nicoline

Twee teamleiders acuut complex snijdend (28-36 uur) Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom

Sluitingstermijn

Organisatie

Het Bravis Ziekenhuis levert een breed pakket aan medisch specialistische basiszorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. Bravis levert zorg volgens het motto “dichtbij waar het kan, centraal waar het moet”. De belangrijkste ontwikkelgebieden van het ziekenhuis zijn oncologie, complexe acute zorg en de zorg voor moeder en kind. Voor bepaalde vakgebieden als bariatrie, dermatologie en behandelingen van een aantal zeldzame tumoren bieden ze ook zorg aan patiënten die verder weg wonen.
Het Bravis Ziekenhuis levert medisch specialistische zorg aan ongeveer 270.000 inwoners van het gebied westelijk West-Brabant en oostelijk deel van Zeeland. In 2017 hebben ruim 491.000 poliklinische patiënten Bravis bezocht en zijn er 30.000 opnames geweest. Bravis heeft 5 locaties verspreid over Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen, Oudenbosch en Etten-Leur.  
Het resultaat over 2017 behelst 4,3 miljoen euro op een totale zorgomzet van 304 miljoen euro.

Bravis richt zich op drie kerndoelen:

 1. Het versterken van de patiënt door hem een stem te geven in zijn eigen zorgproces.
 2. Elkaar versterken in de zorgketen.
 3. Het versterken van de ziekenhuisorganisatie door excellent organiseren.

Het Bravis Ziekenhuis zet het belang van de patiënt altijd voorop. Bij de behandeling kijken ze naar wie de beste bijdrage voor de patiënt kan leveren: zorgverleners in of buiten het ziekenhuis. Dat is elkaar versterken. Binnen het Bravis Ziekenhuis denkt en handelt men vanuit vier kernwaarden: Deskundig, Verbindend, Lef en Vrij.
De zorgeenheid acuut complex snijdend van Bravis kenmerkt zich door een vijftal afdelingen waar hard gewerkt wordt met een warme familie cultuur. Binnen deze afdeling werken ongeveer 127 medewerkers. Samen bouwen aan de toekomst met een glimlach en waar successen gevierd worden. De afdeling is een mooie mix van Brabanders en Zeelanders met een bourgondische inslag. Motto van deze afdeling is; Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg!

De Functie

Heb jij het lef om als leidinggevende samen met je team de zorg voor de patiënten nog beter te maken? Dan verwelkomt Bravis je graag bij de zorgeenheid acuut complex snijdend als teamleider.

Je gaat aan de slag op de locatie in Bergen op Zoom. Daar behandelen ze de acute complexe zorg binnen de zorgeenheid acuut complex snijdend.
Het betreft patiënten met een hoog complexe aandoening van de specialismen chirurgie, urologie, gynaecologie en traumatologie.
De zorgeenheid bestaat uit 5 vleugels verdeeld over 3 bouwlagen en beschikt over 100 bedden in totaal. Je ontvangt leiding van een zorgmanager die samen met een medisch manager duaal leiding geeft aan de zorgeenheid. In deze zorgeenheid werk je nauw samen met 5 teamleiders. De zorgeenheid is sinds december 2017 definitief gepositioneerd in Bergen op Zoom en is in een opbouwfase. Als teamleider coach werk je voor een klein deel mee en stuur je jouw mensen aan (ongeveer 25 medewerkers); je stimuleert hun ontwikkeling, je geeft ruimte aan eigen initiatief en je richt je met hen op de kwaliteit van de zorg. Je rol is zowel motiverend als adviserend. Je voert verander- en verbetertrajecten uit binnen de Bravis kaders. Dat doe je samen met je zorgmanager en de individuele vakgroepen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de functionerings- en verzuim gesprekken.
Jouw inzet staat aan de basis van veilig werken, een hoge patiënt- en medewerkerstevredenheid en een effectieve en efficiënte inzet van mensen en middelen. 

Het Profiel

Je denkt in termen van kansen en mogelijkheden en je doet dat vanuit een positief mensbeeld. Je bent initiatiefrijk en creatief. Je wordt gedreven vanuit een duidelijke visie op leiderschap, die gericht is op het faciliteren en coachen van medewerkers en die ruimte biedt aan hun vakmanschap en autonomie. Je hanteert een coachende stijl van leidinggeven. Je voelt aan waar je los moet laten of juist niet, altijd vanuit het belang van de organisatie. In de wijze waarop je communiceert ben je open en transparant. Je bent in staat om in spannende tijden de rust te bewaren en doet dat met de nodige humor.

 • Je hebt een afgeronde HBO-V opleiding of je bent bereid om deze te volgen.
 • Leidinggevende ervaring is een pre.
 • Je hebt een verpleegkundige achtergrond.
 • Je bent vakinhoudelijk en procesmatig deskundig en in staat om met je team de kwaliteit van werken te verbeteren.
 • Je hebt management skills. Je kunt binden, verbinden en aanspreken.
 • Je bent analytisch sterk en resultaatgericht.
 • Je bent een kei in plannen en organiseren en samenwerkingsgericht werken.
 • Je bent gedreven om voortdurend te verbeteren.
 • Je bent sociaal vaardig, zowel in relatie tot je mensen, je patiënten en (interne) klanten.
 • Je bent in staat om met je coachende manier van leidinggeven je team naar een hoger level te brengen.
 • Je werkt mee bij de dagstart in de coördinerende rol.

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in de schaal FWG 55 van de CAO ziekenhuizen. Het maximum salaris bedraagt 
€ 3.917,= per maand bij een fulltime dienstverband.

Je kunt t/m 12 oktober 2018 op de functie reageren via onze website.
De selectie- en adviesgesprekken vinden in de week van 15 en 22 oktober plaats bij het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. Een assessment en referentie check kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Deel deze pagina in uw netwerk