ingrid

Senior HRM adviseur 32-36 uur

Organisatie

Met 18.000 woningen in Delft, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Zoetermeer is Vidomes een belangrijke speler op de woningmarkt rond Den Haag. Ze willen concreet bijdragen aan de kwaliteit van het wonen en leven in buurten en wijken. Leefkwaliteit en het samenbrengen en -houden van wonen, welzijn en zorg hebben de volle aandacht. En natuurlijk ook het vastgoed; ze zorgen ervoor dat woningen aan de veranderende eisen blijven voldoen en ze investeren volop in nieuwe woningen.

De missie van de organisatie luidt: “Vidomes is een maatschappelijke onderneming die wil voorzien in goed wonen. Het leveren van kwaliteit staat daarbij centraal. Vidomes levert een breed assortiment woonproducten en -diensten en maakt zich sterk voor een goed leefmilieu in wijken en buurten. We richten ons in het bijzonder op mensen die, vanwege hun inkomen of om een andere reden, niet in staat zijn om zelfstandig in hun woonwensen te voorzien”. Werken bij Vidomes betekent werken in een markt waar veel gebeurt en die sterk in beweging is. Ze bieden je de uitdaging om met creativiteit en ondernemerschap een bijdrage te leveren aan een betere woonomgeving voor onze huurders. Samenwerken binnen een open cultuur met een goede balans tussen zakelijkheid en onze maatschappelijke rol.

De organisatie staat aan het begin van een reorganisatie en herstructurering; de bedrijfsprocessen worden omgebogen naar klantprocessen en van de afdeling HRM wordt een belangrijke bijdrage aan dit verandertraject verwacht. De afdeling HRM bestaat uit 1 HR manager, 1 senior HRM adviseur, 1 HRM adviseur en 2 medewerkers HRM. De functie van senior adviseur komt vrij.

De Functie

Je bent als partner in business het eerste aanspreekpunt voor een deel van de organisatie. Je begeleidt de directeur wonen en de managers bij de reorganisatie en het inzetten van veranderprocessen. Je adviseert het management over en ondersteunt ze bij de ontwikkeling van leiderschap binnen de organisatie. Je neemt de leiding in een aantal HR projecten. Je draagt bij aan het verder ontwikkelen en implementeren van HR beleid en instrumenten zoals een nieuw beoordelingsbeleid en verzuimmanagement. Je coacht het management in hun leidinggevende rol en adviseert hen bij de uitvoering van het personeelsbeleid bij o.a. loopbaanvraagstukken, werving en selectie, arbeidsverzuim en de toepassing van onze arbeidsvoorwaarden. Je regisseert een snelle afhandeling van administratieve processen en je weet ken- en stuurgetallen te vertalen naar handvatten voor het management. Je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling, uitwerking en implementatie van het personeels- en organisatiebeleid. Je rapporteert aan de HR manager.

Het Profiel

Je bent een ervaren, allround en zelfstandige HRM adviseur (minimaal 5 jaar ervaring als adviseur) met een ruim HBO werk- en denkniveau. Je hebt een relevante opleiding en een goed ontwikkeld gevoel voor organisatorische en sociale processen. Je hebt aantoonbare ervaring met reorganisaties, veranderprocessen en het ontwikkelen van management en medewerkers. Je hebt visie op HRM beleid en actuele kennis van de arbeidsmarkt en de ontwikkelingen in het vak. Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en je bent in staat om diverse adviesstijlen af te wisselen. Je kunt de beleidskeuzes van de organisatie vertalen naar organisatie- en personeelsbeleid en instrumenten. Verder ben je deskundig in arbeidsrechtelijke vraagstukken en heb je affiniteit met functieonderhoud en functiewaardering.

Je bent sensitief voor je omgeving en je schuwt een inhoudelijke discussie niet. Je bent een prettige maar kritische gesprekspartner voor het management en neemt ook de tijd voor medewerkers met vragen of problemen. Het spreekt vanzelf dat je daarbij beschikt over een grote sociale vaardigheid, een heldere communicatiestijl en overtuigingskracht. Je handelen kenmerkt zich door betrokkenheid, daadkracht en samenspel. Je bent goed in staat een inhoudelijke bijdrage te leveren aan HRM beleid, je kunt deze goed verwoorden in notities en beleidsstukken en je bent in staat om zaken ook daadwerkelijk te implementeren. Je handelen kenmerkt zich door betrokkenheid, daadkracht, samenspel en je bent daarin ondernemend.

Aanbod en procedure

Vidomes is zo goed als haar mensen, daarom staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal en is er ruimte voor persoonlijke ambities en een goede balans tussen werken en leven. Ze bieden een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden en flexibele arbeidstijden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.322,- bruto per maand (bij een 36-urige werkweek) in overeenstemming met salarisschaal J van de CAO woondiensten 2009/2010. Ze bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar aan. Een psychologische test kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Referenties worden altijd opgevraagd. Vidomes is zo goed als haar mensen, daarom staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal en is er ruimte voor persoonlijke ambities en een goede balans tussen werken en leven. Ze bieden een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden en flexibele arbeidstijden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.322,- bruto per maand (bij een 36-urige werkweek) in overeenstemming met salarisschaal J van de CAO woondiensten 2009/2010. Ze bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar aan. Een psychologische test kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Referenties worden altijd opgevraagd.

Deel deze pagina in uw netwerk