Diane den Tuinder

Ik ben echt een generalist. Ik vind het net zo boeiend om mee te denken over strategie als over procesverbetering en samenwerking in teams.

Ik luister kritisch, vraag door en confronteer, tot de kern van het vraagstuk duidelijk is. En dan is de oplossing vaak eenvoudig. Ik orden en structureer, totdat het klopt, iedereen snapt waar het om draait en geïnspireerd aan de slag gaat.

Die aanpak past bij verschillende vraagstukken:

  • Strategie en marketing – met een Rotterdamse welzijnsorganisatie had ik mooie 1-2 tjes; vragen stellen, luisteren, doorvragen, teruggeven, steeds opnieuw. Totdat we een krachtige definitie hadden van visie, missie, kerndiensten en strategische vraagstukken. En vervolgens kon ik de focus vasthouden in de implementatie; steeds terug naar de doelstelling.
  • Stroomlijnen van processen – bij een organisatie voor ontwikkelingshulp maakte ik een ontwerp van de belangrijkste processen en beschreef deze op hoofdlijnen, inclusief verantwoordelijkheidsverdeling. Mijn aanpak; vragen, luisteren en teruggeven, zodat structuur en samenhang ontstaat in de wir-war van activiteiten en mogelijkheden.
  • Samenwerking in teams – in verschillende organisaties was ik betrokken bij teams waar het “niet loopt”. Vragen stellen en confronteren helpt dan, om de oorzaak te vinden. En dan is de oplossing vaak niet zo lastig meer.
  • Daarnaast word ik regelmatig gevraagd als projectleider. Bijvoorbeeld voor innovatie; eerst het plan bedenken en afstemmen met stakeholders en daarna de implementatie faciliteren.

Ik kom graag een keer bij u langs om te kijken waar ik u verder mee kan helpen!

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk