nicoline

Welzijnsmanager Sociaal Ondernemer met lef en daadkracht (24 uur) Utrecht

Sluitingstermijn

Organisatie

Het Bartholomeus Gasthuis is een modern verzorgingshuis, verpleeghuis en Huis in de Wijk, gehuisvest in een historisch pand in het Utrechtse Museumkwartier. Op deze plek wordt al ruim zes eeuwen zorg verleend. De missie: “Wij helpen oudere (binnenstad) bewoners ‘Zorgeloos Verzorgd’ ouder te worden in het hart van Utrecht! Wij ondersteunen hen in het zo lang mogelijk behouden en behoeden van de (resterende) autonomie, zelfstandigheid en waardigheid. Sleutelwoorden daarbij zijn veiligheid, ontmoeting en structuur, wetend dat de weerbaarheid, het geestelijk en lichamelijk evenwicht en herstellend vermogen bij het ouder worden afnemen, evenals het eigen sociaal netwerk.”

Het Bartholomeus Gasthuis beschikt over dertig appartementen in het woonzorgcentrum en zes kleinschalige groepswoningen met in totaal 57 appartementen voor psychogeriatrische cliënten. In het Huis in de Wijk bevinden zich Brasserie Zunte, Salus (voor het lichaam) en Otium (voor de geest), een kleine buurtwinkel, een zorg-/herstelhotel, diverse zalen voor welzijnsactiviteiten en zakelijke verhuur, een rijk geschakeerde Uit&Doe Agenda en In&Doe Agenda en de permanente tentoonstelling ‘Van A tot Z’. Dit alles in een gastvrije omgeving, waar respect voor mens, milieu en historie voelbaar is.

De wijze waarop de welzijn-wonen-zorg-keten is/wordt ingericht is gebaseerd op de strategische koers 2012 – 2017 en samengevat in het concept UvoorU®; Utrechters voor Utrechters. Dit concept wordt gevoed door zowel de rijke geschiedenis van het Gasthuis als de hedendaagse ontwikkelingen in de (Utrechtse) samenleving, waaronder de acute problematiek van vergrijzing.

Voor het deel welzijn zijn wij op zoek naar een welzijnsmanager die het concept UvoorU verder mee vorm kan ingeven.

De Functie

Je stuurt een klein team aan en een groot netwerk van partners en vrijwilligers. Je treedt op als primus inter pares om ervoor te zorgen dat de operationele processen goed verlopen en vervult een actief coördinerende rol. Je werkt nauw samen met je collega teammanagers (zorg, facilitair en horeca). Je rapporteert aan de manager Huis in de Wijk. Je bent budgetverantwoordelijk voor het onderdeel welzijn en je werkt op tactisch-operationeel niveau. Je bent verantwoordelijk voor kleine verbeteringen maar ook de grote lijnen. De drive van het Bartholomeus Gasthuis is het overtreffen van verwachtingen. Je stuurt hier op aan, waarborgt kwaliteit en klanttevredenheid en vervult een voorbeeldrol voor de omgeving. Je stuurt drie medewerkers aan en begeleidt een grote groep van ongeveer 70 vrijwilligers. Op hoofdlijnen ben je verantwoordelijk voor de volgende diensten en producten:

Uit&Doe Agenda en In&Doe Agenda, Salus en Otium: Je zorgt ervoor dat de missie m.b.t. welzijnszorg wordt omgezet in concrete producten en diensten in het Huis in de Wijk. Binnen het Huis in de Wijk ben jij er verantwoordelijk voor dat de activiteiten (Uit&Doe Agenda en In&Doe Agenda), Salus en Otium aansluiten bij de diverse doelgroepen (bewoners van het huis wonen, maar ook bewoners uit de binnenstad). Jij realiseert de doelstelling dat Bartholomeus Gasthuis voor de senioren van de stad ‘hun zorgoplossing’ wordt. Je maakt de services en diensten van het Huis in de Wijk bekend en zoekt de samenwerking met o.a. partners, zzp’ers, fondsverstrekkers en vrijwilligers. Je verbindt buiten met binnen en vice versa. In deze functie staat sociaal ondernemen centraal. Hiervoor is door het Bartholomeus Gasthuis het UvoorU concept ontwikkeld. Jij geeft binnen jouw aandachtsgebied verder inhoud aan dit concept en draagt dit uit naar buiten. Met jouw functie draag je in hoge mate bij aan het succes en het voortbestaan van het Bartholomeus Gasthuis.

Zorghotel: zorgdragen voor een netwerk van doorverwijzers zodat potentiele klanten ons zorghotel weten te vinden. Je coördineert de processen en stuurt aan op een goede performance, een hoge kwaliteitsstandaard en tevreden klanten. Hiervoor heb je het facilitair team, het zorgteam en het horecateam nodig omdat je bij hen verschillende diensten ‘inkoopt’.

Voor de verantwoording van het welzijnswerk in het algemeen is het belangrijk dat wordt gestuurd op maatschappelijk rendement. In het verlengde hiervan is ook het ontwikkelen van nieuwe concepten en aanpakken van wezenlijk belang voor het Bartholomeus Gasthuis.

De veranderingen in het sociale domein vraagt om een ander type manager. Een sociaal bewogen manager die tactisch en beleidsmatig sterk is, conceptueel kan denken, innovatief is, netwerken kan aanleggen en beheren, veranderingsprocessen bij mensen en in cultuur weet door te voeren en als laatste de vraag op weet te halen bij je verschillende klanten. Zelfsturing zit in je genen en je stimuleert het zelfoplossend vermogen in je team. Je staat voor je mensen, bent toegankelijk en bereikbaar. Je neemt geen genoegen met middelmaat en spreekt mensen aan op hun verantwoordelijkheid en motiveert om net dat stapje extra te doen. Je bent positief kritisch, hebt een eigen mening en weet dit ook voor het voetlicht te brengen. Je geeft coachend leiding aan je team en geeft samen met het team vorm en inhoud aan deze portefeuille. Je bent een van de belangrijke gezichten van het Bartholomeus Gasthuis en weet ons Gasthuis te positioneren bij de gemeente en andere partners in het sociaal domein.Je faciliteert en stimuleert de samenwerking en verbinding tussen medewerkers en ketenpartners.

Je bent in staat om zelfstandig en met anderen te komen tot een passend aanbod van diensten en je weet dit aanbod te koppelen aan sociaal maatschappelijke vraagstukken.

Het Profiel

Je bent in het bezit van een Hbo opleiding. Gezien het ondernemende karakter van de functie gaat de voorkeur uit naar studie richting Facility management of Hogere hotelschool. Heb je een studie richting Hbo gerontologie, SPH gericht op ouderen, verplegings- of gezondheidswetenschappen afgerond en zie je jezelf als ondernemer, dan nodigen we je van harte uit om te reageren. Je hebt vijf jaar leidinggevende ervaring. Aantoonbare ervaring als sociaal ondernemer met een bedrijfsmatige blik. Je hebt bij voorkeur een passie voor het sociale domein, kennis van het zorgveld en het welzijnswerk en kennis van de politieke context in Utrecht is een pré. Je kunt snel schakelen, weet verbindingen te leggen en bent vooral ook een doener. Daarnaast ben je vaardig in het communiceren, verbinden, initiëren, motiveren, feedback geven, onderhandelen, het begeleiden van veranderprocessen en het overbruggen van tegenstellingen. Hierbij toon je lef en passie, ben je integer en sensitief.

In deze management rol verwachten we dat je de volgende competenties bezit:

  • Je hebt conceptueel denkvermogen en implementatie kracht
  • Je bent een netwerker met externe focus
  • Je bent in staat om innovatieve diensten en concepten te ontwikkelen, te implementeren en op de kaart te zetten
  • Je bezit overtuigingskracht en bent resultaatgericht
  • Je stuurt op maatschappelijke effecten en rendement
  • Je bent creatief ondernemend
  • Je bent representatief en je beschikt over flexibel probleemoplossende instelling
  • Je bent analytisch
  • En in het bezit van uitstekende mondelingen en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Aanbod en procedure

Het salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt op basis van 36 uur per week, maximaal € 3803.- bruto per maand conform FWG schaal 55,  CAO VVT. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 14 mei 2017. De eerste gesprekken zijn vanaf 15 mei op ons kantoor in Rijswijk. Gesprekken bij het Bartholomeus Gasthuis vinden plaats in de week van 22-26 mei. Een case assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor vragen kan je contact opnemen met Nicoline Franken.


Deel deze pagina in uw netwerk