nicoline

Stafmedewerker - bestuurssecretaris Huisartsgeneeskunde AMC (32-36) Amsterdam

Sluitingstermijn

Organisatie

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam is een van de acht universitair medische centra in Nederland en wordt op het gebied van de academische geneeskunde gerekend tot de internationale top. Als universitair medisch centrum heeft het AMC drie hoofdtaken: behandeling van patiënten, het doen van medisch-wetenschappelijk onderzoek en het verzorgen van onderwijs en opleiding. De zorg, onderwijs en onderzoek zijn er op gericht om de gezondheid en kennis over gezond zijn en blijven in onze maatschappij te verbeteren. AMC staat voor zinnige en betaalbare zorg. In 2018 gaat het AMC bestuurlijk fuseren met het VUmc.

De afdeling Huisartsgeneeskunde AMC
De afdeling huisartsgeneeskunde  van het AMC is verantwoordelijk voor huisartsgeneeskundig onderzoek, onderwijs, opleiding en huisartsgeneeskundige zorginnovatie. Zij verzorgt onderwijs aan medisch studenten, huisartsen in opleiding en externe opleidingen. Er wordt (klinisch) onderzoek verricht op het gebied van hart- en vaatziekten, medische ethiek, oncologie, seksueel overdraagbare aandoeningen en onderwijs/opleiden.

Daarnaast stimuleert de afdeling innovatie van zinvolle eerstelijns zorg. De afdeling heeft ongeveer 150 medewerkers. Als stafmedewerker van de afdeling heb je vooral te maken met de ongeveer 70 medewerkers van de secties research, ethiek en basisopleiding. 

De Functie

De stafmedewerker ondersteunt en ontzorgt het managementteam van de afdeling Huisartsgeneeskunde. Je bent de spil op de afdeling en ondersteunt het management bij de organisatie en uitvoering van de bedrijfsmatige processen van de Huisartsgeneeskunde op het gebied van beleidsvoorbereiding en –uitvoering, HR, financiën en research.  Je ontwikkelt en adviseert over het verbeteren van afdelingsspecifieke processen, werkt dit uit in concrete procedures en instrumenten en zorgt voor de implementatie hiervan. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van de medewerkers van de afdeling in de toepassing van dit beleid.

De stafmedewerker geeft direct leiding aan het secretariaat van 5 fte. Je bent verantwoordelijk voor onderstaande deelgebieden:

 • Managementondersteuning bij beleidsvoorbereiding  en -uitvoering: o.a. beleidsplanning en onderwijsplanning,  coördinatie en opvolging besluiten,  dagelijkse ondersteuning hoofd van de afdeling, van de hoogleraar medische ethiek en ondersteuning bij research.
 • HR-beleid: Ondersteuning van het afdelingshoofd bij de uitvoering van diverse HR-processen: o.a. operationeel management, ziekteverzuim, beoordelings- en functioneringsgesprekken van het secretariaat. Voor HR advies is er ondersteuning vanuit een HR adviseur van het AMC.
 • Financiën; Ondersteuning van de sectiehoofden bij de uitvoering van diverse financiële processen: o.a. coördineren en implementeren van werkprocessen ten behoeve van de afhandeling van declaraties, facturen, begrotingen, en offertes ten behoeve van de afdeling Huisartsgeneeskunde. Voor financieel advies werk je nauw samen met een controller van het AMC.

Heb jij een passie voor de zorg? Ben jij die duizendpoot die in een uitdagende academische omgeving wil werken en herken jij je in onderstaand profiel, dan maken we graag kennis met je.

Het Profiel

Je bent de spil van de afdeling, je ontzorgt waar mogelijk  het MT. Je bent de vraagbaak van de afdeling, weet de meeste vragen te beantwoorden maar kunt ook nee zeggen. Je coördineert en delegeert. Met humor en sensitiviteit spreek je collega’s aan en ben je tevens sparringpartner voor het MT. Je geeft feedback, en je vraagt feedback. Je bent proactief, doortastend en een kei in organiseren. Tevens ben je nauwkeurig, zorgvuldig en hecht je aan volledigheid. Daarnaast ben je oplossingsgericht en daarin creatief ook al kan de weg naar de oplossing lang zijn. Faciliteren en ondersteunen is jou op het lijf geschreven. We zoeken een bestuurssecretaris-stafmedewerker die graag een stap wil zetten naar een complexe zorgorganisatie.

We zoeken kandidaten:

 • met een relevante HBO of WO opleiding (is vereist);
 • met organisatorische kwaliteiten;
 • die kennis hebben van en ervaring met ondersteuning van management;
 • met een dienstverlenende, oplossingsgerichte, proactieve, flexibele houding en die beschikken over communicatieve vaardigheden;
 • die innovatief kunnen denken en verbetering aan kunnen brengen in werkprocessen;
 • die vaardig zijn in het opstellen van beleid- en adviesstukken;
 • met goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • die een dienstverlenende, ondersteunende functie kunnen combineren met een zelfstandige functie met eigen verantwoordelijkheden.

Je herkent je in onderstaande competenties:

 • Organisatie sensitief
 • Leergierig en nieuwsgierig
 • Analytisch sterk
 • Resultaatgericht en besluitvaardig
 • Zelfstandig en geduldig
 • Procesmatig
 • Autonoom
 • Verbindend en vasthoudend

Aanbod en procedure

De functie van stafmedewerker is ingeschaald in schaal 9 conform de cao Universitaire Medische Centra en bedraagt, afhankelijk van ervaring, op basis van 36 uur per week maximaal € 3.837,= per maand. Het dienstverband is tijdelijk voor de duur van een jaar. Daarna worden de functies geëvalueerd en mogelijk herzien.

De reactietermijn voor deze vacature sluit op 15 februari 2018, waarna selectiegesprekken bij Bosman & Vos zullen starten. Een (case) assessment maakt mogelijk deel uit van de procedure. Voor vragen en een uitgebreide functieomschrijving kun je contact opnemen met Nicoline Franken van Bosman & Vos. Contact opnemen kan via de mail nfranken@bosmanvos.nl.

Je cv met motivatie (bij voorkeur een Word document) zien we graag tegemoet.


Deel deze pagina in uw netwerk