nicoline

Teamleider(s) Klantcontactcenter (32-36 uur) Den Haag

Sluitingstermijn

Organisatie

Stichting het Juridisch Loket is erop gericht de burger op een open en transparante manier gratis hoogwaardige juridische informatie en advies te verstrekken. Het Juridisch Loket is er voor alle burgers met een juridische vraag, waarbij kwetsbare groepen in de samenleving  zoals ouderen, laagopgeleiden, mensen met beperkte sociale vaardigheden en personen met een andere culturele achtergrond - speciale aandacht krijgen. Het Juridisch Loket is een zakelijke betrouwbare gesprekspartner die de weg wijst in het recht en tevens een rol speelt in het aanbieden van alternatieve geschillenbeslechting. De organisatie is ambitieus, staat midden in de maatschappij en biedt haar medewerkers een stimulerende werkomgeving.

Het Juridisch Loket is een landelijk werkende organisatie met 30 vestigingen. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht (Hoog Catharijne) worden deze 30 vestigingen ondersteund door de verschillende stafafdelingen: Marketing & Communicatie, Finance & Facilities, ICT en HR. Bij de 30 vestigingen en het contactcenter in Zutphen werken in totaal circa 250 deskundige juristen die gemiddeld 800.000 vragen per jaar beantwoorden.

Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door de Raad voor Rechtsbijstand en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het Juridisch Loket bestaat uit een lijn- en een staforganisatie. De algemeen directeur is tevens bestuurder van de stichting.

Het Juridisch Loket staat dicht bij de klant en is een innovatieve organisatie die zich voortdurend aanpast aan politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen en de vraag naar de dienstverlening van het Juridisch Loket, vragen om een constante focus op de juiste organisatie- en dienstverleningsmodellen. Dit brengt verantwoordelijkheden met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit en toegankelijkheid. In 2017 legt het Juridisch Loket de focus op het verbeteren van de dienstverlening o.a. door middel van het opzetten van een centraal klantcontactcenter in Den Haag.

Voor het nieuw te vormen Klantcontactcenter zoeken wij een of twee Teamleiders met een moderne visie op klantbediening.

De Functie

Je bent verantwoordelijk voor het verankeren van kwalitatief hoogstaande dienstverlening binnen je team en binnen het Klantcontactcenter als geheel (in samenwerking met overige teamleiding). Je coacht  en begeleidt een team van juridische medewerkers (10 – 15 personen) door middel van (o.a.) coaching gesprekken en het doorlopen van een HR – cyclus.

Je draagt zorg voor het realiseren van de door het management vastgestelde KPI’s en targets van je team. Je motiveert en inspireert je team met als doel de klanttevredenheid, de kwalitatieve én kwantitatieve doelstellingen te verhogen of zelfs te overtreffen. Je bent proactief en denkt actief mee  met het management over eventuele verbeterprocessen. Gedurende piekmomenten ben je werkzaam in het primaire proces en verstrek je juridische informatie en advies aan klanten van het Juridisch Loket.

Ten aanzien van je team en het Klantcontactcenter heb je een sterk verbindende rol en ben je verantwoordelijk voor:

 • Het  werven en selecteren van juridisch medewerkers en stagiaires, samen of onder verantwoordelijkheid van de manager Klantcontactcenter
 • Het voeren van personeelsgesprekken met juridisch medewerkers
 • Het maken van de teamplanning en bewaken van de voortgang, in samenspraak met de planner
 • Het (laten) uitvoeren van coachtrajecten bij juridisch medewerkers
 • Het geven van werkinstructies en -aanwijzingen aan de juridisch medewerkers
 • Het signaleren van relevante juridische ontwikkelingen en hierop actie ondernemen
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren t.a.v. het dienstverleningsconcept van de telefonische en eventueel andere digitale klantcontacten

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de performance van je team, d.w.z. je stuurt op de kwalitatieve en kwantitatieve output van je team. Je bent  (in-)direct verantwoordelijk voor het functioneren en beoordelen van de juridisch medewerkers en stagiaires van je team en  mede verantwoordelijk voor de realisatie van een positieve werksfeer, een open communicatie en goede werkomstandigheden.  Je rapporteert aan de Manager Klantcontactcenter en werkt in het Klantcontactcenter zeer nauw samen met de andere Teamleiders en de Planner.

Het Profiel

Ben jij die pro/actieve Teamleider die dit Klantcontactcenter op een innovatieve manier vorm en inhoud gaat geven samen met de Manager Klantcontactcenter?  Wij zijn op zoek naar teamleider(s) met leiderschapskwaliteiten en lef. Je handelt naar de waarden van het Juridisch Loket en je stimuleert jouw team optimale dienstverlening te leveren voor de klanten van het Juridisch Loket. Als Teamleider ben je zeer resultaatgericht en kun je je Teamleden aanspreken om continu de operationele resultaten te verbeteren. Je bent in staat om je team verder te ontwikkelen op kennis en inhoud. Je bent klantgericht, sterk in plannen en organiseren, creatief en gericht op samenwerking binnen de organisatie en je streeft naar gezamenlijke successen.

 • Voltooide relevante HBO of WO opleiding
 • Meerjarige ervaring in de juridische dienstverlening
 • Ervaring met het leiding geven aan professionals
 • Ervaring als Leidinggevende in een Klantcontactcenter (bijvoorbeeld bij een rechtsbijstand verzekering of zorgverzekering)
 • Ervaring met coaching trajecten is een pré
 • Oog voor talent en in staat om talenten te laten ontwikkelen
 • Zeer sterke communicatieve vaardigheden
 • Zelfstandig kunnen werken

Aanbod en procedure

Het maximale maandsalaris bedraagt bij de opstart maximaal € 4000,- bruto op basis van een 36-urige werkweek conform de CAO Rechtsbijstand salaris schaal J. Het betreft een dienstverband voor de periode van één jaar en verlenging behoort tot de mogelijkheden. De inschrijftermijn sluit op 15 september 2017. De gesprekken bij Bosman & Vos (Rijswijk) vinden plaats vanaf 15 september.  Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Voor vragen kan je contact opnemen met Nicoline Franken, nfranken@bosmanvos.nl.
Je CV met motivatie zien we graag tegemoet.


Deel deze pagina in uw netwerk