ingrid 1504 85 Banner

Strategisch adviseur 32 uur (Arnhem)

Organisatie

Onze klant, de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is een complete hulpverleningsorganisatie op het terrein van brandweer, volksgezondheid en rampen voor de veiligheidsregio Gelderland-Midden. De VGGM behartigt de belangen van zestien gemeenten en hun 650.000 inwoners. Onder het motto “zonder elkaar werkt het niet, met elkaar werkt het beter!” zijn de medewerkers van de VGGM op elkaar ingespeeld.

De sector Facilitaire Zaken ondersteunt de sector Brandweer en de sector Volksgezondheid en bestaat uit 2 afdelingen: financiën en control en advies en services. Onder advies en service vallen P&O, communicatie, juridische zaken, ICT, kwaliteit en facilitaire zaken. De afdeling telt ongeveer veertig medewerkers, verdeeld over drie afdelingen:
  1. Bureau Services: het front office van de afdeling met de uitvoerende taken op het gebied van salaris- en personeeladministratie, facilitaire zaken en communicatie; aangestuurd door een bureauhoofd;
  2. ICT: een recent gevormde nieuwe eenheid, aangestuurd door de informatiemanager;
  3. Advies: in dit onderdeel zijn de tien adviseurs (P&O, juridisch, communicatie, kwaliteit en facilitair) werkzaam die belast zijn met het adviseren van het lijnmanagement en dus met de meer beleidsmatige aspecten van de organisatie.

Complexe vraagstukken met een strategisch karakter (bv. de decentralisatie van jeugdzorg naar de gemeente) en een aantal projecten (voorbeelden zijn de integratie van 12 regionale brandweerkorpsen met 200 beroepskrachten en 1000 vrijwilligers, de invoering van het nieuwe werken en de doorontwikkeling van facility management) vergen veel tijd en aandacht. Daarom is besloten om extra ondersteuning aan te trekken en versterking voor de afdeling te zoeken. Voor deze nieuwe functie, die volop in ontwikkeling en dus aan verandering onderhevig is, zoeken wij kandidaten.

De Functie

Als strategisch adviseur ben je verantwoordelijk voor:
• het verhogen van de kwaliteit van de adviezen, het beleid en de instrumenten;
• het ontwikkelen, leiden en implementeren van een aantal projecten;
• het vertalen van strategische ontwikkelingen naar relevant, toepasbaar en kwalitatief goed beleid en instrumentaria;
• bijdragen aan visie ontwikkeling op dienstverlening;
• het bevorderen van integrale advisering;
• op termijn de mogelijkheid om een team van medewerkers aan te sturen;
• het ondersteunen van en sparren met de manager Advies en Services;
• in- en extern relatiebeheer.
De conclusie: een functie waarin je een bijdrage levert aan de totstandkoming van een klantgerichte, integrale adviesafdeling die kwalitatief hoogwaardige service biedt en diensten levert aan haar klanten en daarbij de verantwoordelijkheid draagt voor een aantal relevante projecten.

Het Profiel

We zoeken kandidaten met academisch werk- en denkniveau en generieke management ervaring, bij voorkeur opgedaan in een functie waar je verantwoordelijk was voor bedrijfsvoering. Je hebt aantoonbare affiniteit met P&O en facilitaire zaken en je hebt meerdere malen een team van professionals aangestuurd. Je hebt ruime ervaring met en veel kennis van facilitaire advisering en hoogwaardige dienstverlening. Je weet wat het betekent om zaken niet over te nemen maar wel de regie te houden. Je hebt talent voor het ontwikkelen, aansturen en implementeren van projecten. Je bent analytisch en behoudt het overzicht. Je vindt het leuk om te sparren met je collega’s en je bent in staat om over de grenzen van je eigen afdeling te kijken. Je zoekt daarbij de samenwerking op en kan, met behoud van de relatie, een goede en stevige discussie voeren. Ervaring in deze sector is niet vereist, bestuurlijke sensitiviteit wel. Je moet snappen wat het betekent om in een dergelijke context te opereren. Dit vereist enerzijds maximale flexibiliteit, anderzijds stevig kunnen begrenzen en daartussen kunnen en willen bewegen. Iemand die in staat is en het leuk vindt om mee te sturen op efficiency, snelheid, slagkracht en flexibiliteit in deze organisatie. Kortom, we zoeken een hoogwaardige adviseur met management kwaliteiten bij wie passie voor beleid en kwaliteit voorop staat.

Aanbod en procedure

Het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.005,= bruto per maand (bij een 36-urige werkweek). Er wordt een arbeidsovereenkomst voor een jaar aangeboden met de intentie om dit goed functioneren om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 18 april 2012. De intakegesprekken bij ons bureau voeren we tussen 20 april en 3 mei. De gesprekken bij de Veiligheids- en Gezondheidsregio vinden in de laatste twee weken van mei plaats. 

Deel deze pagina in uw netwerk