Regiomanager Thuiszorg (32-36 uur) Marente Voorhout

Sluitingstermijn

Organisatie

Marente is een zorgorganisatie gespecialiseerd in verpleeghuiszorg, revalidatie en thuiszorg in Leiden, Voorschoten en de Duin- en Bollenstreek. Met 2500 medewerkers en een omzet van circa € 120 miljoen is Marente een grote en financieel gezonde speler in dit gebied.

De Thuiszorg is een zelfstandig onderdeel, bestaande uit 600 medewerkers met een omzet van circa
€ 25 miljoen. De Thuiszorg wordt aangestuurd door een zelfstandig MT en bestaat uit dertig wijkteams die werken volgens het principe van zelforganisatie. De medewerkers staan dagelijks klaar voor ruim 2.400 cliënten.
Marente is gastvrij en ondersteunt haar cliënten en mantelzorgers door de inzet van zorgprofessionals en betrokken vrijwilligers. Marente levert hoogstpersoonlijke zorg, van thuiszorg tot verpleeghuiszorg en van revalidatie tot ondersteuning bij dementie. Daarbij staan oprechte interesse, persoonlijke aandacht en een liefdevolle omgang altijd voorop. Kernwaarden zijn Samen-Optimistisch en Ondernemend.

Bijzonder is dat Marente het keurmerk “Beste Werkgever 2018 - 2019” heeft ontvangen van haar medewerkers. Dit houdt in dat Marente als werkgever uitblinkt op thema’s als bevlogenheid, betrokkenheid en goed werkgeverschap. Het “Beste Werkgevers Keurmerk” is Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap.

De Functie

Jouw toekomstige team en werkgebied

Als Regiomanager Thuiszorg ben je verantwoordelijk voor tien wijkteams. Een wijkteam bestaat uit ongeveer vijftien zorgmedewerkers van verschillende functieniveaus. Omdat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, worden de zorgvragen steeds complexer en intensiever. Om hier op de beste manier invulling aan te geven worden verantwoordelijkheden laag in de organisatie neergelegd. Hierdoor ontstaat veel ruimte voor eigen ideeën, samenwerking en een lerende omgeving.
Het bijzondere aan deze wijkteams is dat iedere medewerker, naast de voornaamste functie van zorgverlener, een eigen rol heeft zoals bijvoorbeeld planner/ roosteraar, rapporteur, mentor, kwaliteitsbewaker of huismeester.

Sturen op afstand

Je bent verantwoordelijk voor een omzetdoelstelling van circa € 7 miljoen op jaarbasis, je stuurt op de kwaliteit van de zorg, verzuim en bedrijfsvoering. Je stelt heldere kaders voor de teams, je draagt bij aan hun professionele ontwikkeling en bovenal monitor je en geef je feedback over behaalde resultaten. Als regiomanager stuur je veel op afstand, waarbij je op een coachende manier leiding geeft. Je bent de sparringpartner van jouw teams en laat hen zelf nadenken over oplossingen voor problemen waar zij tegenaan lopen. Je versterkt je teams in het uitvoeren van hun rol, je spreekt collega’s aan op gedrag en creëert een sfeer van vertrouwen waarbij iedereen van elkaar leert.

Bruggenbouwer en MT lid

Als regiomanager rapporteer je aan de manager thuiszorg en ben je samen met jouw drie collega regiomanagers het gezicht van Marente Thuiszorg in de regio. Je onderhoudt buitengewoon goede contacten met verschillende partijen zoals gemeenten, andere zorgpartijen en overige stakeholders. Samen met je collega regiomanagers, de adviseur P&O, de verzuimcoach, de adviseur beleid en kwaliteit, de opleidingscoach, de financial controller en de manager thuiszorg vorm je een hecht team. Vanuit dit team ben je continu bezig met het verbeteren en vernieuwen van de cliëntenzorg, bedrijfsvoering, personele zaken, kwaliteit en opleiden.

Het Profiel

Je hebt kennis en ervaring in de zorg en met zelforganisatie opgedaan bij een middelgrote organisatie.
Coachend leiderschap is jouw tweede natuur waarbij je jouw collega’s echt naar het hogere plan tilt.
Je neemt initiatief, komt met ideeën, je bent transparant, helder en je hebt humor. Je voelt je thuis bij de dynamiek van de thuiszorg en werkt met zelfstandige en stevige professionals.

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt meerdere jaren leidinggevende ervaring opgedaan in de (thuis)zorg of in de dienstverlening;
  • Je hebt gevoel voor de doelgroep en het werkgebied;
  • Je bent in staat om gemakkelijk te schakelen tussen het operationele, en tactische niveau;
  • Je beschikt over relativerend vermogen en humor;
  • Je hebt een duidelijke visie gericht op zelforganisatie en sturen op afstand;
  • Je bent in het bezit van een auto.

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in schaal 60 van de CAO VVT. Het maximum salaris bedraagt  € 4.583,96,= bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Een pensioenregeling, reiskostenvergoeding en een opleidingsbudget zijn van toepassing. Ook kun je gebruik maken van een vitaliteitscoach. Een sterke focus op ontwikkeling, vernieuwing en doorgroeimogelijkheden worden je geboden. Aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Je kunt tot en met 1 april 2019 op deze functie reageren (uitsluitend middels Word documenten) via onze website.
De intakegesprekken bij ons bureau in Rijswijk worden gevoerd op 8, 9 en 10 april. De procedure wordt begeleid door Ingmar Wielenga van Bosman & Vos.
Het inwinnen van referenties, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een meeloopdagdeel maken onderdeel uit van de procedure.


Deel deze pagina in uw netwerk