nicoline

Twee Verenigingssecretarissen Nederlandse Internisten Vereniging (32 uur) Utrecht

Sluitingstermijn

Organisatie

De Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) is de wetenschappelijke vereniging voor internisten en internisten in opleiding. De NIV is het aanspreekpunt voor beroepsinhoudelijke en maatschappelijke aangelegenheden betreffende het specialisme Interne Geneeskunde. De vereniging heeft ruim 3500 leden. De voorbereiding van het beleid en de ondersteuning van commissies vindt plaats vanuit het bureau van de NIV. De NIV is tevens het verenigingsbureau voor de 12 verschillende deelspecialistische verenigingen (bijvoorbeeld voor oncologie, hematologie, acute geneeskunde, infectieziekten). Dit bureau is gevestigd in Domus Medica te Utrecht. Op het bureau van de NIV werken 15 medewerkers. Lees meer over de NIV en de 12 deelspecialistische verenigingen (verder te noemen DV-en) op www.internisten.nl.

 Momenteel is de NIV bezig om de samenwerking met de DV-en van de interne geneeskunde te intensiveren. Twee van de grootste DV-en zijn de Nederlandse Vereniging voor Hematologie (NVvH) en de Nederlandse Vereniging Medische Oncologie (NVMO). Beide verenigingen vertegenwoordigen per vereniging ruim 500 artsen en artsen in opleiding die werkzaam zijn op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs betreffende ziekten van het bloed en de bloedvormende weefselen en oncologische ziekten.  De coördinerende functie bevordert de landelijke positie wat betreft patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek en voorkomt versnippering.

Vanwege de intensievere samenwerking met de DV-en heeft de NIV de nieuwe functie van verenigingssecretaris in het leven geroepen. Wij zoeken twee proactieve verenigingssecretarissen voor de NIV.

De Functie

De twee verenigingssecretarissen ondersteunen gezamenlijk 12 DV-en. Als verenigingssecretaris ondersteun je de DV-en op alle mogelijke vlakken, zowel operationeel als organisatorisch. Je bereidt  bestuursvergaderingen voor, notuleert en zorgt voor opvolging van actiepunten. Je bewaakt de jaarcyclus (algemene ledenvergadering, opstellen begroting etc.) van de vereniging door bestuursleden tijdig op de hoogte te stellen. Daarnaast faciliteer je de vereniging optimaal door het verzorgen van alle communicatie binnen en tussen de diverse geledingen van de vereniging. Eenvoudige vragen beantwoord je zelfstandig maar je weet ook wanneer je een vraag binnen de vereniging moet doorsturen. Het up-to-date houden van de ledenadministratie, formulieren, documenten en de website behoort eveneens tot de taken. Je draagt verbeteringen aan en zorgt dat ze geïmplementeerd worden.

Je onderhoudt intensief contact met het dagelijks bestuur. Je bent de spin in het web voor de aan jouw toegekende DV-en. Je bent de verbindende factor tussen de  NIV en de verschillende verenigingen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om inhoudelijke structurele werkzaamheden bij de NIV op te pakken en te ondersteunen zoals kwaliteitsvisitaties en opleidingsvisitaties.

Het is een nieuwe functie binnen de NIV die nog vorm en inhoud moet krijgen. Je werkt binnen een leuk en dynamisch team met afwisselende werkzaamheden met veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je functie.

Heb jij een passie voor het bieden van ondersteuning in de breedste zin van het woord? Ben jij die duizendpoot die in een uitdagende academische omgeving wil werken en herken jij je in onderstaand profiel, dan maken we graag kennis met je.

Het Profiel

Je bent van nature de facilitator, de spin in het web en gewend om je omgeving te ontzorgen. Je bent de vraagbaak van de DV, weet de meeste vragen te beantwoorden maar kunt ook nee zeggen. Je bent proactief, doortastend en een kei in organiseren. Daarnaast ben je oplossingsgericht en daarin creatief. Faciliteren en ondersteunen is jou op het lijf geschreven. Als persoon ben je sociaal actief, open en eerlijk met een grote dosis humor. Daarnaast zoeken we een stevige persoonlijkheid omdat de omgeving dat vraagt en een flexibele persoonlijkheid omdat de functie dat vraagt. 

We zoeken kandidaten met: 
•    Minimaal HBO werk- en denkniveau 
•    Minimaal 3 jaar werkervaring in een gelijksoortige rol
•    Ruime kennis en ervaring van administratieve processen 
•    Klantgericht handelen en denken
•    Organisatorische kwaliteiten, waardoor je in staat bent om mensen te verbinden en te faciliteren
•    Een proactieve, planmatige, accurate en zelfstandige werkhouding
•    Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk 

Je herkent je in onderstaande competenties: 
•    Organisatie sensitief
•    Sterk in Prioriteren
•    Humor
•    Accuraat, gestructureerd
•    Flexibel 
•    Belastbaar
•    Durf, lef en doen
•    Politiek handig en diplomatiek

Aanbod en procedure

Een veelzijdige en dynamische functie binnen een goed gefaciliteerde werkomgeving. In eerste instantie wordt een aanstelling voor 1 jaar (0,8 FTE) geboden, waarna verlenging van het contract tot de mogelijkheden behoort. De NIV heeft een 40-urige werkweek, volgt het arbeidsvoorwaardenpakket van de KNMG en is aangesloten bij het pensioenfonds PGGM. De functie van verenigingssecretaris in ingeschaald in schaal 5 of 6 (afhankelijk van ervaring) van de CAO KNMG. Op basis van 40 uur per week maximaal € 5400,= per maand in schaal 6.
De reactietermijn voor deze vacature sluit op 17 mei 2019, waarna selectiegesprekken bij Bosman & Vos zullen starten.


Deel deze pagina in uw netwerk