francine

(Meewerkend) Teamleider Beleid 36 uur (Utrecht)

Organisatie

Het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) is een eigentijdse organisatie en heeft als taak de belangen van werknemers te behartigen op het gebied van werk en inkomen. Het CNV wil mensen weerbaar en wendbaar maken bij het verrichten van werk. Dit zowel op materieel als immaterieel gebied. Het CNV streeft naar een samenleving waarin mensen zoveel mogelijk gelijke kansen hebben en duurzaamheid een centraal begrip is. Het CNV levert diensten op maat, aansprekende producten en opvallende acties. Om dit te bereiken voert het CNV een permanente dialoog met de leden, de samenleving en internationale organisaties op het gebied van mens en werk. Het CNV wil een herkenbare beweging zijn en blijven en daarom hebben ze een goed team van (senior) beleidsadviseurs voor de vakcentrale.
Hoe pakt het regeerakkoord uit voor werknemers?
Hoe maken we ons pensioenstelsel toekomstbestendig?
Hoe gaan we om met sociale zekerheid in een tijd van grote bezuinigingen?
Met de antwoorden op dit soort vragen gaan de senior beleidsadviseurs van het CNV op pad naar de sociale partners.
Om het werkproces goed te stroomlijnen is er een teamleider aanwezig. Wegens het vertrek van de teamleider is deze vacature ontstaan.

De Functie

Als teamleider van de vakcentrale stuur je het interne werkproces van de afdeling beleid aan door een goede afstemming te realiseren tussen de diverse beleidsonderwerpen. Je bent de schakel tussen je team en het dagelijks bestuur van de vakcentrale. Je zorgt voor het overzicht en de verbinding tussen alle onderwerpen die actueel zijn en zet een heldere koers uit. Je zorgt voor de juiste randvoorwaarden, faciliteert en stimuleert de 8 beleidsadviseurs, zodat zij hun werk optimaal kunnen doen.
Je organiseert en verdeelt het werk, brengt structuur aan in de werkprocessen, brengt de verschillende beleidsnotities bij elkaar en stelt prioriteiten. Vanuit de kennis van je team overleg je met de bestuurder beleid en voorzie je het dagelijks bestuur van goed onderbouwd advies. Daarnaast ben je actief voor het algemeen beleid ten aanzien van onderwerpen over werk en inkomen en heb je als meewerkend teamleider de verantwoordelijkheid voor een eigen beleidsportefeuille. Vanuit die rol schrijf je beleidsnotities en houd je de actualiteit en vakinhoudelijke kennis van je eigen beleidsdossier bij. Je fungeert binnen het team en in samenwerking met het dagelijks bestuur tevens als aanjager daar waar het gaat om vernieuwende beleidsideeën. 
Je ontwikkelt CNV standpunten en vertegenwoordigt het CNV in de Haagse beleidscircuits als het gaat om de belangen van werknemers. Je adviseert het CNV Bestuur en samen met collega’s vertegenwoordig je de CNV vakcentrale in de SER, Stichting van de Arbeid en de ambtelijke en politieke wereld. Uiteraard heb je veel contacten met andere werknemersorganisaties, werkgeversorganisaties, politici en ambtenaren.

Het Profiel

Ben je de bevlogen en betrokken persoon als het gaat om onderwerpen rondom arbeid en inkomen dan is dit een mooie kans om je daar in de breedte voor in te zetten. Deze politieke omgeving vraagt om lobbywerk, een sterk organisatorisch vermogen, een proactieve houding, een open instelling en groot politiek inzicht. Uiteraard beschik je over de nodige management- en adviesvaardigheden, ben je analytisch sterk en heb je een goede pen. Je bent flexibel en staat stevig in je schoenen. Je hebt plezier in het spel dat gespeeld wordt en bent in staat om te relativeren ten aanzien van winst en verlies. 
Voor deze uitdagende functie zoeken we mensen die het volgende in hun mars hebben:

 • Afgeronde academische opleiding
 • Ervaring met of talent voor leidinggeven aan hoog opgeleide beleidsadviseurs
 • Ervaring in een politieke omgeving
 • Overzicht houden en sterk op processen
 • In staat om rust te creëren in de hectiek
 • Onderhandeling- en besluitvaardig
 • Visie hebben en mee kunnen denken over andere invalshoeken
 • Oog voor actuele ontwikkelingen en prioriteiten stellen.
 • Overtuigingskracht
 • Toegankelijkheid en gevoel voor humor
   

Aanbod en procedure

Het salaris bedraagt maximaal € 5.417,= bruto per maand op basis van 36 uur. In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden. Dat wordt bij goed functioneren omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 6 oktober 2013. Gesprekken bij het CNV vinden plaats op 28 oktober in de middag en 30 oktober in de middag.

Deel deze pagina in uw netwerk