Personeelsadviseur (32-36 uur) Xtra Den Haag

Sluitingstermijn

Organisatie

De welzijnsorganisaties MOOI, VÓÓR Welzijn, Xtraplus , Zebra MEE en JongLeren (genoemd werkmaatschappijen) hebben hun krachten gebundeld in Xtra. Binnen Xtra zijn tevens de ondersteunende diensten ondergebracht. De missie van Xtra is een samenleving waarin iedereen meetelt en mee kan doen. Xtra is volop in beweging, mede als gevolg van de vele maatschappelijke ontwikkelingen, door de verschillende transities en de omvorming van de verzorgingsstaat naar de participatiesamenleving. Na een forse groei van de afgelopen jaren biedt Xtra zowel wijk gebonden als stedelijke en regionaal georganiseerde diensten. Al deze ontwikkelingen stellen andere eisen aan Xtra en haar medewerkers. Zij zetten de komende periode in op flexibele organisatie – en overlegstructuren, ruimte voor de professionals, versterking van marketing en innovatiekracht, zichtbaarheid in de wijken met lokale verankering en aansturing van alle vormen van dienstverlening op gemeente-, stadsdeel- en wijkniveau.

Xtra is een ambitieuze organisatie waar zo’n 1600 medewerkers, een groot aantal vrijwilligers en stagiaires continu bezig zijn met innovaties op het gebied van maatschappelijke projecten en dienstenaanbod. Een open en transparante omgeving maakt het mogelijk om te verbeteren, te innoveren en te creëren.

De afdeling P&O bestaat uit 13 medewerkers (1 strategisch HR business partner, 6 P&O adviseurs en 6 medewerkers personeelsadministratie) en werkt als een zelforganiserend team, waarbij rollen duidelijk zijn en kernkwaliteiten ten volle benut worden. De afdeling P&O vormt met elkaar een hecht team met optimale samenwerkingsbereidheid. Er is veel ruimte voor eigen ontwikkeling en je kunt hier je ambities als personeelsadviseur waarmaken. In verband met het vertrek van één van de adviseurs zijn wij voor Xtra op zoek naar een enthousiaste collega.

De Functie

Alle personeelsadviseurs ondersteunen de directeur en de managers van een werkmaatschappij en hebben een P&O inhoudelijk aandachtsgebied. Als personeelsadviseur adviseer je dagelijks gevraagd en ongevraagd het management en directie bij de uitvoering van het personeelsbeleid in brede zin. Je werkt in een omgeving die doorlopend in beweging is en waarbij je continu moet anticiperen op relevante ex- en interne ontwikkelingen. Actuele thema’s zijn organisatie- en leiderschapsontwikkeling, mobiliteit en verzuim. Je werkt vanuit de visie van integraal management en levert een bijdrage aan een toekomstbestendige P&O afdeling. Je draagt actief bij aan het verder ontwikkelen en implementeren van het strategisch personeelsbeleid. Je geeft oplossingen en adviezen die praktisch toepasbaar zijn. Dat doe je met je hoofd en je hart en vanuit senioriteit. Uitgangspunt in je handelen is altijd het aangaan van de dialoog en het leggen van verbinding, waarbij kwaliteit en innovatie van essentieel belang zijn. Specifiek zijn we op zoek naar een adviseur die de werkmaatschappijen Zebra en een deel van Xtra plus ondersteunt. Daarnaast breng je met name ervaring mee op het gebied van mobiliteit in de breedste zin van het woord en werving & selectie. In organisatiebrede werkgroepen werk je dit thema verder uit en kom je bv. met voorstellen hoe je ervoor kan zorgen dat Xtra een aantrekkelijke werkgever blijft, hoe organisatieoverstijgende arbeidsmarktcommunicatie eruit kan zien, met welke digitale partijen je het beste contracten kunt afsluiten en hoe de website van Xtra ter ondersteuning hiervan optimaal ingezet kan worden.

Het Profiel

Voor deze uitdagende positie zoeken we kandidaten die een relevante HBO opleiding hebben afgerond. Je hebt minimaal 8 jaar (actuele) ervaring als personeelsadviseur en je weet hoe je personeelsbeleid verder richting geeft en implementeert. Sectorkennis is niet nodig, we lezen wel graag terug waarom je je bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van Xtra. Het is in deze rol net zo belangrijk wie je bent als wat je kunt. Deze competenties zijn onontbeerlijk voor deze rol:

  • Je bent een stevige persoonlijkheid met een positieve autoriteit.
  • Kennis van het digitale personeelssysteem van AFAS/Profit is een pre.
  • Je bent een teamplayer en kunt ook zelfstandig werken.
  • Je bent in je element in een werkomgeving die continue in beweging is, waarbij je graag een rol speelt in de frontlinie.
  • Je bent in staat om flexibel te schakelen en je snel nieuwe kennis eigen te maken.
  • Je bent communicatief en sociaal vaardig, waarbij je je wijze van communiceren kunt aanpassen aan verschillende gezelschappen.
  • Je bent proactief met een gezonde dosis “ondernemerschap”.
  • Je bent klantgericht, pragmatisch, integer en hebt een hands-on mentaliteit.

Aanbod en procedure

Het salaris is marktconform waarbij rekening wordt gehouden met kennis en ervaring. De functie is ingedeeld in schaal 9 CAO Sociaal Werk (max. € 3.988,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling). Daarnaast heeft Xtra aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget en een persoonlijk opleidingsbudget.

Er wordt in eerste instantie een jaarcontract geboden. Voor indiensttreding vraagt Xtra een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen. Een referentenonderzoek maakt standaard deel uit van de procedure. Deze procedure wordt begeleid door Yolanda Gagliardi, partner Bosman & Vos, 070-307 29 80. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 7 september. Wij voeren de intakegesprekken bij ons bureau tussen in de week van 10 september. De gesprekken bij Xtra vinden plaats in de week van 17 september. Afronding van deze procedure is gepland vóór 1 oktober.
Je cv met motivatie zien we graag (als Word-document) tegemoet.


Deel deze pagina in uw netwerk