francine

Senior HR Adviseur (24 uur) Den Haag

Organisatie

De Kessler Stichting is een gespecialiseerde, professionele instelling die zich inzet voor mensen die sociaal kwetsbaar zijn. In het bijzonder dak- en thuislozen die opvang en/of zorg en begeleiding nodig hebben. Ongeveer 180 medewerkers bieden lang en kortdurende zorg, preventie en nazorg. De begeleiding, die bestaat uit zorg, ondersteuning en/of activering is gericht op het versterken van de eigen kracht van de cliënt. Vanuit gezamenlijkheid versterken medewerkers de bij cliënten al aanwezige competenties en leren hen die te gebruiken. Daarnaast ontwikkelen ze de vaardigheden waaraan de cliënt behoefte heeft. De verschillende werksoorten van zorg en begeleiding hebben ook een verschillende financiering. In totaal heeft de organisatie een budget van €
De organisatie heeft in 2014 een forse reorganisatie ondergaan. Ook 2015 staat in het teken van de organisatieverandering die is ingezet onder het motto 'Anders werken, anders organiseren'.
Deze nieuwe koers heeft wijzigingen tot gevolg voor de manier waarop binnen de Kessler Stichting gewerkt wordt. De functie van teamleider komt te vervallen en de teams in het operationeel proces werken zelf-organiserend. Binnen de afdeling P&O is de leidinggevende en de rol van P&O-adviseur komen te vervallen, wordt de rol van de medewerkers administratie verzwaard en is er een vacature voor een senior HR adviseur.
 

Het Profiel

Als senior HR adviseur adviseer je de organisatie met betrekking tot alle beleidsmatige ontwikkelingen op het gebied van HR. Je ontwikkelt de strategische en tactische kaders en instrumenten rondom opleiding en ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers. Je levert je bijdrage in de ontwikkeling naar een organisatie met zelfstandige teams en medewerkers die vanuit vakmanschap, vertrouwen en verbinding hun diensten verlenen aan de cliënten. Dat betekent dat je beleid ontwikkelt op het gebied van een veranderende werkwijze en aangepaste werkprocessen, zodat het mogelijk is om te sturen op afstand vanuit het management. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inrichten van een methodiek voor het voeren van de jaargesprekken. Je volgt maatschappelijke ontwikkelingen en bewaakt de juiste interpretatie van de cao als het gaat om arbeidsrechtelijke vraagstukken. Je volgt de interne ontwikkelingen en zorgt dat het HR beleid daar bij aan blijft sluiten. Je ontwikkelt en bewaakt het ARBO beleid en zorgt er voor dat het actueel blijft. Samen met bestuurder ondersteun je de samenwerking met OR.
De administratieve en uitvoerende werkzaamheden liggen bij je collega's en daar werk je nauw mee samen om te zorgen dat medewerkers en management tijdig worden voorzien van de juiste informatie.
Je legt verantwoording af aan de manager ondersteuningsorganisatie en maakt functioneel onderdeel uit van de afdeling P&O.
 

HET PROFIEL
Je hebt een afgeronde post-HBO of academische opleiding op het gebied van bedrijfskunde, veranderkunde, organisatiepsychologie of ander relevante opleiding en minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Je bent een allround HR adviseur en hebt ervaring met arbeidsrechtelijke vraagstukken en overige Arbo zaken. Je beschikt over aantoonbare ervaring met veranderkundige processen en bent organisatie sensitief. Je kunt goed schakelen tussen de verschillende niveaus van strategie, tactisch en operationeel. Je bent een generalist die de hoofdlijnen overziet, actie onderneemt en niet schuwt om ook handson aan de slag te zijn. Kennis van maatschappelijke opvang is een pré.
Verder herken je jezelf in de volgende eigenschappen:

  • proactief, slagvaardig, ondernemend, positief kritisch;
  • analytisch sterk, besluitvaardig en communicatief vaardig;
  • daadkracht, doorzettingsvermogen en assertiviteit;
  • klantvriendelijk, flexibel en veranderingsgezind.

Aanbod en procedure

Het betreft een dienstverband voor een jaar, met de intentie tot omzetting naar onbepaalde tijd bij goed
functioneren. Het salaris bedraagt conform schaal 9 van cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening maximaal € 3.771,= bruto per maand op basis van 36 uur. Deelname aan pensioenfonds Zorg en Welzijn (voorheen PGGM) is verplicht. De gesprekken bij ons kantoor in Rijswijk zijn vanaf 7 april. De gesprekken bij de Kessler Stichting zijn in de week van 20 april. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Bij aanstelling wordt een VOG verklaring gevraagd.

 

Deel deze pagina in uw netwerk