francine

Projectmanager mantelzorg en vrijwilligers (28-32 uur) We(l)doen IJmond

Sluitingstermijn

Organisatie

We(l)doen is sinds 2017 een samenwerkingsverband van MaatjeZ / ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius, Stichting Welschap Welzijn en Stichting Welzijn Beverwijk met Beverwijk en Heemskerk als werkgebied. De vraag van de inwoner is voor de dienstverlening het uitgangspunt. Vanuit de gemeente ligt er de opdracht om eind 2019 te zorgen dat alle mogelijke vragen van en voor mantelzorg en vrijwilligers beantwoord kunnen worden door We(l)doen. Zoals het geven van advies en begeleiding op maat, met oog voor kwetsbare mensen of groepen die niet zo vanzelfsprekend in het zicht zijn. Toegankelijkheid en zichtbaarheid zijn daarbij cruciaal.

De directies van de moederorganisaties vormen de stuurgroep en zijn verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van mensen. De projectgroep/het managementteam (managers van de moederorganisaties) vertaalt de opgestelde beleidsdoelstellingen naar operationeel niveau. De taken worden verdeeld over projectteams/werkgroepen. Voorbeelden hiervan zijn themacafés, deskundigheidstrainingen, vacaturebank, respijtzorg, eenduidige registratie en intake, vinden en binden van vrijwilligers. De projectteams van We(l)doen bestaan uit professionals zoals mantelzorgconsulenten, sociaal werkers en vrijwilligerscoördinatoren, en uit vrijwilligers voor ondersteunende taken. Samen bieden ze een pakket diensten aan voor mantelzorgers en vrijwilligers. In totaal zijn vanuit de diverse moederorganisaties ongeveer 50 personen betrokken bij We(l)doen.

Door bundeling van kennis en kunde worden mantelzorgers en vrijwilligers sneller en beter ondersteund. Om dit te bereiken wil We(l)doen haar netwerk komend jaar uitbreiden met andere organisaties die contact hebben met (potentiële) mantelzorgers en vrijwilligers.

Om deze stevige doelstellingen te halen zoeken we voor We(l)doen een ervaren projectmanager.

De Functie

Als projectmanager ben je de kartrekker om kennis en kunde over en voor mantelzorgers en vrijwilligers te bundelen en toegankelijk te maken. Dat betekent dat je zorgt dat geboden diensten gemakkelijk te bereiken zijn voor de burger, zowel fysiek als digitaal, dat deskundigheid van mantelzorgers en vrijwilligers actueel is en zij snel op ontwikkelingen in de samenleving in kunnen springen. Je verbindt organisaties met elkaar door focus op de inhoud te houden en de gezamenlijke doelstelling te realiseren. Je levert een belangrijke bijdrage aan het te ontwikkelen beleid en vertaalt dit naar concrete projecten. Je neemt initiatief en stemt af met de projectgroep/het managementteam over kansrijke projecten en begeleidt projectteams/werkgroepen waar nodig, zowel inhoudelijk als facilitair. Leden van projectteams/werkgroepen zijn in dienst van een van de vijf organisaties, maar jij stuurt hen functioneel aan. Je monitort de voortgang en de resultaten en brengt verslag uit aan de stuurgroep. Je zorgt zelf dat je goed inzicht hebt in de financiën.

Extern ben je het aanspreekpunt voor de gemeenten en verzorg je de communicatie voor het samenwerkingsverband. Je bent verantwoordelijk voor het budget. Je voert de regie op het geheel en zorgt dat het gewenste resultaat behaald wordt. Daarnaast bouw je de contacten uit, waardoor meer organisaties zich aansluiten en diensten overlaten aan We(l)doen.

Kortom, je bent de spin die zorgt dat er een stevig web ontstaat, waar mensen zich graag in laten vangen om daarna samen verder te bouwen. Je creëert nieuwe verbindingen met netwerkpartners en je realiseert een nog betere toegankelijkheid voor klanten.

Het Profiel

Om deze opdracht goed uit te voeren moet je beschikken over gevoel voor verhoudingen en belangen. Je hebt een overstijgende blik en ziet de verbanden en kansen/mogelijkheden. Je staat stevig in je schoenen en houdt de focus op de inhoud en doelstelling. Je durft positie te nemen, zonder de relatie te schaden. Je bent zowel verbaal als schriftelijk communicatief zeer vaardig, waardoor je mensen voor je weet te winnen. Je hebt begrip voor het feit dat nog niet alles duidelijk is, maar zorgt wel dat er voortgang is. Je bent gedreven om hier een succes van te maken en hebt het geduld om te wachten op besluitvorming.

We zoeken kandidaten met:

 • een voltooide relevante HBO opleiding;
 • ervaring met het managen van projecten;
 • ervaring met het werken met vrijwilligers;
 • visie op het uitbouwen van professionele mantelzorg;
 • kennis van de sector zorg en welzijn;
 • financiële kennis is een pre.

Verder ben je:

 • een pionier;
 • een netwerker;
 • een verbinder;
 • een initiatiefnemer;
 • vindingrijk;
 • hands-on.

Aanbod en procedure

Het maximale maandsalaris bedraagt maximaal € 4.290,- bruto op basis van een 36-urige werkweek conform de CAO Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening. Het betreft een dienstverband voor de periode van een jaar en verlenging behoort tot de mogelijkheden. De inschrijftermijn sluit op 3 december 2017. De gesprekken bij Bosman & Vos (Rijswijk) zijn op 5, 11 en 12 december. De gesprekken met de stuurgroep en projectgroep/managementteam zijn in de week van 18 december. Een (case)assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Voor vragen kan je terecht bij Francine van Rosmalen: fvanrosmalen@bosmanvos.nl.
Je CV met motivatie zien we graag tegemoet.


Deel deze pagina in uw netwerk