nicoline

Senior HR Adviseur Catharina Stichting (24-32 uur) Westvoorne

Sluitingstermijn

Organisatie

Catharina Stichting: vertrouwd, betrokken en deskundig. Catharina Stichting  is een zorg- en welzijnsorganisatie van middelgrote omvang met haar wortels in Westelijk Voorne. De wortels van Catharina Stichting gaan terug tot eind dertiende eeuw, toen het Catharina Gasthuis in Brielle werd gesticht. Momenteel biedt Catharina Stichting een samenhangend assortiment van zorg- en welzijnsproducten. Senioren in de gemeenten Brielle en Westvoorne kunnen rekenen op professionele medewerkers en betrokken vrijwilligers. Thuis, in de wijk of in onze locaties voor dagbesteding, kortdurend verblijf of verpleeghuiszorg.

Catharina Stichting is een gezonde en stabiele organisatie met een open, laagdrempelige cultuur. Er werken in totaal ongeveer 300 medewerkers voor circa 400 cliënten. Medewerkers worden aangetrokken door de menselijke maat en korte lijnen. Circa 500 vrijwilligers zijn rechtstreeks verbonden aan Catharina Stichting of zetten zich vanuit een vrijwilligersorganisatie in voor onze klanten. Binnen de locaties zet men er met elkaar de schouders onder.

De dynamiek in de omgeving vraagt om een flexibele organisatie. Ook is de ambitie om de dienstverlening op het hoogst mogelijke niveau te krijgen en daarmee samenhangend het werkplezier van de medewerkers te vergroten. Daarom is in 2014 een organisatieontwikkelingsproces gestart waarin de organisatie en dienstverlening vorm krijgt met de inspiratie van het Rijnlands denken. Geleidelijk vormt de organisatie zich om naar deze nieuwe inrichtings- en sturingsfilosofie. De insteek is zoveel en waar mogelijk werken met zelfsturende teams, het versterken van vakmanschap en eigenaarschap en het geven van regelruimte aan professionals. Er zijn teamcoaches benoemd om de teams en de individuele medewerkers te begeleiden in deze transitie.

Deze manier van werken vraagt ook om professionalisering van de ondersteunende diensten. P&O bestaat uit twee medewerkers: een senior HR adviseur en een junior HR adviseur die nauw samenwerken in de ondersteuning van het MT en de verschillende teams. Catharina Stichting is op zoek naar een senior HR adviseur die de teams en het management adviseert en ondersteunt bij de uitvoering van het HR beleid.

De Functie

Catharina Stichting is op zoek naar een senior HR adviseur die de teams en het MT adviseert en ondersteunt bij de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het HR beleid. Jij bent samen met de junior HR adviseur de professional op het gebied van HR voor de gehele organisatie. Het is jouw taak om op strategisch niveau eigentijds HR beleid te ontwikkelen. Je stelt – in samenwerking met de junior HR adviseur - op basis hiervan uitvoerbare, organisatiebrede HR plannen op. Je geeft functioneel leiding aan de junior HR adviseur. Als gevolg van de complexere zorgvragen en een steeds kleiner aanbod van zorgmedewerkers op de arbeidsmarkt, is het vinden, behouden en continu ontwikkelen van medewerkers cruciaal. Dit wordt door jou vertaald in de ontwikkeling van een op de behoefte van  Catharina Stichting afgestemd strategisch HR plan.

De drie belangrijkste opdrachten voor de komende tijd zijn:

HR  beleid ontwikkelen op onder andere Arbeidsmarktbeleid, ARBO en Vitaliteit (gezondheidsmanagement). Het opbouwen van de Strategische Personeelsplanning en in-, door-,en uitstroom.  En als laatste speelt er nog een specifieke opdracht rondom organisatie ontwikkeling; hoe gaan we om met zelforganisatie, hoe kunnen we een team maximaal eigenaarschap geven in relatie tot de ondersteuning en hoe gaan we de (HR) processen herdefiniëren?

Gezien de grootte van Catharina Stichting is het van belang dat je als senior HR adviseur zowel op strategisch als op operationeel niveau kan en wil opereren.

De HR adviseur valt hiërarchisch onder de directeur/bestuurder en maakt onderdeel uit van het team Ondersteunende Diensten (HR/facilitair/opleiding/finance&control/kwaliteit/communicatie).

Het Profiel

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO niveau, academisch werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Je bent op de hoogte van actuele wet- en regelgeving, volgt marktontwikkelingen op de voet  en vertaalt deze naar een HR visie en -beleid. Je hebt een scherp beeld van de ondersteuningsbehoefte vanuit het primair proces en hebt aantoonbare affiniteit met de bovengenoemde thema´s. Daarnaast heb je ervaring met vraagstukken over organisatie ontwikkeling. Naast een strategisch denker, overzie je de hoofdlijnen, sta je graag met de voeten in de klei en steek je zelf de handen uit de mouwen. Je maakt zaken bespreekbaar en weet anderen te overtuigen en te enthousiasmeren. Door jouw stijl van werken en gedrevenheid maar ook tactvolle instelling ben je in staat goede relaties op te bouwen met de mensen om je heen. Je krijgt mensen in beweging en kunt gezamenlijk stappen voorwaarts zetten. Je scoort hoog op interne klantgerichtheid.
Kennis van de VVT is geen vereiste, wel affiniteit met het sociale domein.

Je herkent je in deze competenties en persoonlijke kwaliteiten:

  • Organisatiesensitiviteit en bekend met het Rijnlands gedachtegoed.
  • Initiatiefrijk
  • Stevige adviesvaardigheden
  • Autonoom
  • Communicatief
  • Energiek
  • Overtuigingskracht en besluitvaardigheid
  • Goed kunnen schakelen tussen operationeel-, tactisch en strategisch niveau

Aanbod en procedure

Het salaris is marktconform waarbij rekening wordt gehouden met kennis en ervaring. De functie is ingeschaald in FWG 60 van de cao VVT (max. € 4.407,65). Het betreft hier een functie voor 24-32 uur per week. Er wordt in eerste instantie een jaarcontract geboden met uitzicht op vast dienstverband.
Waarom je belangstelling hebt zien we graag via onze website. Reacties (bij voorkeur als Wordbestand) zijn welkom tot en met 30 juli 2018. De gesprekken bij ons op kantoor in Rijswijk zijn vanaf  1 augustus 2018. Bij Catharina Stichting vinden de gesprekken plaats vanaf 9 augustus 2018.
Een (case)assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure wordt begeleid door Nicoline Franken.


Deel deze pagina in uw netwerk