francine

Ondernemende Directeur Thuiszorg (36 uur) Gouda

Organisatie

Zorgpartners Midden-Holland is een full service zorgorganisatie met een diversiteit aan woon- en zorgmogelijkheden in de regio Midden-Holland. Zorgpartners verleent haar zorg en diensten rondom het eigen leven van elke cliënt. De kracht van de dienstverlening van Zorgpartners is de verbinding tussen de woon- en zorgmogelijkheden die zij biedt. Intramurale zorg leveren ze vanuit 16 locaties. Persoonlijke betrokkenheid is erg belangrijk. Daarom organiseert zij met 3.200 medewerkers en 1.700 vrijwilligers de dienstverlening in kleine teams, dicht bij de klant. Er is een tweehoofdige raad van bestuur, directeuren intra- en extramurale thuiszorg, een controller en Manager HR en facilitair.
Binnen de thuiszorg zetten ruim 200 professionals zich elke dag in voor het begeleiden, verzorgen en verplegen van cliënten, zodat de cliënt de regie van het leven in de eigen thuissituatie behoudt. Ze doen dat in zelfstandige teams, maar wel ondersteund door planners. Een aantal teams werkt al oplossingsgericht en gaat flexibel om met de mogelijkheden die ze hebben, maar dit is nog niet voor alle teams het geval. Uiteraard wordt een goede verantwoording verwacht. Twee managers, met hun eigen regionale verantwoordelijkheid bewaken dat. In totaal gaat het om een omzet van € 7,5 miljoen.
Er liggen mogelijkheden om de thuiszorg uit te breiden. Om dit te realiseren zoeken we voor Zorgpartners Midden-Holland een stevige directeur thuiszorg.

De Functie

Er ligt een uitdagende taak voor deze nieuwe directeur: de thuiszorg moet worden omgebogen naar een financieel gezonde organisatie waar autonome groei gerealiseerd wordt. Het moet zo ingericht en aangestuurd worden dat de professionals de ruimte hebben om de beste zorg te leveren.
Dit betekent dat je als directeur thuiszorg verantwoordelijk bent voor:

Expanderen van de thuiszorg: er zit groeipotentieel bij de cliënten in de aanleunwoningen en bij verdere extramurale uitbouw. Om dit te realiseren moet je de aanwezige (omgevings)analyse aanscherpen, een business case presenteren met diverse scenario’s met betrekking tot product- en dienstverlening, mogelijk aangevuld met autonome groei. Dit doe je in samenwerking met je collega directeuren. Uiteraard moet je dit plan ook daadwerkelijk implementeren.

Zorgen dat de thuiszorg een rendabel organisatie onderdeel wordt, die kwalitatief de beste zorg verleent: verbeteren van de efficiency (routes, planning en flexibiliteit) zodat het een financieel gezonde thuiszorg organisatie wordt waar cliënten en professionals in deze sterk concurrerende markt voor willen kiezen. Je creëert randvoorwaarden voor het werken in zelfstandige teams, zodat de geformuleerde doelstellingen (prestatie-indicatoren en klantwaarden/visie organisatie) worden behaald. Je werkt aan continue verbetering van de werkprocesbeheersing, flexibele inzetbaarheid en regelvermogen van de medewerkers en teams.

Versterken van de cultuur binnen dit onderdeel: je bent degene die de visie op leiderschap uitdraagt en verantwoordelijk is voor de organisatie inrichting en teamontwikkeling. Je werkt met teams en managers aan verbetering van de samenwerking, prestatiegerichtheid en ondernemerschap.

Je bent zowel in- als extern het boegbeeld. Je bent integraal verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, de cultuur en de groei. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en realisering van het strategische beleid en de positionering van Zorgpartners. Als MT-lid waarborg je voor de thuiszorg de aansluiting van de strategie en de werkzaamheden van de organisatie en op in- en externe ontwikkelingen. Je legt verantwoording af aan de Bestuurder.

Dit is een uitdagende functie met veel mogelijkheden. Zorgpartners Midden-Holland is een financieel gezonde organisatie. Er is dus veel ruimte voor persoonlijke groei.

Het Profiel

We zoeken kandidaten met een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau en een academisch werk- en denkniveau. Je hebt ruim 5 jaar ervaring opgedaan in een integrale managementfunctie en bent bekend met de thuiszorg. Je bent strategisch en bedrijfsmatig sterk en hebt analytisch inzicht. Je kunt een business case overtuigend onderbouwen. Je bent de verbindende schakel tussen management en mogelijkheden in de markt en werkt samen met je collega’s. Je hebt lef, denkt in kansen en mogelijkheden en je bent extern sterk. Je maakt zaken bespreekbaar en spreekt mensen aan op afspraken en resultaten en communiceert dus transparant. Je bent iemand die op overtuigende wijze heldere en duidelijke kaders neerzet en daarbinnen de ruimte geeft die nodig is voor de ontwikkeling van de professionals.

Je schakelt soepel op alle niveaus en weet goed overzicht te houden in een met concurrenten omgeven omgeving. Al met al betekent het dat je in staat bent het verband te leggen en de balans te vinden tussen:

  • ondernemerschap en bedrijfsvoering,
  • ontwikkeling en implementatie,
  • extern en intern,
  • inspireren en begrenzen,
  • stevig en verbindend.

Aanbod en procedure

Het salaris bedraagt conform inschaling in de cao VVT FWG 75, met maximaal € 7.568,= bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling. De directeur thuiszorg krijgt een aanstelling van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Waarom je belangstelling hebt zien we graag via onze website: www.bosmanvos.nl/vacatures. Reacties zijn welkom t/m 12 januari 2018. De intakegesprekken bij ons bureau in Rijswijk zijn in de week van 15 januari. De gesprekken bij Zorgpartners Midden Holland vinden plaats in de week van 22 en 29 januari. Een case-assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Deel deze pagina in uw netwerk