francine

Unithoofd Heelkunde 28-32 uur Den Haag

Organisatie

Het HagaZiekenhuis is lid van de Vereniging Samenwerkende Topklinisch opleidingsziekenhuizen en biedt vrijwel alle medisch specialismen. Ruim 3700 medewerkers en 220 specialisten werken vanuit de kernwaarden Zorgzaamheid, Innovatie en Samenwerking. Ze doen dat vanuit locaties (Leyweg, Sportlaan en het Juliana Kinderziekenhuis) en een buitenpoli in Wateringse Veld.
De aansturing gebeurt via Resultaat Verantwoordelijke Eenheden (RVE’s) met elk hun eigen verantwoordelijkheid voor marktontwikkelingen en prestaties. De mening en beleving van de patiënt is belangrijk, omdat zij niet alleen de medische zorg beoordelen, maar ook waarde hechten aan de omgangsvormen. Planetree is een systematiek die dit ondersteunt en waar mee gewerkt wordt.
Binnen de RVE heelkunde, orthopedie, plastische chirurgie en dermatologie is op een verpleegafdeling een vacature ontstaan voor unithoofd. Een afdeling dus met een variatie van redenen waarom patiënten op de afdeling verblijven. De afdeling staat aan de vooravond van een verhuizing van de afdeling naar een gemoderniseerd deel van het ziekenhuis aan de Leyweg. 

De Functie

Je zorgt er voor dat alles op je afdeling op rolletjes loopt. Dat betekent dat je je team (22fte, 28 medewerkers) van gemotiveerde, over het algemeen jonge verpleegkundigen en verzorgenden, faciliteert in het uitvoeren van hun werkzaamheden. Je schept de voorwaarden, geeft het kader en de richtlijnen en bewaakt de kwaliteit.
Je werkt aan deskundigheidsbevordering, stimuleert de onderlinge samenwerking en communicatie en begeleidt de medewerkers naar taakvolwassenheid en professionaliteit. Met je team onderzoek je waar mogelijkheden liggen omtrent doelmatig werken, zodat zij plezier houden in hun werk en jij je doelstellingen haalt. Je combineert dit met goed personeelsbeleid, waardoor de elementen van het beleid ten aanzien van personeel, financiën en kwaliteit een driehoek vormen, die constant met elkaar in beweging zijn. Zo zorg je er ook voor dat je inspeelt op ontwikkelingen en de implementatie ervan bewaakt.
Met de unithoofden van buik- en vaatchirurgie vorm je het MT heelkunde en stem je de bezetting van patiënten en personeel wekelijks af.
Je legt verantwoording af aan het RVE management. 

Het Profiel

Je hebt een verpleegkundige/medische achtergrond en leidinggevende ervaring. Je hebt er plezier in en bent in staat om samen met je team de goede balans te vinden in de dynamiek van werkzaamheden. Je houdt overzicht, bewaakt het nakomen van gemaakte afspraken en spreekt mensen er op aan. Je stimuleert de onderlinge samenwerking en communicatie door enerzijds het goede voorbeeld te geven en anderzijds de veiligheid en ruimte te creëren, zodat medewerkers zich hierin kunnen ontwikkelen. Je benut de kennis en kwaliteit binnen je team en stimuleert initiatieven. Je ziet kansen en weet ook prioriteiten te stellen ten aanzien van de veranderingen en ontwikkelingen, waardoor je de werkdruk bewaakt.
Je hebt een goed luisterend oor en inlevingsvermogen. Je staat stevig in je schoenen, hebt visie en overtuigingskracht. Dankzij deze combinatie ben je in staat om eventueel tegengestelde en/of uiteenlopende belangen te overbruggen en de afdelingverder te innoveren en professionaliseren. In je stijl van leidinggeven hanteer je een coachende stijl.
Kortom je verstaat de kunst om de balans te vinden tussen hectiek en ontwikkelen, het alledaagse en de grotere lijnen voor de langere termijn en zelfstandigheid en samenwerking. En natuurlijk beschik je over de combinatie van humor en resultaatgerichtheid. 

Aanbod en procedure

Het salaris is volgens de Cao-ziekenhuiswezen, functiegroep 55, maximaal € 3.592,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek afhankelijk van ervaring en opleiding. De functie is voor 28 uur. Verder kan je rekenen op aantrekkelijke extra’s en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
Informatie over de functie bij Francine van Rosmalen. Reacties zijn welkom tot 2 juli. 

Deel deze pagina in uw netwerk