nicoline 1502 84 Banner

P&O adviseur 32 – 36 uur (Wageningen)

Organisatie

Onze opdrachtgever, het GezondheidsCentrum Asielzoekers in Wageningen (verder te noemen GC A), is een dochter van Menzis en verzorgt de huisartsenzorg voor asielzoekers. GC A staat voor het bieden van hoogwaardige huisartsenzorg aan asielzoekers. GC A streeft naar een uniforme zorgkwaliteit om de asielzoeker op iedere GC A-locatie op dezelfde manier tegemoet te kunnen treden zodat voor alle asielzoekers de zorg, dichtbij en toegankelijk is. Belangrijk uitgangspunt voor GC A is, dat de huisartsenzorg aan asielzoekers zoveel mogelijk overeenkomt met de zorg, zoals die aan alle inwoners van Nederland aangeboden wordt.

Het GC A heeft op elk asielzoekerscentrum (ca. 35 locaties) een gezondheidscentrum en daarnaast een centrale praktijklijn die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is voor medische vragen van asielzoekers. In de gezondheidscentra werken huisartsen, praktijkverpleegkundigen, GGZ consulenten en praktijkassistenten. De doktersassistenten en verpleegkundigen zijn in loondienst en met de huisartsen worden afspraken gemaakt over inzet en beschikbaarheid.

GC A werkt in opdracht van het COA. GC A is een organisatie die flink in beweging is, binnen een zeer dynamische omgeving. Veranderingen waar ze mee te maken heeft zijn, fluctuaties in aantallen asielzoekers en daarmee ook het aantal opvang locaties. Om beter in te spelen op deze dynamiek en effectiever te werken, is de organisatie in ontwikkeling naar zelforganiserende teams.
Dit betekent voor iedere medewerker dat er een beroep wordt gedaan op flexibiliteit, leervermogen en ondernemerschap. De afdeling P&O speelt een belangrijke rol bij deze veranderingen en zal zich hierbij ondernemend moeten opstellen. De afdeling P&O telt 1 Coördinator P&O, 1 HR development adviseur, 1 P&O-adviseur en 2 medewerkers P&O. Op de afdeling is een vacature voor P&O-adviseur ontstaan.

De Functie

De P&O-adviseur werkt voor de gezondheidscentra in het land. Je ondersteunt en adviseert het management en medewerkers bij de uitvoering van het P&O-beleid. Je rapporteert aan de manager Bedrijfsvoering.
De P&O adviseur heeft de volgende taken:
 • Je bent verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van de leidinggevenden bij in-, door- en uitstroomvraagstukken. Zelforganisatie is het uitgangspunt maar moet nog verder uitgewerkt en geïmplementeerd worden. Je ondersteunt de medewerkers en geeft uitvoering aan de dienstverlening vanuit P&O in het proces naar zelforganisatie. In dit groeiproces is het van belang dat je oog hebt voor de behoeftes van je klant en de samenwerking opzoekt met je klant en met je collega’s.
 • Je bewaakt de correcte uitvoering en naleving van arbeidsvoorwaarden en het personeelsbeleid. Je volgt in- en externe ontwikkelingen en op basis hiervan ontwikkel en implementeer je personeelsbeleid- en instrumenten.
 • Je neemt deel aan verschillende projecten of hebt als projectleider verantwoordelijkheid voor specifieke P&O projecten.
 • Als adviseur ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van de managers bij het omzetten van jaarplannen en de begroting naar kwalitatief en kwantitatief formatiebeheer. Je adviseert over mobiliteit, functiedifferentiatie, flexibele personeelsinzet en jobrotation en dit doe je in nauwe samenwerking met de bedrijfseconomische afdeling. Je helpt de lijn om goede mensen te behouden en flexibiliteit te bevorderen. Je levert een bijdrage aan het oplossen van problemen binnen de teams als het om arbeidsconflicten gaat. Je bent de spin in het web als het gaat over de inzet van mensen in de breedste zin van het woord.

Het Profiel

We zoeken kandidaten die beschikken over deze ervaring en competenties:
 • Je hebt een afgeronde en relevante HBO-opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een gelijkwaardige functie.
 • Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden.
 • Je hebt goede mondeling, schriftelijke- en sociale vaardigheden
 • Kennis van en ervaring met en ervaring met de cijfermatige kant van de P&O-rol (ken- en stuurgetallen, analyses, kosten- en batenanalyses n.a.v. voorgesteld beleid formatiebeheer, kwantitatieve personeelsinzet, functiedifferentiatie).
 • Je hebt aantoonbare affiniteit/ervaring met een P&O-rol op tactisch- en operationeel niveau
 • Analytisch inzicht is een vereiste.
 • Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en werkt gestructureerd.
 • Plannen en organiseren is één van je kwaliteiten.
 • Je bent vaardig in het implementeren van projecten en je kunt positief omgaan met diverse belangen.
 • Je bent klantgericht en proactief.
Verder herken je jezelf in dit persoonsprofiel:
Je hebt een pragmatische inslag, bent tactisch en operationeel sterk en in staat om je handen uit de mouwen te steken én de gevolgen te kunnen overzien. Je bent een stevige persoonlijkheid die overeind blijft in turbulente tijden en in staat is om de verbinding te maken zonder zaken over te nemen. Je hebt een bedrijfsmatige inslag en je kunt zaken met energie aanjagen. Je kunt kort en bondig communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Op zelfstandige wijze ben je snel in staat om het vertrouwen van je klant te winnen en de samenwerking op te zoeken. Ervaring in de zorgsector is geen must, affiniteit met de zorgsector uiteraard wel.

Aanbod en procedure

Het salaris bedraagt maximaal € 3.694,31 op fulltime basis (bij een 36-urige werkweek, conform schaal 10 van de CAO voor gezondheidscentra). In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden.
De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 13 januari 2014.
In je motivatie willen wij graag terugzien waarom jij de beste kandidaat bent, waarom je deze functie bij het GC A wilt vervullen, waaruit blijkt dat je een stevige persoonlijkheid bent die de verbinding kan maken, of deze functie ook in praktisch opzicht past (uren, salaris en woonplaats) en wat je opzegtermijn is.

De procedure wordt begeleid door Nicoline Franken en Francine van Rosmalen van Bosman & Vos. De eerste gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Rijswijk. Na selectie worden de cv’s gepresenteerd aan de opdrachtgever waarna de gesprekken plaatsvinden op het hoofdkantoor van de GC A in Wageningen. Alle gesprekken vinden plaats in januari 2014. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Reacties zien we graag via onze website.

Deel deze pagina in uw netwerk