francine

Operationeel Directeur Bedrijfsvoering Capabel Onderwijs Groep/Capabel Taal (40 uur) Utrecht

Sluitingstermijn

Organisatie

Capabel is onderdeel van Calder Holding. Calder Holding bestaat uit 13 ondernemingen met 900 gemotiveerde medewerkers. Beweging zit in de genen van het bedrijf. Door te bewegen krijg je nieuwe inzichten en kun je kansen realiseren. Ontwikkeling van mens en organisatie staan dan ook centraal. Ze werken voor en met mensen. Van Inactief naar Actief is hun motto. Of het nu gaat om Begeleiding naar Werken, Participatie, Wonen, Beroepsonderwijs, Hulp bij schulden, Psychische zorg of Taalonderwijs, Calder Holding levert op al deze gebieden resultaatgerichte diensten.

De onderwijsinstellingen binnen Calder Holding lopen uiteen van OCW geaccrediteerd beroepsonderwijs in zorg, welzijn en techniek op mbo en hbo-niveau tot taalonderwijs voor anderstaligen en afstandsleren door middel van e-learning en webinars. In Nederland gaat het om Capabel Onderwijs Groep (Zorg en Welzijn), Capabel Taal (Taal en Inburgering), SBK (Veiligheid en Techniek), IMKO Vakopleidingen (Drogisterij en Technische groothandel) en Capabel Hogeschool (HBO in Zorg en Welzijn).

Calder Holding levert centraal de stafdiensten op het gebied van HR, ICT, communicatie en financiën. De organisatie kenmerkt zich door de enorme saamhorigheid en betrokkenheid. Geen bestuur op afstand, maar bevlogen bij elk bedrijfsonderdeel.

Capabel wordt aangestuurd door een directeur bedrijfsvoering en een directeur met de focus meer naar buiten. Het heeft een omzet van circa € 20 miljoen en 8 vestigingen waar beroeps- en taalonderwijs aan particulieren aangeboden wordt. Per vestiging is een manager verantwoordelijk voor het goede verloop van het onderwijs, studievoortgang, de beschikbaarheid van lokalen en de inzet van personeel. Voor de aansturing van de vestigingsmanagers en het complete proces van aanmelding tot diploma zoeken we een enthousiaste operationeel directeur bedrijfsvoering.

De Functie

Je bent de drijvende kracht achter een optimaal verlopend proces waar het gaat om het geven van particulier onderwijs aan volwassenen en de bedrijfsvoering er van. Dat betekent dat je nauw samenwerkt met je collega externe oriëntatie en je gezamenlijk met bestuur strategische en financiële doelstellingen formuleert. Je onderzoekt de haalbaarheid om nieuwe markten aan te boren en zorgt dat de processen van aanmelding tot facturering gestroomlijnd verlopen. Je beoordeelt de rentabiliteit van opleidingen en zorgt dat inzet en kosten zodanig met elkaar in verhouding zijn, dat er ruimte is om verder te investeren. 4x per jaar starten er nieuwe groepen studenten bij de diverse opleidingen. Dat is een feestelijk moment dus ben je daar bij. Er is een studentvolgsysteem waarmee je studievoortgang en -rendement kunt volgen. Van belang om de juiste afwegingen te maken over kwaliteit van onderwijs en de optimale kans van slagen voor de student. Je bewaakt het proces, maar ook de noodzakelijke ondersteuning die nodig blijkt te zijn. Het doel is tenslotte om tijdig met een diploma afscheid te nemen.

In de regio zorgen vestigingsmanagers op locatie dat docenten op de juiste manier gefaciliteerd zijn in het uitvoeren van hun werk. Samen met de collega directeur geef je leiding aan deze vestigingsmanagers. Daarnaast stuur je diverse stafonderdelen aan, waaronder het examenbureau, bureau inschrijvingen, planning en controle, en (financiële) administratie. In totaal gaat het om een groep van ongeveer 30 medewerkers directe aansturing. De ambitie is om te groeien, uiteraard met behoud van te voldoen aan de kwaliteitseisen passend bij de variatie aan keurmerken vanuit het Ministerie van Onderwijs, Blik op Werk en ISO9001.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Een optimaal studierendement.
 • Kwaliteit van onderwijs, inclusief inspectie eisen.
 • Efficiënte planning van opleiding en inzet personeel.
 • Efficiënte afhandeling van facturatie- en overige administratieve processen.
 • Het geven van heldere kaders en verwachtingen aan je stafmedewerkers.
 • Het signaleren van relevante ontwikkelingen qua wet- en regelgeving en daar actie op ondernemen.
 • Het voeren van voortgangsgesprekken met vestigingsmanagers.
 • Het aangaan en vastleggen van afspraken over de bedrijfsvoering en innovaties met het bestuur van Calder Holding.

In deze functie moet je bereid zijn zelf in actie te komen en het niet erg vinden dat het bestuur dicht op de praktijk zit en meedenkt en -doet.

Het Profiel

Je bent ambitieus en leergierig, ondernemend en proactief. Je mag eigenwijs zijn en moet gedreven en hands-on zijn.
Je hebt werkervaring in bedrijfsvoering en of logistieke processen en het is tijd voor je tweede of derde functie als leidinggevende. Je bent klantgericht, sterk in plannen en organiseren en gericht op samenwerking binnen de organisatie. Je bent creatief en geniet van het gezamenlijk realiseren van successen. Je ziet kansen en weet ze ook om te zetten in acties, of het nu gaat om nieuwe opleidingen of het verbeteren van processen.
Je hebt verstand van bedrijfsvoering, maar bent bovenal degene die wil weten of de processen goed lopen, waar de knelpunten liggen en actie onderneemt om het op te lossen.
Je schakelt snel tussen plan en uitvoering. Je hebt logistiek inzicht en goed organisatorisch vermogen.
Je houdt overzicht, werkt gestructureerd zonder je creativiteit en flexibiliteit te verliezen.
Je vindt het belangrijk zichtbaar en benaderbaar te zijn, zodat knelpunten soepel opgelost kunnen worden, zowel in relatie als pragmatisch. Je communiceert duidelijk en hoeft niet altijd gelijk te hebben of te krijgen.
We zoeken kandidaten met:

 • een voltooide relevante HBO of WO opleiding en minimaal WO denkniveau;
 • sterke communicatieve vaardigheden;
 • hands on mentaliteit;
 • kennis van onderwijs is een pré.

Verder ben je:

 • ervaren in het initiëren en begeleiden van procesoptimalisatie;
 • innovatief en enthousiast;
 • resultaatgericht en gestructureerd;
 • inspirerend en besluitvaardig;
 • in staat rust uit te stralen;
 • nieuwsgierig en positief.

Aanbod en procedure

Het maandsalaris bedraagt bij de opstart in een bandbreedte van € 6.000,= tot € 8.000,= bruto op basis van een 40-urige werkweek. Beloning is afhankelijk van opleiding en ervaring. Calder Holding kent een winstdelingsregeling en je krijgt een auto van de zaak. Het betreft een dienstverband voor de periode van één jaar met uitzicht op vast dienstverband. De inschrijftermijn sluit op 19 maart 2018. De gesprekken bij Bosman & Vos (Rijswijk) zijn vanaf 21 maart. Een (case)assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Voor vragen kan je contact opnemen met Francine van Rosmalen fvanrosmalen@bosmanvos.nl.
Je CV met motivatie (bij voorkeur een Word document) zien we graag tegemoet.


Deel deze pagina in uw netwerk