie bedraagt € 18 miljoen en is groeiende. Medewerkers hechten aan de menselijke maat en korte lijnen. Circa 500 vrijwilligers zijn rechtstreeks verbonden aan Catharina Stichting of zetten zich vanuit een vrijwilligersorganisatie in voor  de klanten van de Stichting.

Catharina Stichting wil dé aanbieder - met een volledig pakket op het terrein van VV&T - blijven voor deze regio. Voor de komende jaren zijn er drie belangrijke speerpunten binnen Catharina Stichting vastgesteld. Als eerste wil men het aandeel van de thuiszorg vergroten in deze regio, als tweede zijn er enkele ver- en nieuwbouwprojecten te realiseren en als derde is het professionaliseren van het welzijnsaanbod aan de orde. Catharina Stichting wil dit laatste bereiken door haar welzijnsaanbod in verbinding met zorg te professionaliseren. Dit moet tevens haar positie als aanbieder naar de gemeenten versterken.

In 2014 is een organisatieontwikkelingsproces gestart waarin de organisatie en dienstverlening vorm krijgen, geïnspireerd op het Rijnlandse gedachtegoed. Geleidelijk is de organisatie omgevormd naar deze nieuwe inrichtings- en sturingsfilosofie. Het Rijnlands denken draagt bij aan meer eigenaarschap waar het hoort: zo dicht mogelijk bij onze cliënten. Teams en medewerkers staan zoveel mogelijk zelf aan het roer van kwalitatief goede dienstverlening, afgestemd op wat de cliënt nodig heeft. Zorg- en welzijnsdienstverlening wordt steeds meer persoonsgericht. Het Rijnlands denken leeft onder de medewerkers en is succesvol geïmplementeerd. Medewerkers binnen Catharina Stichting hechten aan de menselijke maat en korte lijnen. Binnen de locaties zet men er met elkaar de schouders onder. De dynamiek in de omgeving vraagt om een flexibele organisatie maar ook om flexibele medewerkers. Daarnaast heeft Catharina Stichting de ambitie om de dienstverlening op het hoogst mogelijke niveau te krijgen en daarmee samenhangend het werkplezier van de medewerkers te vergroten. Gezien de huidige  ontwikkelingen is Catharina Stichting op zoek naar een vaste invulling van de functie van manager.

De Functie

Catharina Stichting is een gezonde en stabiele organisatie met een open, laagdrempelige cultuur. Je krijgt in je functie als manager zorg met specialisatie thuiszorg  vrijheid, zelfstandigheid en ruimte om je creativiteit te exploiteren. Je bent de spil in een netwerk van cliënten, verwanten, medewerkers en stakeholders. Je valt hiërarchisch onder de bestuurder, geeft zelf leiding aan 10 middelgrote teams (totaal ca. 100 – 120 medewerkers) en je bent onderdeel van het Management Team. Het Management Team bestaat in totaal uit twee managers, vertegenwoordiging van de ondersteunende diensten en de  bestuurder. De managers nemen elkaar waar en daarnaast de bestuurder bij diens afwezigheid.

Catharina Stichting is specifiek op zoek naar een manager zorg met specialisatie thuiszorg. Je zoekt de samenwerking op zowel managementniveau als op teamniveau vanuit de visie van het Rijnlands denken en doen. De manager zorg met specialisatie thuiszorg dient kaders te stellen waarbij teams in hun kracht worden gezet uitgaande van de eigen verantwoording van de teams/medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor 2  locaties en stuurt de medewerkers aan vanuit de visie van het Rijnlands denken. Uiteraard zorg je als integraal manager voor optimale kwaliteit van dienstverlening en een duurzame bedrijfsvoering.
Je bent verantwoordelijk voor:

  • Het ontwikkelen, neerzetten en opbouwen van Catharina Thuiszorg als apart label in het volledige werkgebied van de stichting.
  • Het aansturen van de teams op de locatie Westvoorne vanuit het Rijnlands denken waarbij je medewerkers en teams in hun kracht zet.
  • Het bevorderen van extramuralisatie.
  • Het bevorderen van de communicatie van en samenwerking tussen extra- en intramuraal.

Het representeren van Catharina Stichting in het externe veld. Je onderhoudt relaties met: stakeholders en externe partijen.

Het Profiel

We gaan graag met kandidaten in gesprek die de ambitie hebben om Catharina Thuiszorg op de kaart te zetten en het goede imago van Catharina Stichting in Westvoorne te bestendigen. Je hebt ruime ervaring in een managementpositie in een extramurale zorgorganisatie waar je integraal verantwoordelijk was. Ervaring in de thuiszorg is een vereiste en je bent financieel sterk onderlegd. Gezien de Rijnlandse manier van denken en doen zoeken we iemand die op een onderzoekende en ontdekkende manier de teams ondersteunt en de kaders schetst. Een open, reflecterende blik waarbij je ieder team in zijn/haar kracht zet en steeds opnieuw de verbinding maakt. Je bent een boegbeeld voor Catharina Stichting, communicatief, zichtbaar en toegankelijk voor een ieder. Je bent een krachtig en besluitvaardig leider die de externe veranderingen weet te implementeren en borgen in de organisatie. Om een verandering in te zetten motiveer je medewerkers op een coachende manier. Dit getuigt van visie, lef en ondernemerschap. Je bent gewend te communiceren met verschillende doelgroepen en je laat je niet snel van je stuk brengen. Je hebt een uitstekend cijfermatig inzicht en hebt WO werk- en denkniveau. 

Aanbod en procedure

Het salaris is marktconform waarbij rekening wordt gehouden met kennis en ervaring. De functie is ingedeeld in de schaal FWG 70 van de CAO VVT (max. € 6.261,70). Het betreft hier een functie voor 36 uur per week.
Er wordt in eerste instantie een jaarcontract geboden met uitzicht op vast dienstverband.
Waarom je belangstelling hebt zien we graag via onderstaande link.. Reacties (bij voorkeur als Wordbestand) zijn welkom tot en met 30 mei 2018. De gesprekken bij ons op kantoor in Rijswijk zijn vanaf 5 juni. Bij  Catharina Stichting vinden de gesprekken plaats in de week van 18 juni.

Een (case)assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure wordt begeleid door Nicoline Franken en Gemma Vos. Eventuele vragen kunt u stellen aan Nicoline Franken.


Deel deze pagina in uw netwerk