nicoline

Programma Adviseur (32-38 uur) Reos Leiden

Sluitingstermijn

Organisatie

Reos is een regionaal adviesbureau voor de zorg en het sociaal domein. Adviseurs brengen partijen uit de zorg en het sociaal domein bij elkaar, zodat met een gedeelde visie wordt samengewerkt. Als die er is kunnen er stappen gemaakt worden in het effectief organiseren van preventie en zorg. De missie van Reos is om bij te dragen aan betere - en efficiëntere zorg voor patiënten en inwoners. De oorsprong van Reos ligt in het versterken van de eerstelijnszorg, wat wordt vergoed –op basis van gewerkte uren- vanuit de beleidsmaatregel ondersteuningsgelden. De toekomst van Reos ligt in het realiseren van samenwerking binnen de zorg en het sociaal domein. De focus in dienstverlening ligt vanaf 2014 op advies, implementatie en interim management. Het verwerven van opdrachten buiten de subsidie geldstroom om (bijvoorbeeld door co financiering) is de tweede strategische keuze die is gemaakt. Het aandeel van dit soort opdrachten is aan het groeien.

Reos adviseert al ruim tien jaar bij het maken van samenwerkingsafspraken in de regio’s Amstelland, Haarlemmermeer, Midden-Holland en Zuid-Holland Noord.  Klanttevredenheidsonderzoek wijst uit dat opdrachtgevers tevreden zijn over de dienstverlening. Reos heeft meerwaarde o.a. vanwege het grote netwerk van relevante organisaties in de regio en het zijn van een goede sparring partner.

Zorgthema's waarin de organisatie expertise heeft, zijn samenwerking op wijk- en regionaal niveau, zelfmanagement, substitutie en preventie. Reos adviseurs zetten zich o.a. in voor de programma's: De meerwaarde van eerstelijnssamenwerking, Goed leven met een chronische aandoening, Effectief eigen regie organiseren, Naar regionaal goed afgestemde GGZ, Gezond en waardig oud, Verbinden zorg, welzijn en preventie in de wijk, Van eerstelijnsverloskunde naar integrale geboortezorg. Er worden diverse marktgerichte opdrachten uitgevoerd zoals bijvoorbeeld de implementatie van ondersteunende zelfzorg. Reos adviseert organisaties en levert projectmanagement en interim management.

Reos maakt deel uit van het landelijke ROS-netwerk. Reos werkt in de regio's Amstelland Haarlemmermeer, Midden-Holland en Zuid-Holland Noord, heeft 21 medewerkers en een omzet van 2 miljoen € per jaar.

De Functie

Als programma adviseur bij Reos werk je in een inspirerende omgeving met volop ruimte om eigen initiatieven te ontplooien. Je bent verantwoordelijk voor meervoudige regionale projecten met als doel betere samenwerking in de zorg en met het sociaal domein. Je werkt in een team en met andere Reos adviseurs. Je hebt er plezier in om te werken in een organisatie die in een transitie is naar een meer commerciële omgeving en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de zorg. Ondernemerschap is hierbij belangrijk omdat Reos de komende jaren meer opdrachten moet gaan verwerven.

In deze rol breng je partijen samen, luister je naar de behoeften en wensen en adviseer je over het ontwikkelen van een heldere strategie. Daarnaast adviseer en ondersteun je bij de ontwikkeling en inrichting van bestuur en organisatie, organisatieontwikkeling en teamvorming. Je werkt zelfstandig aan rapportages, projectvoorstellen en offertes. Enkele voorbeelden van programma´s voor de twee nieuw aan te stellen programma adviseurs  zijn: Goed leven met een chronische aandoening en Naar regionaal goed afgestemde GGZ.

Je representeert Reos in de regio en breidt je eigen netwerk uit. Je draagt bij aan de transitie van Reos naar een commercieel adviesbureau in het sociaal domein en de zorg.

Heb jij een passie voor de zorg? Kun je dit combineren met zakelijkheid? Zie je een uitdaging in complexe vraagstukken en herken jij je in onderstaand profiel, dan maken we graag kennis met je.

Het Profiel

Voor Reos zijn wij op zoek naar een stevige adviseur die kennisdrager is op een specifiek aandachtsgebied, bijvoorbeeld specialistische zorg of GGZ, en met plezier acquisitie pleegt en eigen opdrachten binnenhaalt. Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en voor de werkwijze van (zorg)professionals en je bent in staat om goed te schakelen tussen de verschillende niveaus. Je levert - vanuit jouw onafhankelijke positie - een bijdrage aan organisatie-, veranderkundige- en samenwerkingsvraagstukken.

We zoeken een programma adviseur die minimaal 5 jaar ervaring heeft opgedaan in het sociaal of publiek domein, gewerkt heeft voor klanten in dit domein of aantoonbare affiniteit heeft met dit type klanten en vraagstukken. Je hebt een academische opleiding. De richting is minder belangrijk dan je ervaring en persoonlijkheid. Je hebt enige jaren ervaring met projectmatig werken en het werken in advies- en verandertrajecten. Je bent analytisch, sociaal én contactueel sterk. Je, beschikt over een helicopterview en een heldere schrijfstijl. Daarnaast kun je duidelijk positie innemen en ben je een goede gespreks –en sparringpartner. Met veel gevoel voor de organisatie herken je de vraag achter de vraag. Je hebt relativeringsvermogen, je bent flexibel en service gericht.

Daarnaast beschik je over de volgende vaardigheden en competenties:

  • Een netwerker
  • Denkend in oplossingen en mogelijkheden
  • Durf en lef
  • Creatief, innovatief en conceptueel
  • Organisatie sensitief
  • Zorgvuldig en transparant
  • Teamplayer die ook in staat is om zelfstandig te werken
  • Uitstekende communicatievaardigheden

Reos is op zoek naar die uitstekende programma adviseur, die met creativiteit, ondernemerschap en klantgericht denken de klanten van Reos kan adviseren.

Aanbod en procedure

Reos biedt een afwisselende en uitdagende baan in een sterk veranderend sociaal domein en zorgveld. Er is ruimte voor een aanstelling van 32 tot 40 uur. Het salaris bedraagt conform inschaling in de cao gezondheidscentra schaal 11-12, tussen € 3229,- en  € 5186,- bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling. De programma adviseur krijgt een aanstelling van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Waarom je belangstelling hebt zien we graag via onze website: www.bosmanvos.nl/vacatures. Reacties zijn welkom t/m 4 februari 2018. De intakegesprekken bij ons bureau in Rijswijk zijn in de week van 5 februari. De gesprekken bij Reos vinden plaats in de week van 19 tot 22 februari. Een case-assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Deel deze pagina in uw netwerk