francine

Teamleider Financiële Administratie (36 uur) Waalwijk

Sluitingstermijn

Organisatie

Prisma is een organisatie in ontwikkeling, die mensen met een verstandelijke beperking helpt bij het verwerven van een eigen plek in de Brabantse samenleving. Ze ondersteunt cliënten in alle levensfasen –en gebieden en dragen bij aan een waardevol leven, waarover de cliënt zelf regie voert. De persoonlijke behoeften, individuele mogelijkheden en talenten zijn daarbij het uitgangspunt. Prisma doet dit met circa 2200 medewerkers 900 vrijwilligers en € 116 miljoen omzet.

Door alle transities in het sociaal domein heeft Prisma gekozen voor de verdieping van de kern van de zorg in haar strategie 2017-2020. De focus ligt op innovatie en het vergroten van de externe samenwerking en de klant en de markt worden centraal gesteld. Ook de interne organisatie is hierop aangepast. In 2016 is besloten om een explicietere verbinding tussen primair proces en staf te realiseren. Deze keuze betekent ook een omslag van taak- naar procesgericht werken. Dat heeft als gevolg dat de verschillende disciplines binnen de organisatie hun bijdrage leveren en met goede samenwerking en afstemming tot optimale werkprocessen moeten gaan komen. Een boeiend verandertraject.

Om de financiële processen in goede banen te leiden is de afdeling financiën ingericht met planning & control, financiële administratie, zorgadministratie, salarisadministratie en projectadministratie. Onder aansturing van de manager financiën werken hier in totaal 40 medewerkers. Per onderdeel is er een teamleider voor de directe aansturing van de werkprocessen. De financiële administratie bestaat uit 15 medewerkers die zich bezig houden met debiteurenadministratie, crediteurenadministratie, grootboek en salarisadministratie. Ze vormen een belangrijke schakel in het financiële proces. Op dit moment stuurt een interim teamleider het team aan en we zijn op zoek naar een energiek persoon die dit van hem overneemt.

De Functie

Je bent als teamleider verantwoordelijk voor de oplevering van de periodieke financiële rapportage (inclusief cijferanalyse), belastingaangiftes, beheer vaste activa, voeren van een projectadministratie, beheer tussenrekeningen en liquiditeitenbeheer. Je draagt zorg voor een goed ingerichte administratieve organisatie en informatiestructuur. Dat betekent dat je zorgt voor het uitvoeren, beheren, verbeteren en implementeren van de financiële processen (conform AO/IB). Je levert een bijdrage aan het leveren van (financiële rapportage) door het opstellen van periodieke (maand-, kwartaal-, en jaarrapportages) en ad-hoc managementrapportages.

Je analyseert, volgt marktontwikkelingen, denkt tactisch mee en vertaalt plannen naar de interne systemen en processen. Je levert een bijdrage aan het meer standaardiseren hiervan. Dat betekent dat je de werkprocessen optimaal stroomlijnt, wet- en regelgeving volgt en verwerkt. Je faciliteert en stimuleert de samenwerking en verbinding tussen je medewerkers onderling, de collega’s van de afdeling financiën en de regio’s. Je transformeert je team van taak naar proces-gestuurd werken en coacht hen in wat verwacht wordt aan vaardigheden, kwaliteit, deskundigheid en pro-activiteit. Dat betekent dus ook dat je verantwoordelijk bent voor de budgettering en forecast voor je eigen afdeling. Daarnaast onderhoud je interne (managers, teamleiders, ondersteuning) en externe contacten (bank, accountant). Ten slotte werk je nauw samen met de zorgadministratie en planning & control, en rapporteer je aan de manager financiën.

Het Profiel

Je beschikt over natuurlijk leiderschap en hebt dit ondersteund met een relevante bedrijfseconomische opleiding op HBO niveau. Je hebt minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring en aantoonbare ervaring met het leiden van veranderprocessen. Je hebt ruime ervaring met het inrichten en verbeteren van financiële werkprocessen en applicaties, zodat het werk geen verrassingen meer kent. Je bent vaardig in het communiceren, verbinden, initiëren, motiveren, feedback geven, onderhandelen en het overbruggen van belangen of tegenstellingen. Je staat stevig in je schoenen en hebt gevoel voor verhoudingen en historie. In deze functie is het belangrijk dat je kennis van of ervaring hebt met:

  • de inrichting (stamgegevens) van ERP systemen (Account View is een pre) en toepassing geautomatiseerde oplossingen (m.n. MS Excel op gevorderd niveau (formules, draaitabellen);
  • het snel doorgronden van een boekhouding, het tijdig signaleren van eventuele lacunes en doen van voorstellen ter verbetering;
  • opstellen jaarrekening en periodieke rapportages;
  • ruime relevante werkervaring, in een organisatie met een soortgelijke omvang als Prisma en in het leiden van een administratie bestaande uit 15 personen;
  • sterk analytisch vermogen;
  • onderlinge verhoudingen en processen stroomlijnen;
  • begeleiden van persoonlijke ontwikkeling.

Qua persoon zoeken we een energieke persoonlijkheid, die zelfstandig werkt, betrouwbaar, proactief en accuraat is.

Aanbod en procedure

Het salaris is marktconform en afhankelijk van ervaring ingeschaald in de cao gehandicaptenzorg. Het contract is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Waarom je belangstelling hebt zien we graag uiterlijk 2 juli 2017 tegemoet. De intakegesprekken vinden in Rijswijk plaats op 5 en 6 juli De 1e ronde gesprekken bij Prisma zijn op 12 juli en de tweede op 17 juli. De procedure wordt begeleid door Francine van Rosmalen.


Deel deze pagina in uw netwerk