Teamleider Sociaal Werk (24 uur) Welzijn Hoeksche Waard

Sluitingstermijn

Organisatie

Stichting Welzijn Hoeksche Waard (verder te noemen Welzijn Hoeksche Waard) werkt aan sociaal vitale kernen waarin iedereen mee kan doen. De stichting inventariseert vragen van inwoners, brengt initiatieven van inwoners en organisaties bij elkaar en ondersteunt degenen die dat willen en nodig hebben. De medewerkers en vrijwilligers weten wat er leeft in de dorpen en spelen daar op in. Samen willen zij ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de Hoeksche Waard! En dat onder het motto: Met elkaar, voor elkaar.

Welzijn Hoeksche waard heeft de ambitie om de voorkeursaanbieder te zijn van sociaal werk en welzijnsdiensten in de regio.

Bij Welzijn Hoeksche Waard zijn 35 medewerkers werkzaam en ruim 600 vrijwilligers actief. De stichting heeft 3 vakinhoudelijke teams (jeugd- en jongerenwerk, vrijwillige inzet & informele hulp en sociaal werk), deze teams worden ondersteund door een faciliterend team. De leidende werkmethodiek is kerngericht werken, waardoor de aandacht voor eigenheden en verschillen van de dorpen en kernen voorop blijft staan.

Welzijn Hoeksche Waard heeft een omzet van circa € 2 miljoen en is financieel gezond. De stichting wordt aangestuurd door een directeur/bestuurder. Voor het team sociaal werk zoeken wij een teamleider sociaal werk. De teamleider maakt onderdeel uit van het MT en rapporteert aan de directeur/bestuurder.

De Functie

Operationele en tactische schakel
Als teamleider sociaal werk ben je operationeel en tactisch verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van de organisatie in de Hoeksche Waard. Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen samengevoegd tot één nieuwe gemeente: De Hoeksche Waard. Thema’s die spelen zijn inclusie, preventie, mantelzorg, eenzaamheid, dementie en zorg voor kwetsbare senioren die steeds langer zelfstandig wonen. Je bent dan ook samen met je teamleden het gezicht naar buiten toe in de regio. Je levert samen met je team maatwerk aan de verschillende dorpen en kernen zonder het grote geheel uit het oog te verliezen. Je onderhoudt contacten met de gemeente, organisaties op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Verantwoordelijk, coachend en ondersteunend
Je geeft leiding aan tien teamleden die allemaal hun eigen taken en functiegebieden hebben. 
Dagelijks zijn de zes sociaal werkers en de vier sociaal makelaars aan het werk in de regio om het verschil te maken, verbinding te leggen, hulp te bieden en hun zichtbaarheid te vergroten. Je stuurt als teamleider dan ook veel op afstand waarbij je coacht en ondersteunt. Je staat voor je team, je straalt rust uit, ook al heb je het op momenten druk met vele zaken die tegelijkertijd op je af komen. Je bent bij uitstek degene die knopen doorhakt om anderen te stimuleren doelen te bereiken. Je bent dan ook zichtbaar en vindbaar om met je teamleden te sparren.

Lid MT
Als lid van het MT ben je met je collega teamleiders, de stafmedewerker en de directeur/bestuurder direct verantwoordelijk voor de organisatie. Je hebt een frisse blik op personeelsbeleid en organisatie – inrichting. Je bewaakt het budget en stuurt waar nodig bij; ontwikkelingen binnen het domein volg je op de voet.
Je werkt mee aan het opstellen en uitvoeren van het strategisch beleid.

Het Profiel

Je hebt kennis van de ontwikkelingen in het sociaal domein, je weet wat een sociale professional doet en je weet welke ontwikkelingen spelen binnen wijkteams. Tactische vraagstukken weet je op een “no nonsens” manier te vertalen richting je team, waarbij je vertrouwen uitstraalt en vertrouwen in elkaars kunnen stimuleert. Je bent nuchter en bescheiden van aard en bekend met de regio Hoeksche Waard.

 • Inhoudelijk ben je sterk, maar je steekt zeker je handen uit je mouwen;
 • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding Social Work (CMV, SPH, MWD) of vergelijkbaar;
 • Je hebt enkele jaren management ervaring opgedaan waarbij je één of meerdere teams hebt  aangestuurd;
 • Je bent een echte netwerker waarbij je op verschillende niveaus weet te schakelen;
 • Je hebt gevoel voor en kennis van sociaal werk;
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van teams;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken;
 • Je volgt de ontwikkelingen binnen het sociaal domein en speelt hier op in;
 • Je bent gericht op communicatie en legt gemakkelijk contact;
 • Je bent gewend om te sturen op een budget;
 • Je kunt verschillende ballen in de lucht houden en bewaart de rust;
 • Je bent in het bezit van een auto.

Aanbod en procedure

De functie is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Sociaal Werk. Het maximum salaris bedraagt € 4.735,= bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Je kunt gebruik maken van het individueel keuzebudget en een loopbaanbudget voor het volgen van verschillende opleidingen.
anstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
Je kunt tot en met 24 maart op deze functie reageren (uitsluitend middels Word documenten) via onze website.
De intakegesprekken bij ons bureau in Rijswijk worden gevoerd op maandag 1 en dinsdag 2 april. De gesprekken bij Welzijn Hoeksche Waard worden in de periode van 8 april tot en met 17 april gevoerd. De procedure wordt begeleid door Ingmar Wielenga van Bosman & Vos.
Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zijn een verplicht onderdeel in de procedure.


Deel deze pagina in uw netwerk