nicoline

Teammanager Zorgbalans (32-36 uur) Haarlem

Sluitingstermijn

Organisatie

Zorgbalans biedt zorg en ondersteuning aan mensen die dat echt nodig hebben. Dat doet Zorgbalans bij mensen thuis, in ontmoetingscentra en woonzorgcentra. Zorgbalans gaat uit van de vragen, wensen en mogelijkheden van hun cliënten, veelal ouderen en chronisch zieken. Belangrijke kernwaarden in het werk bij Zorgbalans zijn respect, vertrouwen, verantwoordelijkheid, openheid en zelfstandigheid. Zorgbalans staat voor een mooie belofte aan haar cliënten; medewerkers zoeken altijd samen met de cliënt naar een oplossing, wel voor iedereen maar waarbij er verschil mag zijn.

Zorgbalans organiseert de zorg en ondersteuning zoveel mogelijk in de buurt vanuit een klein team. Samen met de partner, familie, andere zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers zoeken ze naar de beste zorg en ondersteuning in iedere situatie. Zorgbalans beweegt mee met de ontwikkelingen in de samenleving en verandert actief om aan te sluiten bij  wat cliënten en de samenleving vragen. De missie van Zorgbalans is: “Wij helpen mensen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk zelfstandig en op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven.” Bij Zorgbalans werken bijna 3000 medewerkers en 950 vrijwilligers; er wonen 12000 cliënten in de woonzorgcentra en er wordt thuiszorg geleverd bij 3600 cliënten.

In de locatie Zuiderhout kunnen mensen revalideren na een ziekenhuisopname of om aan te sterken tussen behandelingen door. In deze locatie is een bijzondere dynamiek door  korte en lange opnames van cliënten. Daarvan hebben een aantal cliënten een psychogeriatrische en/of psychiatrische achtergrond. Er zijn veel opnames en ontslagen; afgelopen jaar waren er 700 mutaties op de 100 bedden die de locatie rijk is. De betrokkenheid van de medewerkers is groot en gastvriendelijkheid is leidend. Locatie Zuiderhout heeft de ambitie om de komende jaren de transmurale zorg uit te breiden, respijtzorg meer op de kaart te zetten, de ambulante zorg te vergroten en de particuliere zorg uit te breiden. In verband met het doorgroeien van de teammanager binnen Zorgbalans zoeken wij voor locatie Zuiderhout een nieuwe teammanager.

De Functie

Je bent verantwoordelijk voor een zo optimaal mogelijke organisatie en de uitvoering van de individuele zorgplannen. Je geeft leiding aan meerdere teams met verpleegkundigen en verzorgenden. Je richt je op het vergroten van de zelfstandigheid van de teams en dit zie je als een uitdaging. Je bent goed in staat op positieve wijze draagvlak te creëren en veranderingen te implementeren en te borgen. Een belangrijke opdracht voor de komende tijd is om de teams verder te begeleiden van wonen en zorg naar complexe ziekenhuis zorg. Hierbij houd je steeds het organisatiebelang in het oog. Je biedt de teams een inspirerende en passende werkomgeving en je creëert randvoorwaarden zodat zij op verantwoorde en efficiënte wijze aan de cliënten op hun afdeling zorg kunnen verlenen. Je levert een bijdrage aan beleidsvorming en productontwikkeling. Je bewaakt en bevordert de kwaliteit en continuïteit van de zorgverlening en zorgt voor de inbedding van processen. Je zorgt ervoor dat het beleid en de dienstverlening van de teams aansluiten op het beleid van het behandel- en herstelcentrum. Daarnaast zorg je ervoor dat de cliënt in hoge mate tevreden is over de aan hem geleverde zorg. Je bent integraal verantwoordelijk voor het behalen van de resultaten op productie, formatie, budget en de organisatie binnen jouw teams. Je stimuleert de ontwikkeling van medewerkers en creëert de randvoorwaarden waardoor medewerkers effectief hun werk kunnen doen. Je bent pas tevreden als het verantwoordelijkheids- en wijgevoel van de locatie bij alle medewerkers is bereikt.
De doelstellingen van locatie Zuiderhout vragen om een ondernemende teammanager met ambitie.  Als teammanager rapporteer je aan de locatie manager.

Het Profiel

Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau. Daarnaast is kennis van managementtechnieken op post-hbo-niveau een pre. Je hebt al enige ervaring opgedaan in een leidinggevende functie in de zorg. Je bent niet de meewerkende manager maar wel de meedenkende manager. Je laat je zien op de werkvloer en verbindt mens met kwaliteit en proces. Je brengt structuur aan maar bent ook flexibel en daarnaast ben je een snelle denker en sta je open voor vernieuwing met een warme zakelijke inslag. Je verbindt binnen met buiten en weet veranderingen te borgen in de organisatie.

Je beschikt over sociale vaardigheden zoals tact, corrigeren, overtuigingskracht, humor en het overwinnen van weerstanden. Er wordt veel van je verwacht. Je bent niet alleen de spin in het web, maar beschikt ook over een warme persoonlijkheid die medewerkers kan motiveren en in beweging brengen. Je bent pro-actief en een sparringpartner voor de locatie manager op inhoud en aanpak. Je bent ondernemend, bruist van energie, kan meebewegen en je denkt in kansen en mogelijkheden. Daarnaast beschik je over een zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Je bent gewend helder en duidelijk te communiceren met zowel de medewerkers als de klant en de familie van de klant.

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in de schaal FWG 60 van de CAO VVT. € 4.407,65 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarbij bouw je pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en ontvang je een eindejaarsuitkering van 7,4 % en vakantiegeld van 8%. Verder ontvang je een uitgebreid pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: Zorgbalans UIT&THUIS met gunstige regelingen voor gemak, gezondheid en ontspanning. Je kunt t/m 14 november 2018 op de functie reageren (bij voorkeur met Word documenten) via onze website. De intakegesprekken bij Bosman & Vos in Rijswijk worden gevoerd in de week van 19 november 2018. De selectie- en adviesgesprekken vinden in de week van 26 november plaats bij Zorgbalans in Haarlem. Een assessment en referentencheck kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Deel deze pagina in uw netwerk