Watze met & teken

Een effectief team in drie dagdelen

In januari 2016 is het boek “Een effectief team in drie dagdelen” verschenen van Watze Hepkema. Het boek geeft een concreet stappenplan, waar teams, coaches en leidinggevenden mee aan de slag kunnen.

Alle aspecten die van invloed zijn op het teamfunctioneren komen hierbij aan bod. Tegelijkertijd gaat het boek echt de diepte in en worden teams uitgenodigd om snel de lastige thema’s op tafel te leggen, die vaak te maken hebben met een oordeel over elkaars functioneren en het omgaan met emoties als onzekerheid, stress en ergernis. Het stappenplan leidt in drie dagdelen tot een open, eensgezind en slagvaardig team.

Op deze pagina vindt u de mogelijkheid om een boek te bestellen, om vragenlijsten te downloaden die horen bij het boek en om uw reactie op het boek te plaatsen. Ook vindt u een kort filmpje, waarin Watze Hepkema het teamontwikkelingsmodel uitlegt.

Bestel Een effectief team in drie dagdelen
Recencies
 • Margreet Noordanus, Managementboek

  7 jaren geleden |      
Reacties
 • René Keijzer, teamcoach in de gehandicaptenzorg

  7 jaren geleden |      

  Ik vind het leuk om even te reageren op jouw boek en het artikel over feedback. Ik gebruik jouw ‘bouwstenen’ bij het coachen van teams in hun ontwikkeling naar meer zelfverantwoordelijkheid. Dat sluit goed aan bij de teams en bij mij als persoon/coach. Concreet, zonder franje, zeer herkenbaar en vooral gelijkwaardig en ‘rechtstreeks’ en natuurlijk een beetje eigenzinnig.

 • Management Boek

  7 jaren geleden |      

  Volgens Watze Hepkema zijn veel teamontwikkelingstrajecten onnodig vaag en omslachtig. In zijn boek Een effectief team in drie dagdelen laat hij zien dat het sneller en grondiger kan. Een preview:
  https://www.managementboek.nl/boek/9789024404155/een-effectief-team-in-drie-dagdelen-watze-hepkema#interviews

 • Gerdy Schippers, interim - en change manager

  8 jaren geleden |      

  Net gelezen: zeer bruikbare observaties en adviezen die ik zeker ga toepassen. Daarvoor had ik 'Op naar geluk' van Ap Dijksterhuis gelezen. Onderzoek wijst uit dat elke vorm van sociaal contact bijdraagt aan gelukkiger zijn. Dat is toch een mooie relatie met het werken in teams!

 • Dorien Kerkhof, Adviseur Opleiding & Ontwikkeling ZorgAccent

  8 jaren geleden |      

  Een aanwinst!
  Ik ben erg onder de indruk van het boek van Watze, omdat het onderbouwde achtergrondinformatie en veel praktische tips bevat. Naar mijn idee is het een aanwinst voor iedereen die bezig is met teamontwikkeling, maar ook voor teams die zelf hiermee aan de slag willen gaan. In dit boek lijkt alles samen te komen van wat ik al wist vanuit diverse opleidingen. Zowel de inrichting van teams, teammodellen, alsook de samenwerking, communicatie en het individuele functioneren komen aan bod. Het was voor mij een feest der herkenning en ik kijk er naar uit om er mee aan de slag te gaan binnen de organisatie waar ik werkzaam ben als trainer.

 • Saskia en Jan Vink (CEO Zorgsupply)

  8 jaren geleden |      

  Watze, wij bekeken zojuist jouw presentatie van je boek. Gaan het graag lezen en zijn erg onder de indruk van hoe je er over praat! Zo ontspannen en helder...heel mooi om te zien.

Plaats reactie


Deel deze pagina in uw netwerk