nicoline

Teammanager Zorgbalans (32-36 uur) IJmuiden

Sluitingstermijn

Organisatie

Zorgbalans biedt zorg en ondersteuning aan mensen die dat echt nodig hebben. Dat doet de organisatie bij mensen thuis, in ontmoetingscentra en woonzorgcentra. Zorgbalans gaat uit van de vragen, wensen en mogelijkheden van hun cliënten, veelal ouderen en chronisch zieken. De medewerkers van Zorgbalans doen dat toegewijd, verbindend en vindingrijk als belangrijke kernwaarden.

Zorgbalans organiseert de zorg en ondersteuning zoveel mogelijk in de buurt en de locaties vanuit een klein team. Samen met de partner, familie, andere zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers wordt gezocht naar de beste zorg en ondersteuning in iedere situatie. De organisatie beweegt mee met de ontwikkelingen in de samenleving en verandert actief om aan te sluiten bij wat cliënten en de samenleving vragen. De missie van Zorgbalans is: “uw leven, uw wensen, samen onze zorg”. Bij Zorgbalans werken 3100 medewerkers en 950 vrijwilligers; Zorgbalans draagt zorg voor 1250 cliënten in de woonzorgcentra en er wordt thuiszorg geleverd bij 3600 cliënten.

De Locatie
Het W.F. Visserhuis is een gemeenschap midden in de wijk, waar -vooral oudere- bewoners met diverse achtergronden en beperkingen zich welkom en veilig voelen. Veel bewoners van het W.F. Visserhuis komen uit de directe omgeving van het huis en kennen medebewoners van vroeger uit de straat, de klas of van het werk. De huidige bewoners van het W.F. Visserhuis zijn over het algemeen kwetsbare ouderen met beperkingen op somatisch, psychisch en/of cognitief gebied. Het W.F. Visserhuis verandert van “traditioneel verzorgingshuis” in een woonzorgcentrum waar bewoners intensieve ondersteuning, begeleiding en zorg kunnen krijgen. Het W.F. Visserhuis werkt aan het concept “Net als thuis” (het kennen van de buren, keuze om alleen of in zelf gekozen gezelschap te zijn, samenspel met familie en vrienden), een plek waar het mogelijk is om de eigen manier van leven zoveel als mogelijk voort te zetten. Om het wonen “Net als thuis” vorm te geven zal er in 2020 een grote verbouwing plaatsvinden. Binnen het W.F. Visserhuis werken 170 medewerkers. Voor deze buurtgerichte locatie in IJmuiden zoeken wij een ondernemende teammanager met ambitie.   

De Functie

Als leidinggevende binnen het W.F. Visserhuis ken je de kwaliteiten en wensen en interesses van de medewerkers in hun verdere professionele ontwikkeling. Je bent als teammanager binnen de locatie verantwoordelijk voor de juiste en persoonlijke zorg van alle bewoners. Samen met de locatiemanager stem je af over ontwikkelingen op de locatie en vormen jullie een goedlopend duo. Je bent haar sparringpartner en positieve criticaster.

Je geeft leiding aan meerdere teams met verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden -en facilitaire medewerkers. Je richt je op het vergroten van de zelfstandigheid van de teams en dit zie je als een uitdaging. Je bent goed in staat om op positieve wijze draagvlak te creëren en veranderingen te implementeren en te borgen. Je biedt de teams een inspirerende en passende werkomgeving en je creëert randvoorwaarden zodat zij op verantwoorde en efficiënte wijze aan de cliënten op hun afdeling zorg kunnen verlenen. Je levert een bijdrage aan beleidsvorming en productontwikkeling.

Je bent integraal verantwoordelijk voor het behalen van de resultaten op productie, formatie, budget en de organisatie binnen jouw teams. Je stimuleert de ontwikkeling van medewerkers en creëert de randvoorwaarden waardoor medewerkers effectief hun werk kunnen doen. Het W.F. Visserhuis staat voor enkele uitdagingen:

  • Een grootscheepse verbouwing in 2020.
  • Het op orde krijgen van de formatie.
  • Het doorontwikkelen van de kwaliteit en deskundigheid van medewerkers.
  • Het bereiken van het verantwoordelijkheids- en wij gevoel van de locatie bij alle medewerkers.

Als teammanager rapporteer je aan de locatiemanager.

Het Profiel

Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau. Daarnaast is kennis van managementtechnieken op post-hbo-niveau een pre. Je hebt al enige ervaring opgedaan in een leidinggevende functie in de sector zorg en welzijn. Je bent aan de ene kant intensief aan de slag met de operationele aansturing maar je bent ook de meedenkende en kritische manager. Je legt de verantwoordelijkheid daar waar het hoort en spreekt je collega’s aan. Je laat je zien op de werkvloer en verbindt mens met kwaliteit en proces. Hoewel je wordt ondersteund door een HR adviseur is enige ervaring met HR processen een pre. Je brengt structuur aan en bent duidelijk en open in de communicatie. Je bent pro actief en een sparringpartner voor de locatie manager op zowel inhoud als aanpak. Je hebt lef, vindt verbeteren en vernieuwen leuk en uitdagend.

Je beschikt over sociale vaardigheden zoals tact, aanspreken, overtuigingskracht, humor en het overwinnen van weerstanden. Je bent stevig en je kunt medewerkers motiveren en in beweging brengen. Aan de ene kant ben je flexibel en ‘afspraak is afspraak’ is voor jou belangrijk. Je bent ondernemend, bruist van energie, kan meebewegen en je denkt in kansen en mogelijkheden. Daarnaast beschik je over een zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Het hebben van ervaring met het begeleiden van een groot verbouwingstraject is wenselijk.

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in de schaal FWG 60 van de CAO VVT (max € 4583,96 bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Daarbij bouw je pensioen op bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8.33 % en vakantiegeld van 8%. Verder ontvang je een uitgebreid pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: Zorgbalans UIT&THUIS met gunstige regelingen voor gemak, gezondheid en ontspanning. Je kunt tot 13 januari 2020 op de functie reageren via onze website (bij voorkeur met Word documenten) www.bosmanvos.nl/vacatures. De intakegesprekken bij Bosman & Vos worden in Rijswijk gevoerd. De selectie- en adviesgesprekken vinden plaats op 16 en 23 januari 2020 bij Zorgbalans in IJmuiden. Een assessment en referentencheck maakt onderdeel uit van de procedure. De procedure wordt begeleid door Nicoline Franken van Bosman & Vos. Informatie over deze functie kunt u verkrijgen via mail nfranken@bosmanvos.nl of telefonisch 06 28887623.

 


Deel deze pagina in uw netwerk