crista
 • Twee Senior Adviseurs Bedrijfsvoering Kinder- en Jeugdpsychiatrie | Volwassenenzorg (36 uur | FWG 65) Yulius Rijnmond en Drechtsteden

Twee Senior Adviseurs Bedrijfsvoering Kinder- en Jeugdpsychiatrie | Volwassenenzorg (36 uur | FWG 65) Yulius Rijnmond en Drechtsteden

Sluitingstermijn

Organisatie

Yulius helpt mensen van alle leeftijden met psychiatrische problemen. Bij mensen thuis, bij de huisarts, op een polikliniek, in eigen klinieken, in een beschermde woonomgeving en in 14 scholen voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs. Met rond de 1800 medewerkers is Yulius een grote aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in de Drechtsteden en Rotterdam Rijnmond; met hoofdkantoor in Dordrecht.
Door de groeiende omvang van de organisatie, en door de veelheid aan opgaven en ontwikkelingen in de sector en wet- en regelgeving, is een nieuwe functie ontstaan, de Senior Adviseur Bedrijfsvoering.

De Functie

Yulius is op zoek naar twee senior adviseurs voor de bedrijfsvoering van de Directie Volwassenenzorg en van de Directie Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Een uitdagende functie voor senior adviseurs met lef, inspiratie en een heldere visie op bedrijfsvoering; die hands-on en in samenwerking de gewenste, noodzakelijke verbeteringen realiseren.
Je bekleedt als senior adviseur voor de bedrijfsvoering in de Directie Kinder- en Jeugdpsychiatrie of Directie Volwassenenzorg een belangrijke rol als het gaat om verbeteren en verder optimaliseren van alle bedrijfsvoeringsprocessen. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en bent als geen ander in staat de systeemwereld te verbinden met waar het werkelijk om gaat: het leveren van goede en passende zorg.

Als Senior Adviseur Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor:

 • In een tandem met de business controller ben je in staat de samenwerking op organisatieniveau te versterken door een brug slaan tussen financiën, bedrijfsvoering en het zorgproces, samen met directie en teamleiders.
 • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan een goede bedrijfsvoering en bent medeverantwoordelijk voor de positionering en actuele invulling van de bedrijfsvoeringsprocessen binnen Yulius.
 • Je weet de juiste vragen te stellen waardoor iedereen uitgedaagd wordt om de financiële situatie en ontwikkelingen goed te doorgronden en door te vertalen naar (verbeter)acties.
 • Je initieert, adviseert, ontwikkelt en implementeert actualisering en vernieuwing van relevante bedrijfsvoering processen.
 • Je zorgt ervoor dat monitoring plaats kan vinden, dat informatie toegankelijk en bruikbaar is, zodat kan worden bijgestuurd als dat nodig is. Je stelt verantwoordingsinformatie op en analyseert deze.
 • Je initieert vernieuwing in de bedrijfsvoering en zorgt er met de teamleiders voor uitvoerbaarheid ervan; je werkt op basis van medeverantwoordelijkheid, je monitort en stuurt bij waar nodig.
 • Je zorgt samen met de teamleiders voor verbetering van processen en procedures, met herkenbare resultaten en zichtbare effecten op de bedrijfsvoering.

De Senior Adviseur Bedrijfsvoering werkt op tactisch en strategisch niveau aan het realiseren van de Yulius-doelstellingen en maakt deel uit van het betreffende directieteam.
De Senior Adviseur Bedrijfsvoering valt hiërarchisch onder de Algemeen Directeur Volwassenenzorg c.q. Kinder- en Jeugdpsychiatrie en onderhoudt functioneel een directe lijn met de centrale Yulius-organisatie.

Het Profiel

Voor deze functie, bij Volwassenzorg en bij Kinder- en Jeugdpsychiatrie, zoeken we een vakinhoudelijke senior met herkenbare expertise en werkervaring, bij voorkeur in de zorg/sociaal domein. Een professional die als de bedrijfsmatig adviseur van de betreffende directeuren fungeert. Iemand die soepel kan schakelen tussen detail en helicopterview, tussen concrete dagelijkse acties en innovatieve inspiratie, tussen adviseren en in beweging brengen. Een senior adviseur die de financiële vertaling van plannen en processen begrijpt en kan beïnvloeden; iemand met een scherpe blik en lef, met aanstekelijke energie en zichtbare senioriteit door kennis, expertise en ambitie.
Kandidaten voor een van deze twee functies herkennen zichzelf in deze competenties:

 • Je bent een ervaren adviseur waardoor je als de essentiële schakel in de bedrijfsvoering kunt functioneren tussen directie en teamleiders.
 • Je bent overtuigend en inspirerend in jouw manier van communiceren en bent daardoor uitstekend in staat om de organisatie naar een hoger niveau te tillen.
 • Je hebt ervaring als strategische sparringpartner en ontwikkelaar, als adviseur en aanjager.
 • Je bent sterk in systeem- en proces denken; in staat om vanuit de organisatie brede kaders de bedrijfsvoeringsprocessen in te richten en te optimaliseren.
 • Je schept overzicht en helderheid voor de uitvoeringsorganisatie in een complexe omgeving.
 • Je beschikt over uitstekende kennis met betrekking tot de zorginhoudelijke ontwikkelingen binnen de zorg (bekendheid met de ggz is een pré) en weet dat bedrijfsmatig te vertalen en hanteerbaar te maken binnen een organisatie.
 • Je hebt kennis en inzicht en kunt werken met logistieke zorgprocessen en relevante informatiestromen.
 • Je bent in staat om verbanden te leggen tussen bedrijfskundige vraagstukken en de financiële impact van deze vraagstukken.
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling en veranderingsprocessen.
 • Je hebt een afgeronde opleiding in de richting van bedrijfskunde/bedrijfseconomie.
 • Je beschikt over een aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een aantal jaren relevante werkervaring in de zorg / sociaal en publiek domein; een functie binnen de ggz past bij deze nieuwe uitdaging die je professioneel wilt aangaan.

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in schaal FWG 65 van de Cao ggz, het salaris bedraagt maximaal € 5.439, = bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarbij bouw je pensioen op bij pensioenfonds PFZW en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 % en vakantiegeld van 8 %. Daarnaast heeft Yulius een pakket van aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals opleidingsmogelijkheden. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
Je kunt tot 7 maart 2021 op deze functie reageren via onze website; we lezen in je motivatie voor deze functie graag naar welke Directie daarbij je voorkeur uitgaat.
De (online) intakegesprekken bij ons bureau worden gevoerd tussen 8 en 12 maart 2021.
De 1e gespreksronde bij Yulius vindt plaats tussen 16 en 19 maart 2021.
Een (case-) assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Een integriteitsverklaring en referentenonderzoek maken onderdeel uit van de procedure. Een actuele VOG is vereist. De procedure wordt begeleid door Crista Vonkeman van Bosman & Vos. Informatie over deze functie kun je verkrijgen via mail cvonkeman@bosmanvos.nl of telefonisch via 06 116 478 98.

Over Yulius

Yulius helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. We zijn gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en bieden speciaal onderwijs. Dat doen we op meerdere plekken in de regio's Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. We doen het niet alleen: samen met onze cliënten, leerlingen én partners als wijkteams, huisartsen, woningcorporaties of anderen in de wijk werken we aan de positievegezondheid van onze cliënten en leerlingen.  Samen het verschil!
Jaarlijks behandelen we meer dan 10.000 mensen met lichte of ernstige klachten (basis ggz en specialistische ggz). De meeste mensen worden in hun eigen omgeving begeleid en behandeld: thuis, in de wijk, bij de huisarts of op een polikliniek. Soms zijn de klachten zo ernstig dat tijdelijke opname of verblijf in een beschermde woonomgeving nodig is. We bieden de best mogelijke zorg en gaan uit van de kracht van mensen, niet van hun beperkingen.
Bij Yulius werken ongeveer 1.800 mensen. Bijvoorbeeld psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, ervaringsdeskundigen en orthopedagogen. Maar ook leerkrachten, sociotherapeuten, vrijwilligers en nog veel meer. Samen zetten wij ons 24 uur per dag in om onze zorg en onderwijs zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag en behoefte van onze cliënten en leerlingen. Wij werken verspreid over circa zestig locaties. Het hoofdkantoor staat in Dordrecht.

Yulius Volwassenen psychiatrie

Bijna één op de vier Nederlanders krijgt te maken met psychische problemen. Sommigen leren hier zelf mee om te gaan, anderen hebben ondersteuning, begeleiding en/of behandeling nodig. Yulius helpt hierbij. Thuis, bij de huisarts, op een polikliniek, in een kliniek of in een beschermde woonomgeving. De hulpvraag en het eventuele behandeltraject zijn voor iedereen verschillend. Voor volwassenen biedt Yulius basis-ggz, Wmo-zorg (Wet maatschappelijk ondersteuning) en specialistische ggz. Ons uitgangspunt is dat we de meest effectieve en passende zorg bieden, afgestemd op onze cliënten en hun omgeving.

Yulius Kinder- en jeugdpsychiatrie

Yulius biedt hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen die door psychiatrische problematiek zijn vastgelopen in hun ontwikkeling. Zij kunnen bij Yulius terecht voor specialistische en gerichte diagnostiek en behandeling. Samen met het kind of de jongere én de ouders wordt er een behandelplan opgesteld. Specialisten uit verschillende vakgebieden werken nauw met elkaar samen. De directe omgeving wordt intensief bij de behandeling betrokken. Yulius KJP biedt ambulante hulp, dagbehandeling of klinische behandeling. Een behandeling kan bestaan uit verschillende soorten therapieën, gesprekken of trainingen (individueel of in groepsverband). Welke behandelvorm precies wordt geadviseerd, hangt af van de hulpvraag en de problematiek van het kind en het gezin.

De Yulius-houding en werkwijze

 • Wij zijn makkelijk en direct toegankelijk, je bent er meteen welkom en wordt gastvrij geholpen.
 • We zijn deskundig op onze vakgebieden en leveren op jou gerichte zorg en/of onderwijs.
 • We ontzorgen de patiënt/cliënt/leerling gericht op herstel en/of ontwikkeling en schakelen daarbij ook anderen in waar nodig.
 • We ontwikkelen onze netwerken om domein overstijgend te kunnen denken, werken en leren.
 • We hebben lef om voor complexe problemen nieuwe oplossingen te vinden.

De leidende principes van Yulius:

Samen het verschil
Wij bieden cliënten, leerlingen, hun naasten, collega’s en maatschappelijke partners een duurzaam perspectief. We investeren in samenwerking, ook als het moeilijk wordt.
We pakken regie in samenwerkingsprocessen en over het eigen proces. Daarbij luisteren we naar wat voor de ander het verschil maakt en nemen we verantwoordelijkheid. We respecteren elkaar, werken vanuit vertrouwen en zorgen ervoor dat men zich thuis voelt bij Yulius.
Luisteren
Wij luisteren eerst om te begrijpen wat voor cliënten, leerlingen, hun naasten, collega’s en maatschappelijke partners het verschil maakt.
Dat doen we met ons hart en ons verstand. Zonder vooroordeel en voordat we handelen.
Doen
Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Daartoe tonen we toekomstbestendig ondernemerschap en doen we het goede voor cliënten, leerlingen, collega’s en partners. Dit doen we verstandig en op basis van onze expertise.
Ontplooien
Wij geven iedereen de ruimte om te herstellen, ontwikkelen, leren en groeien.
Dit doen we door het hebben van oprechte aandacht en het stimuleren van talenten. Daarbij geven we de ruimte en mogelijkheden om te ontplooien.
Het maken van fouten hoort daarbij, daar leren we van waardoor we blijven verbeteren.

De koers is naar ‘een toekomstbestendig en onderscheidend Yulius’. De waardenstrategie, in lijn met het verleden, is gericht op maximale aandacht voor de cliënt door vanuit professionele mogelijkheden -inhoudelijk en zakelijk - met cliënten en zijn of haar omgeving samen te kijken naar wat nodig is.


Deel deze pagina in uw netwerk