nicoline 1502 84 Banner

Senior HRM-adviseur (36 uur) Gouda

Organisatie

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is een algemeen regionaal ziekenhuis met 450 bedden, 125 specialisten, 2000 medewerkers en 80 vrijwilligers in Gouda. Het is een ambitieus, modern en ondernemend ziekenhuis: kwaliteit staat hoog in het vaandel en haar doel is goed bereikbare specialistische zorg bieden in een gastvrije omgeving. Het GHZ is het eerste ziekenhuis in Nederland dat zowel in het bezit is van het internationale keurmerk ISO 9001 (voor kwaliteit) als het NTA 8009 (voor veiligheid). Op 1 februari 2014 is een nieuwe organisatiestructuur ingevoerd, waarbij verschillende resultaat verantwoordelijke eenheden (RVE's) zijn geclusterd, terwijl de medisch leiders van de afzonderlijke RVE's eindverantwoordelijk blijven en rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur.
 
Iedere clustermanager en ieder hoofd van een ondersteunende afdeling heeft één aanspreekpunt binnen de afdeling HRM. Het ziekenhuis hanteert het uitgangspunt dat iedere medewerker verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen ontwikkeling. Voor de afdeling HRM betekent dit dat ze de klant (de Raad van Bestuur, de medisch leiders, clustermanagers, afdelingshoofden, teamleiders en de medewerkers) op professioneel en hoogwaardig niveau adviseert en ondersteunt. De afdeling HRM wordt aangestuurd door een manager HRM en bestaat uit 6 adviseurs, een Arbocoördinator en de Servicedesk (6 medewerkers). Per 1 september verlaat één van de adviseurs de organisatie en we zoeken nu voor het Groene Hart Ziekenhuis een nieuwe senior HRM-adviseur.
 

De Functie

De senior HRM-adviseur is de gesprekspartner voor het bestuur, de medisch leiders, clustermanagers, afdelingshoofden en teamleiders. Deze functie kent 4 hoofdelementen:
 • Het ontwikkelen en implementeren van diverse organisatiebrede HRM-projecten (denk bv. aan zelfroosteren, duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning). In deze rol wordt van je verwacht dat je, naast het initiëren en uitrollen, ook de verantwoordelijkheid neemt voor het structureren en borgen van deze trajecten.
 • Het adviseren en ondersteunen van de medisch leiders, clustermanagers, afdelingshoofden en teamleiders. De nieuwe verdeling is nog niet definitief maar waarschijnlijk heb je 1 cluster en 1 grote stafafdeling als klant. Je gaat met hen in gesprek over strategische, tactische en operationele elementen van het HRM-beleid. Je bespreekt de analyse van de HRM-P&C-cyclus, brengt effecten in kaart en adviseert ze over mogelijke keuzes.
 • Je vertaalt in- en externe ontwikkelingen naar relevant en toepasbaar beleid voor je klanten. Je adviseert hen over complexe verzuim-, functionerings- en ontslagtrajecten en je ondersteunt hen bij de verdere organisatie-, team- en leiderschapsontwikkeling. Eigen verantwoordelijkheid is en blijft hierbij het uitgangspunt.
 • Het bijwonen van afdelingsoverleggen en in teamverband bijdragen aan de ontwikkeling van het HRM-beleid.
 • Naast bovenstaande onderwerpen is iedere adviseur een specialist op een specifiek onderwerp; denk hierbij onder meer aan FWG, WIA en het geven van diverse (vaardigheids)trainingen.

 

HET PROFIEL

Dit is een mooie uitdaging voor iemand die professioneel en klantgericht adviseert en de discussie niet schuwt. Die kwaliteit biedt en tegelijk heel pragmatisch is. Een stevige persoonlijkheid met een groot relativeringsvermogen. De essentie is dat je met behoud van de relatie de klant goed ondersteunt en haar wijst op haar verantwoordelijkheid. Je bent flexibel en beschikt over een ruime mate van organisatiesensitiviteit. Je bent initiatiefrijk en een gestructureerde denker. Je bent een conceptueel sterke, analytische HRM-professional die een heldere visie heeft op het vak. Je schakelt soepel op alle niveaus en je weet je goed staande te houden in een weerbarstige context.

 

Het Profiel

 • Een afgeronde academische opleiding is een vereiste; aanvullende specialisatie(s) in het vakgebied zijn een pré;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als HRM-adviseur, bij voorkeur in een omgeving met hoogopgeleide professionals;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en implementeren van HRM-projecten en - beleid;
 • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken;
 • Je bent een professionele gesprekspartner op ieder niveau;
 • Je beschikt over realisatiekracht en probleemoplossend vermogen.
We zoeken een ambitieuze kandidaat die geen ervaring in de zorg hoeft te hebben, maar wel op overtuigende wijze kan motiveren waarom deze baan bij het Groene Hart Ziekenhuis bij hem of haar past.

 

Aanbod en procedure

De nieuwe collega start in FWG 60 van de Cao Ziekenhuizen (max. € 4.177,= bruto per maand op basis van 36 uur) en heeft de potentie om door te groeien naar FWG 65 (max. € 4.916,= bruto per maand). In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden. Nicoline Franken van Bosman & Vos begeleidt deze procedure. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 24 augustus. De intakegesprekken bij ons bureau vinden plaats tussen 27 augustus en 1 september en de gesprekken bij het Groene Hart Ziekenhuis vinden plaats in september. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Uw CV met motivatie zien we graag via onze website: www.bosmanvos.nl/vacatures.
 

Deel deze pagina in uw netwerk