nicoline

Ondernemende Manager Horeca en Leefplezier Vivium Klantgroep PG (32-36 uur) Regio 't Gooi e.o.

Organisatie

Onze opdrachtgever, de Vivium Zorggroep, is een organisatie die ouderen in de regio Gooi en Vechtstreek helpt om zo gezond, vitaal en zelfstandig mogelijk te leven. Bijna 4000 medewerkers en vrijwilligers bieden op vakkundige wijze woonzorg, thuiszorg, aanvullende thuiszorg services, groepsgerichte begeleiding en geriatrische revalidatie zorg.
 
De transities en decentralisaties in het sociaal domein hebben gevolgen voor alle zorg- en welzijnsinstellingen, dus ook voor Vivium. Het totale speelveld zal opnieuw moeten worden gedefinieerd. De wijzigingen in het kabinetsbeleid en verschuiving van verantwoordelijkheden waren de afgelopen twee jaar aanleiding om kritisch te kijken naar de organisatie en met name ook naar de dalende omzetten. De ontwikkelingen en dalende inkomsten vragen om duidelijke keuzes met betrekking tot het Facilitair Bedrijf en de onderdelen Horeca en Leefplezier in het bijzonder. Vivium wil in haar aanbod en als organisatie voor iedereen toegankelijk blijven, dus ook voor mensen met alleen een AOW. Dit vraagt om scherpe keuzes.

DE VISIE
Onze opdrachtgever, Vivium zorggroep, heeft over de afgelopen jaren een concept ontwikkeld voor mensen met dementie rondom de visie:
                                                “wonen en leven als Thuis”
 
Vivium, klantgroep psycho-geriatrie, staat voor “een nieuw thuis voor mensen met dementie”.
Je leven kunnen voortzetten, in je eigen leefstijl, in een gewoon huis. Waar wonen, leefplezier (welzijn) én zorg integraal benaderd worden en er toe leiden dat er echt kwaliteit van leven kan zijn voor mensen met dementie. Het adagium van Vivium is daarbij : “het Instituut voorbij”.
Gewoon doen, maar wel ondersteund door vakkundige medewerkers, is waar het om draait.
Een belangrijk deel van de visie wordt ingevuld door een aanbod van diensten en services die  buiten de woning/appartement van een bewoner aangeboden worden. Uitgaan naar een restaurant of Café, deelnemen aan verenigingen, uitstapjes, theaterbezoek, dagelijkse boodschappen doen in de eigen supermarkt etc. Ondersteuning door vrijwilligers is hierbij heel belangrijk.
 
Alle locaties van de klantgroep PG zijn onderweg naar het waarmaken van deze visie.
De bedrijfsvoering en exploitatie van de restaurants, cafés en ook de bedrijfsvoering voor Leefplezier is bij de facilitaire dienst van de klantgroep ondergebracht. De facilitaire dienst van Vivium PG wordt geleid door twee managers: de nieuwe manager Horeca en Leefplezier en de Facilitair Manager met als aandachtsgebied wonen en onderhoud, bouw-verbouw en inkoop.
 
Voor de bedrijfsvoering van zowel de horeca als het leefplezier is een nieuwe tijdelijke functie vacant van manager Horeca en Leefplezier. Het betreft hier een transitie-opdracht om Horeca en Leefplezier zodanig te implementeren dat er een gezond bedrijfsonderdeel ontstaat. Wij zijn op zoek naar gedreven kandidaten die vanuit ondernemerschap en gastvrijheid hieraan invulling geven. Kandidaten die deze visie op wonen, leefplezier en zorg voor mensen met dementie volledig omarmen.

De Functie

De manager is eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van 8 restaurants en café’s. De manager is tevens eindverantwoordelijk voor het aanbod van producten op het gebied van Leefplezier & Zingeving. Vanuit de nieuwe kaders die door de overheid zijn gegeven zal ook de invulling van Horeca en Leefplezier opnieuw op een ondernemende en innovatieve wijze moeten worden ingevuld. Tevens moeten ook de mogelijkheden onderzocht worden hoe Horeca en Leefplezier meer verbonden kunnen worden met de ondernemers en bewoners van de omliggende wijken en gemeenten. Creativiteit en out of the box denken zijn hierbij gewenst De manager stuurt een team aan dat bestaat uit 4 coördinatoren Leefplezier, ca 400 vrijwilligers en de coördinator Horeca. De manager is actief lid van het managementteam van de klantgroep Psycho geriatrie en legt verantwoording af aan de directeur van de klantgroep PG. 

De opdracht aan deze manager is om binnen twee jaar een gezonde bedrijfsvoering en exploitatie van zowel Horeca als ook Leefplezier te realiseren die volledig past bij het integrale concept van de klantgroep PG. Je werkt hierin nauw samen met de facilitair manager van de klantgroep en de locatiemanagers.
Naast bovenstaande opdracht draagt de Manager Horeca en Leefplezier bij aan en is verantwoordelijk voor het:
 • uitvoeren en realiseren van het strategisch beleid: van staand beleid naar nieuw beleid.
 • implementeren van de Business Case Leefplezier
 • aanscherpen en implementeren van de Business Case Restaurants
 • realiseren van de personele, operationele en financiële doelstellingen
 • realiseren van nieuwe commerciële verbindingen met de externe omgeving van de locaties

HET PROFIEL
Deze uitdagende opdracht vraagt om een bepaald type manager. Een stevige, energieke manager die strategisch en conceptueel sterk is, analytisch kan denken en innovatief is. Je bent zeer service gericht en het hotelwezen of de evenementen branche zitten in je bloed.
Daarnaast weet je veranderingsprocessen bij medewerkers en in de cultuur door te voeren. Je bent toegankelijk en bereikbaar en werkt op een constructieve manier samen.
Je bent innovatief en creatief. Je brengt buiten naar binnen en zorgt dat er binnen “gedaan wordt wat gedaan moet worden” zodat bewoners kunnen leven zoals thuis. Je hebt oog voor en blijft nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en je hebt voldoende analytisch vermogen om kansen, mogelijkheden of knelpunten te signaleren. Je bezit leiderschapskwaliteiten en doorzettingsvermogen om een gezonde exploitatie op een effectieve manier vorm te geven. 

Je weet binnen de strakke lijnen en heldere kaders de ruimte te vinden om de visie van Vivium PG groep nog verder uit te diepen en te implementeren. Je benut hierbij je eerdere ervaring en creëert iets nieuws als het van toegevoegde waarde is.

Het Profiel

Ondernemerschap is je niet vreemd. Je hebt commerciële en horeca ervaring en je bent een kei in organiseren. Je weet de vraag op te halen bij bewoners, familie en andere mogelijke klanten buiten de organisatie. Je bent een netwerker. Daarnaast ben je vaardig in het communiceren, verbinden, initiëren, motiveren, feedback geven, het begeleiden van veranderprocessen en het overbruggen van tegenstellingen. Hierbij toon je lef en passie, heb je geduld en doorzettingsvermogen en ben je integer, sensitief, vrolijk en heb je humor. 
Je hebt kennis van managementtechnieken, organisatie-, personeels-, en kwaliteitsbeleid.
Je ondersteunt de visie volledig en hebt een drive/passie om hieraan bij te dragen

De volgende functie-eisen zijn van toepassing op deze nieuwe management functie
 • relevante opleiding op HBO+ niveau
 • financieel economisch inzicht en analytische vaardigheden
 • minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring
 • kennis van relevante horeca wet- en regelgeving
 • ervaring met marketing
 • operationele ervaring in de horeca of bij evenementen 
 • conceptueel denkvermogen en implementatiekracht
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • veranderkundig
 • verbindend en enthousiasmerend vermogen
 • systematisch en geordend, afspraak is afspraak
 • transparant, open, helder en duidelijk
 • representatief

Aanbod en procedure

Het salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT, inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring in FWG 65 (max. € 5.103,75) bij 36 uur. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een eindejaarsuitkering van 5,7 % over het bruto jaarsalaris.
Het betreft een functie met een duidelijke transitie opdracht voor de periode van twee jaar.
De arbeidsovereenkomst zal aansluiten bij de duur van deze opdracht. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 5 februari 2016. In verband met de urgentie van deze functie starten wij de eerste gesprekken vanaf 1 februari op ons kantoor in Rijswijk. Gesprekken bij Vivium vinden plaats vanaf 15 februari. Een case assessment maakt deel uit van de procedure.
Voor vragen kan je contact opnemen met Nicoline Franken van Bosman & Vos.
Je cv met motivatie zien we graag via onze website: www.bosmanvos.nl/vacatures

Deel deze pagina in uw netwerk