francine

(Senior) Beleidsadviseur

Organisatie

Het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) is een eigentijdse vakbond en heeft als taak de belangen van werknemers te behartigen op het gebied van werk en inkomen
Hoe pakt het regeerakkoord uit voor werknemers?
Hoe maken we ons pensioenstelsel toekomstbestendig?
Hoe gaan we om met sociale zekerheid in een tijd van grote bezuinigingen?
Met de antwoorden op dit soort vragen ga jij namens het CNV op pad als senior beleidsadviseur.
Het CNV wil mensen weerbaar en wendbaar te maken bij het verrichten van werk. Dit zowel op materieel als immaterieel gebied. Het CNV streeft naar een samenleving waarin mensen zoveel mogelijk gelijke kansen hebben en duurzaamheid een centraal begrip is. Het CNV levert diensten op maat, aansprekende producten en opvallende acties. Om dit te bereiken voert het CNV een permanente dialoog met de leden, de samenleving en internationale organisaties op het gebied van mens en werk. Het CNV wil een herkenbare beweging zijn en blijven en daarom is er behoefte aan (senior) beleidsadviseurs voor de vakcentrale.

De Functie

Als beleidsadviseur van de vakcentrale ben je actief voor het algemeen beleid ten aanzien van onderwerpen over werk en inkomen. Je ontwikkelt CNV standpunten en vertegenwoordigt het CNV in de Haagse beleidscircuits als het gaat om de belangen van werknemers. Je adviseert het CNV Bestuur en je vertegenwoordigt de vakcentrale in de SER, Stichting van de Arbeid, Raad voor Werk en Inkomen en de ambtelijke en politieke wereld. Uiteraard heb je veel contacten met andere werknemersorganisaties, werkgeversorganisaties, politici en ambtenaren.
Op basis van je voorwerk door het genereren van ideeën met direct betrokkenen, analyseren van (beleids)documenten, informatie uit je (politieke) netwerk, overleg met bonden, en het ontwikkelen van beleidsvisies stel je een beleidsnotitie en de standpunten van het CNV op. Je ontwikkelt een lobby strategie en voert deze uit. Uiteraard houd je continu contact met je leidinggevende, je collega’s en de bestuurder en stem je af over dossiers en de urgentie er van.

Het Profiel

Ben je een bevlogen en betrokken persoon als het gaat om onderwerpen rondom arbeid en inkomen dan is dit een mooie kans om je daar in de breedte voor in te zetten. Je ondersteunt je enthousiasme met een academisch werk- en denkniveau en meerjarige relevante werkervaring bij voorkeur opgedaan in een ambtelijke/politieke omgeving. Je hebt oog voor actuele ontwikkelingen en weet deze om te zetten in kansen voor het CNV. Je hebt het vermogen om snel te schakelen op een breed scala van onderwerpen. Dat betekent dat je die inhoudelijk goed beheerst of snel eigen kan maken. Je kent de prioriteiten en weet te kiezen. Je initieert en volgt en het proces. Je hebt een open, collegiale, deskundige en persoonlijk betrokken stijl van werken. Je bent en blijft scherp en leergierig. In deze politieke omgeving vraagt het om te lobbyen, proactief te zijn en met een open instelling en politiek inzicht te adviseren. Je profileert en presenteert op heldere wijze en met overtuigingskracht. Natuurlijk met als achtergrond het christelijk sociaal denken dat bij het CNV hoort. Vanzelfsprekend is dan, dat je een netwerk opbouwt en onderhoudt, draagvlak creëert. Het wordt gewaardeerd als je een politiek netwerk al hebt en meeneemt. Je bent flexibel en staat stevig in je schoenen. Je hebt plezier in het spel dat gespeeld wordt en bent in staat om te relativeren ten aanzien van winst en verlies.

Aanbod en procedure

Het salaris bedraagt maximaal € 4.689,91 bruto per maand op basis van 36 uur. In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden. Dat wordt bij goed functioneren omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 25 mei.
Als je al eerder gereageerd hebt heeft het geen zin dit nogmaals te doen.

Deel deze pagina in uw netwerk